’Irak’a davetiye ile girdiler

Güncelleme Tarihi:

’Irak’a davetiye ile girdiler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2006 00:00

3 Şubat’ta vizyona girecek ’Kurtlar Vadisi-Irak’ filminin galası dün gece Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı. Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen’in de katıldığı galada davetlileri Amerikan askeri kıyafetli kişiler karşıladı.

YAPIMCILIĞINI Raci Şaşmaz, yönetmenliğini Serdar Akar’ın yaptığı "Kurtlar Vadisi-Irak" filminin senaryosu Raci Şaşmaz ve Bahadır Özdener tarafından kaleme alındı. Başlıca rollerini Necati Şaşmaz, Billy Zane, Gary Busey, Ghassan Massoud, Gürkan Uygun, Kenan Çoban, Erhan Ufak ile Bergüzar Korel’in oynadığı filmin çekimleri Gaziantep’te gerçekleştirildi. Türkiye’nin en büyük bütçeli sinema filmi olan "Kurtlar Vadisi-Irak", yaklaşık 3 bin figüranla 42 günde tamamlandı. Filmde Türkçe, İngilizce, Arapça ve Kürtçe olmak üzere 4 ayrı dil konuşuldu. Galaya
/images/100/0x0/55eb6965f018fbb8f8bf66b1
katılan Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Türk sinemasının Hollywood yapımları ölçüsünde iş yaptığını kaydederek, "Çok önemli bir film oldu. Bu film sayesinde yeni bir ihracat alanı oluşacak. Belki Türkiye’de ABD’deki gibi Universal stüdyoları çapında büyük stüdyolar açılacak. Bu da yeni bir döviz kapısı oluşturacak" dedi. Filmin başrol oyuncusu Necati Şaşmaz ise güzel bir film yaptıklarını, ancak takdirin seyirciye kaldığını ifade ederek, "İzlenme açısından rekor olur mu bilmiyorum" dedi.

Galaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Yılmaz Erdoğan, Mazhar Alanson, Özgü Namal, İpek Tenolcay’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli ile "Kurtlar Vadisi-Irak"ın oyuncuları katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!