İpek gibi saç için

Güncelleme Tarihi:

İpek gibi saç için
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 1998 00:00

Haberin Devamı

Tempo Dergisi bu haftaki sayısında saç bakımı hakkında kapsamlı bir bölüm hazırladı. Saçınızın özelliklerine göre seçeceğiniz şampuanın fiyatı, işlevi, yoğunluğu, yararı, özellikleri ve içeriğini TEMPO’nun ‘‘Özel Bilgi’’ sayfalarında bulabilirsiniz.

Saçlarımız yaz aylarında sürekli güneşe maruz kalır. Biz ise genellikle saçlarımızı yaz sonunda renkleri gidince, matlaşınca, kırılıp çatallaşınca ve onlara doğru dürüst şekil veremez hale gelince fark ediyoruz. İşte o zaman çözümler aramaya başlıyoruz, ‘‘Acaba hangi ürünle saçlarımı onarabilirim?’’ diye... Bu o kadar da dert edilecek bir konu değil. Yaza daha sağlıklı saçlarla girebilmeniz için çeşitli markaların ürün alternatiflerinden yararlanabilirsiniz.

Bu ürünler gün boyunca saçlarınızı güneş, su, klor, tuz, rüzgar gibi saçı yıpratan etkilere karşı koruyor ve akşam saçlarınızı onarma anını gerçek bir zevke dönüştürebiliyor. Unutulmamalı ki saç durumunuz ve yaşam tarzınıza göre size en uygun ürünün hangisi olduğunu bir kuaför belirleyebilir. Sadece bir dakikada saç liflerine anında nüfuz etme etkisine sahip olan bir onarıcı bakım ürünü ile saçlarınız canlılık, parlaklık ve doğal güzelliklerine kavuşuyor. Saç bakım ürünleri farklı işlevlere sahipler. Kimi ısı uyarıcı özelliği ile kan dolaşımını düzenleyerek saç köklerine daha fazla kan gitmesini sağlarken, kimi jöle gibi sürülüp masaj yapılarak saçın korunması için kalkan oluşturuyor. Bakım ürünlerinin fiyatları en az bir milyondan başlıyor. İşlevlerine göre fiyatları da artıyor. Bakıma ihtiyacı olan tüm saçlar için sıvı, jel, sprey ve hap kıvamında ürünler bulunuyor. Eğer zamanınız kısa ve uğraşmak istemiyorsanız bu pratik ürünleri herhangi bir kozmetik mağazasında bulmanız mümkün.

Boyalı saçlar

Yapılan bir araştırmaya göre kuaföre giden kadınların yüzde 62'sinin saçları boyalı olduğu saptanmış. Saçlarını boyatan kadınların en büyük sorunları:

Saçın yapısını oluşturan bölümlerden en önemlisi olan keratin hassaslaşması ve doğal protein kaybı.

Fırçalama, kurutma gibi sık tekrarlanan işlemlerden dolayı saçın dayanıklılığını yitirmesi.

UV ışınları yüzünden saçın renginin solması ve parlaklığını kaybetmesidir.

Kadınlar boyalı saçların bakımında; saç renklerinin korunmasını, saçlarının beslenmesini, kolay şekil almasını ve parlak olmasını istiyorlar.

Saç dökülmesi

AdrogenetIc: Bu tip saç azalması başın ön ve yan kısımlarında görülür. Çoğunlukla erkeklerde, nadiren kadınlarda rastlanır. Dökülmenin nedeni ırsidir. Saçın doğal oluşumunu durdurur ve tedavi edilmezse kellik ile sonuçlanır.

Akut dÖkÜlme: Kadınlarda ara sıra yoğun saç dökülmesi görülebilir. İncelmeye başlayan saç tedavi edilmezse seyrekleşmeye başlar. Bu tip dökülme; stres, aşırı yorgunluk, hormonal ve fizyolojik değişiklikler gibi geçici rahatsızlıklardan kaynaklanır. Gerekli önlem alındığında saç normal hayat devrini devam ettirir.

ÇÖZÜM KUAFÖRDE:

Saçlarınız giderek zayıflıyor ve her gün daha fazla saçınız dökülüyorsa çözüm artık kuaförünüzde. Saç dökülmesine karşı sadece kuaförlerde satılan özel ürünler, saç derisinin işlev bozukluklarını gidermek için hazırlanmış. Bitki özlerinden ve çeşitli vitaminlerin karışımından hazırlanan bakım ürünleri, saç altı derisini besleyerek saç köklerinin kuvvetlenmesini sağlıyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!