İşkence aleti gibi kolye modası

Güncelleme Tarihi:

İşkence aleti gibi kolye modası
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2000 00:00

Haberin Devamı

Milenyumun en gözde takısı, boyunduruktan farkı olmayan kelepçe kolyeler. Ortaçağın o karanlık günlerinde insanlara işkence yapmak için kullanılan boyunduruklar, milenyum tasarımcılarını bir hayli etkiledi. Bu yıl kadınlar, boyunları sımsıkı saran kelepçe-kolyelerle yükselen trendleri belirliyorlar.

Takı tasarımcıları, her zaman yeni buluşlarla kendilerinden sözettirmek zorundalar. Kadınlar, özellikle takı konusunda sık sık değişikliklerin sergilenmesinden hoşlanıyorlar. Takı tasarımcılarının esin kaynaklarına gelince... Tarih kitapları ve müzeler onların hazineleri. Dünya tarihinin ünlü kadınlarının kullandıkları takılardan esinlenerek, çağdaş kadınları süslemeye bayılıyorlar.

Ortaçağa dayanan trend

İşte kelepçe-kolyelerin ortaya çıkışı da bir tarih dönemine, yani ortaçağa denk geliyor. Bu kolyelerin özellikle uzun boyunlu kadınlara yakıştığını da hemen belirtelim. Kısa boyunlu kadınlar mutlaka bu modaya uymak isterlerse incilerle bezenmiş olan kolyeleri tercih etmeliler. Uzun boyunları daha da uzun ve ince, yani kuğu gibi gösteren bu kolyeler, boncuklu, püsküllü ve renkli renkli modellere sahipler. Ortaçağ’da kadınların taktıkları kocaman ve kalın boyundurukları anımsatan kolyeler, aslında takı tasarımcılarının aklına yeni gelmiş değil. Yani bu bir milenyum olayı değil. 1970’lerde de moda olan bu kolyeler, o zamanlar daha çok çiçek motifleriyle süslü olarak kullanılıyordu.

Modeller çok çeşitli

Gümüş ve altından yapılan kelepçe kolyeler, Anadolu kadınlarının takıları arasında önemli bir yer tutuyordu. Takı tasarımcıları, yoğun ilgi gören kelepçe kolye modasını milenyuma taşırken, değişik modeller yaratmayı da başardılar. Kelepçe kolye denilince akla sadece boynu sımsıkı saran kolyeler gelmesin. Bu temadan yola çıkan tasarımcılar ilginç modeller yarattılar. Kısacası bugün her zevke, her keseye uygun kelepçe kolye bulmak mümkün. Ama aynı zamanda renkler de çok çeşitli. Pırlantadan gümüşe, sarı altından beyaz altına ve plastiğe kadar uzanan bir çeşitleme içinden istediğinizi seçebilirsiniz. Şimdi milenyum kadınları boyunlarını en kalın ve en sıkı kolyelerle süslüyorlar ve trendi belirliyorlar...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!