İntikam'da rol alamayınca üzüldüm

Güncelleme Tarihi:

İntikamda rol alamayınca üzüldüm
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2013 12:48

Dağhan Külegeç ve Hande Soral, yeni sezonda Kanal D’nin flaş dizisi “Fatih”te karşımıza çıktı. İmkansız bir aşkın kahramanlarını canlandıran ikiliyle rollerini ve bu iddialı projeyi konuştuk.

Haberin Devamı

Dağhan Külegeç: I'm Turahan Bey

* Diziyi henüz izlememiş olanlar için oynadığın karakteri biraz anlatır mısın?
- Turahan adında bir gizli ajanı oynuyorum. Fatih Sultan Mehmet onu gizli görevlere gönderiyor. Hatunlarla da arası iyi. Ajanlığının büyük bir kısmı da buradan besleniyor. Kalelerin planlarını ele geçirmek için gidip kalenin kumandanının kızını kendisine aşık ediyor mesela. Bir yandan da cengaver. Gittiği yerden üç-beş kişiyi dövmeden ayrılmıyor. Hatunlarla arası iyi dedim ama sarayda bir kız görüyor, eli ayağı titriyor.
* Kim bu kız?
- Padişahın kızı. Dizideki iki imkansız aşktan biri bizimki.
* Role nasıl hazırlandın?
- Üç ay Osmanlılarla beraber yaşadım. (Gülüyor) Eğitmenler eşliğinde hazırlandık. Ben hayatta kavga etmeyi sevmem. Şimdiye kadar kimseye bir yumruk bile atmamışımdır. Ama dizide kavgacıyım.
* Kavga sahnelerinde dublör kullanıyor musun?
- Yönetmenimiz “Masaların üzerinden atla, avizeye tutun, ona buna uçan tekme at” dedi bana. Önce bunları nasıl yapacağım diye düşündüm. Kendimce Turahan Bey avizenin ipini kessin, o avize yedi kişinin üzerine düşsün istiyordum tabii ama öyle olmadı. Yönetmenimiz “Bunları yapabilir misin?” dediğinde, “Tamam yaparım da ödül ne?” diye sordum.
* Bu da “Survivor”dan kalma bir alışkanlık olsa gerek.
- Aynen öyle. (Gülüyor) “Bir gofret veririm” dedi. “Allah!” dedim hemen oynadım. Ben Survivor’dan geçmişim, o sahneleri de zorlanmadan çektim.
* Özlüyor musun “Survivor”daki ortamı?
- Hem de nasıl. Geçen gün orada yaptığımız tuzlu pilav ve balığı canım çekti. O balığı dünyanın hiçbir yerinde yiyemezsin. Çünkü oraya özel bir balık.
* Yarışma sonrasında iş tekliflerinde artma oldu mu?
- Bana sadece bu diziden teklif geldi. Severek kabul ettim.

Haberin Devamı

AŞKI, BAŞKASIYLA EVLENDİRİLECEK

* Set arkasından bahsedelim mi biraz da?
- Gerçekten çok eğlenceli. Ben kendi karakterim için İngilizce rap şarkısı yazıyorum şu an. Adı da “I’m Turahan Bey”.
* Paylaşmayı düşünüyor musun? Sosyal medyada mesela?
- Hiçbir sosyal medyada hesabım yok. Kullanmam için üzerine para vermeleri lazım. Bir tane internet sitem var. Orada da “MSN, Twitter, Facebook kullanmıyorum” yazıyor.
* Dizideki yasak aşkının akıbeti ne olacak sence?
- Vallahi Turahan’ın aşık olduğu kız, çok atarlı bir kız. Tarihte biraz farklı ama biz aşk yaşamaya başlayacağız. Tabii devlet anlaşması gereği babası kızı başka biriyle evlendirecek.
* Epey üzüleceksin yani?
- Ben yıkılmam. Hemen başka birini bulurum. (Gülüyor)

Haberin Devamı

İntikam'da Hakan rolünü alamayınca üzüldüm

* “Survivor”a katılmaya nasıl karar vermiştin?
- “İntikam” dizisinden görüşmeye çağırmışlardı. Beren Saat’in arkadaşı rolü için. Şu an Engin Hepileri’nin oynadığı Hakan karakteri. O zamanlar hastaydım. Saçımı sakalımı da kesmiştim. Çağrıldığımda hem oynayamadım hem de karakter için çok genç durduğum söylendi. Üzülmüştüm. Bir hafta sonra Acun Ilıcalı aradı yarışma için. Çocukluğumda “Survivor”ın ilk versiyonlarını izlemiştim. Oyun oynamayı da çok seviyorum. Çok da güzel bir kazanç kaynağı. Kabul ettim.


Hande Soral: Türk Dallas'ı

* Rolünden biraz bahseder misin bize?
- Fatih Sultan Mehmet’in kızı Gevher’i oynuyorum. Sert bir kız.
* Diziye nasıl dahil oldun?
- Önce projenin yürütücü yapımcısıyla görüştüm. O, bu rol için beni istiyormuş. Sonra da Fatih Aksoy’la görüştük. “Senin içinde de sert bir kız var, bunu görüyorum” dedi. Ve diziye dahil oldum.
* Gerçekten de var mı içinde sert bir kız?
- Var var. Maskulen bir tarafım var. Diş doktorum da dişlerimin erkek yapısında olduğunu söyledi. Zaten maskülen kadınlarda bu durum bedende de bir şekilde kendini gösterirmiş. Sesimde ve mimiklerimde de ağır bir durum var sanırım.
* Projenin başında rolünle ilgili endişelerin oldu mu?
- Hem de nasıl. İşin içinde olmadan önce rol çok keyifli görünüyordu. Ama içine girince o kadar korktum ki, uzun süre “Ben altından kalkamayacağım” dedim. Hâlâ alışmaya çalışıyorum. İzledikçe yanlışlarımı görüyorum.

İLK SAHNEM KÂBUSTU

* İlk sahnen nasıldı?
- Kâbustu! 1,5 sayfa hiç konuşmadan oynadığım sahneleri çektik. Hastalıktan yeni çıkmıştım. Sette tütsüler yanıyordu, onlar da rahatsız etti. Eve döndüğümde “Ben altından kalkamayacağım, insanların bana olan güvenini altüst edeceğim” diye düşünmekten sabaha kadar uyuyamamıştım...
* Dizide Gevher, Turahan’la aşk yaşıyor. Onun en çok neyinden etkileniyor?
- Turahan’ın cesareti ve fütursuzluğundan etkileniyor. Şu anda Turahan, Gevher’e aşık. İleride Gevher de ona ilgi göstermeye başlayacak.
* Gevher Sultan, Turahan’a aşık oluyor ama babası tarafından başka bir adamla evlendiriliyor...
- Evet, devlet için başka bir adamla evlendiriliyor. Türk Dallas’ı! (Gülüyor)

Haberin Devamı

Aşk hayatımda artık daha temkinliyim

* Özel hayatında durum nasıl? En son “Kurtlar Vadisi”nin senaristi Bahadır Özdener’le aşk yaşadığın yazılmıştı...
- Gayet iyi. Ama çok fazla konuşmak istemiyorum. Bu, karşılıklı aldığımız bir karar. Bu kez özel hayatımda daha temkinli bir yol izliyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!