İstanbul bize de uğur getirsin

Güncelleme Tarihi:

İstanbul bize de uğur getirsin
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2004 01:18

Abdi İpekçi Spor Salonu’nda 15 Mayıs’ta yapılacak olan Eurovision yarışması öncesi, Çırağan Sarayı’nda bir davet verildi. Kültür Bakanı Erkan Mumcu ile eşi Işın Mumcu’nun ev sahipliğini yaptığı davete katılan Atina Belediye Başkanı Dora Bakoyannis, ‘İstanbul bize de şans getirsin. Eurovision umarım gelecek yıl Atina’da yapılır’ dedi.

Davete Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, eşi Hacer Başesgioğlu, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, eşi Erengül Ulusoy ile Başaran Ulusoy ve geçen yılki yarışmanın birincisi Sertab Erener de katıldı. Davetlilere İngilizce hitap eden Bakan Mumcu, müziğin ulusları bir araya getiren en önemli bağ olduğunu söyledi.

Eurovision albümü çıkıyor

36 ülkenin katıldığı 49’uncu Eurovision Şarkı Yarışması’nın ‘Eurovision Song Contest-İstanbul 2004’ isimli albümü, yarışma ile aynı zamanda piyasaya çıkacak. Athena’nın da ‘For Real’i seslendirdiği iki CD’lik albümünü haziranda DVD’si takip edecek.

Seksi dansçı

İspanya’yı temsil edecek olan ‘Ramon’ grubunun dasçılarından Maria Chus, Reina’da düzenlenen partide, düzgün fiziği ile herkesi kendine hayran bıraktı. Miniyle geceye katılan Chus, rahat hareketleriyle dikkat çekti.

Türk-Yunan dostluğu

Yarışmada Yunanıstan’ı temsil edecek olan Sakis Rouvas’a moral vermek amacıyla İstanbul’a gelen Atina Belediye Başkanı Dora Bakoyannis, Çırağan Sarayı’ndaki davette Bakan Mumcu ile bol bol sohbet etti. Bakoyannis, ‘Yunan toplumu olarak Eurovision yarışmasının Atina’da yapılmasını çok arzu ediyoruz. Tüm yarışmacılara başarılar diliyorum ama gönlüm Sakis’ten yana’ dedi.

Ayşegül Aldinç çiçeğiyle geldi

Modern Folk Üçlüsü’yle birlikte 1981’de İrlanda’da yapılan Eurovision Şarkı Yarışması’nda ‘Dönmedolap’ isimli şarkıyla 18. olan Ayşegül Aldinç, Çırağan’daki davete 1981’de yarışmada giydiği elbisede bulunan çiçekle geldi. ‘O zaman 18’inci olmuştuk ve bu çiçeği saklamıştım. Tekrar yeni bir elbiseye takmak, birinci olduğumuz yarışmaya ve onun davetine nasip oldu’ dedi. Aldinç, Doğan Canku, Ahmet Kurtaran ve Selami Karaibrahimgil ile bir araya gelerek eski günleri andı.

Fenerbahçe forması giydi

Eurovision’daki Belçika temsilcisi Xandee, dün basın toplantısı düzenledi. Kendisini büyük finalde şanslı gördüğünü söyleyen Xandee, ‘Ben iyi bir şarkıcıyım ve bu konuda mütevazı olmam’ dedi. Fenerbahçe forması giyip, ‘En büyük Fenerbahçe’ diye bağıran Xandee’nin belindeki dövme de ilgi topladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!