İmdaat... Plaj baskısı altındayız

Güncelleme Tarihi:

İmdaat... Plaj baskısı altındayız
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2008 00:00

Geçen hafta bir arkadaşım "Hangi havuza gidersem kendimi demode ve ezik hissetmem" diye sorunca hemen cevabı verdim: Halk Plajı! Çok bozuldu ama durum bundan ibaret. Eskiden mayomuzun kenarı erimiş, havlumuzun rengi kaçmış, terliğimiz geçen yıldan kalmış olsa da fark etmezdi. Bilezikmiş, küpeymiş aklımıza bile gelmezdi.

Mayo, şort, tişört ve bir de terlik yeter, hatta artardı. Çünkü o zamanlar plaja gitmek, gece çıkmak gibi bir eylem değildi. İster kabul edin, ister etmeyin bir çeşit mahalle baskısı da plajlarda, havuz kenarlarında var. Güneşlenmeye ve yüzmeye giderken modayı önemsemek farz oldu. Mayonuz yeteri kadar trendy mi, terlikleriniz bu yılın çizgilerini mi taşıyor? Ya aksesuvarlarınız ne álemde? Şapka ve gözlükten söz etmiyorum. Büyük küpeler, tahta bilezikler ve boncuklu kolyeleriniz olmazsa plajda büyük bir baskı altındasınız bilmiş olun!

RENKLİ GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ

Cem Yılmaz’ın kaynak yapan işçi gözlüğüne benzettiği devasa modeller bu sezon çok var. Güneşlenirken de takmak için yalnızca gözlerinizi kapatan yuvarlak ve minik modelleri öneririm. Diğer zamanlarda renkli güneş gözlüklerini tercih etmelisiniz. Hazırsanız sezonun en trendy modelini açıklıyorum. Ray-ban Wayfarer. Ama ya kırmızı ya da beyaz olacak.

KALIN TAHTA BİLEZİK OLMAZSA OLMAZ

Eskiden plaj aksesuvarı deyince terlik, şapka ve güneş gözlüğü akla gelirdi. Artık kolye, küpe, bilezik, çanta, bandana gibi olmazsa olmazlar var. İçlerinden en olmazsa olmazı tahta ve kalın bilezikler. Şeffaf olanları da talep görüyor. Mayoların üzerine takılan uzun kolyelerin şık durduğu, göğüs dekoltesini daha bir hoşlaştırdığı da kesin. Saça takılan çiçek ve kelebek şeklindeki tokalara bayılıyorum. Küpelerin zarif ve makul ölçüde olanlarına itirazım yok. Ama devasa halka, beş kiloluk boncuk küpe takanlara dönüp tekrar tekrar bakıyorum. Güneşlenirken batmaz mı, yüzerken kulaktan çıkmaz mı sorularını bir türlü cevaplandıramıyorum. Aksesuvar kullanacaklara önerim, güneşlenirken ve yüzerken onlardan kurtulmaları. Yemek yerken, barda bir şeyler içerken, gölgede kitap okurken kullanmaları...
/images/100/0x0/55ea753bf018fbb8f881408f

SÜSLÜ PARMAK ARASI YA DA ESPADRİL

Peki ayaklar? Bikini altına giyilen ince topuklu terliklerden daha kötüsü olamaz. Bacaklarınızı biraz daha uzun göstermek uğruna ucuz gözükmek istiyorsanız buyurun giyin. Takıp takıştırmak moda olsa da plajda olduğumuzu unutmayalım diyorum. Hamam takunyası gibi gözüken terlikler yerine süslü parmak arası terlikler tercih edilebilir. Penny Love’s Kenny, Guess, Havaianas, Twiggy, Bambi gibi markalarda parıldayan seçenekler var. Çok kısa olduğunuzu düşünüyor ve tabanı düz olan hiçbir şey giyemiyorsanız tek önerim platform topuklu espadriller olabilir. Bilekten bağcıklı olanlar modaya uygundur.

STRAPLEZVE BEYAZ BİKİNİ

Şükürler olsun ki amele gibi bronzlaşmaktan başka bir işe yaramayan mayokini çılgınlığı sona erdi. Üstelik manken
/images/100/0x0/55ea753bf018fbb8f8814091
ölçülerine sahip olmayanlara hiç yakışmıyor, plajlarda görüntü kirliliği yaratıyordu. Bu yazın en trendy mayosu straplez olanlar. Hemen hemen bütün mayo markalarında var. 25 yaş altı gençler pul ve payet işlemeli modellere çok rağbet ediyor. Güneş üstlerine vurunca disko topu gibi yanıp dönüyorlar ama o da onların tercihi. En moda renk beyaz. İşte size minik bir araştırma: Geçen hafta sonu İstanbul Kuruçeşme’deki Suada’nın havuzunda gördüğüm her üç kadından birinin beyaz bikinisi vardı. "Suya girince mahrem yerler belli olmaz mı" diye düşünmeyin. Çünkü teknoloji ilerledi. Hatta bazı mayo markaları beyaz bikinilerin altına renkli astarlar dikerek çözüm yaratıyor. İç göstermediği gibi suya girince bikininin rengi değişiyor. Bu da fark yaratmanızı sağlıyor. Fiyonkları unutmayalım. Kalın uçlu bikinilerin sağ ya da sol kenarlarını büyük bir fiyonk şeklinde bağlamak da fark yaratmanın yollarından biri. Bu trend o kadar tuttu ki, 2008 yazı için bazı tasarımcılar bir kenarı düz, bir kenarı büyük fiyonklu bikiniler tasarladı.

NEYLE KURULANACAĞIZ?

İki seçenek var. Ya düz renk havlular ya da incecik peştamallar. Peştamalların havlulara oranla daha kullanışlı olduğunu söylemeliyim. Güzel kuruluyor, hemen kuruyor, çantada çok yer tutmuyor. Üstelik pareo niyetine de kullanılıyor.

ÇIKMAYAN RUJ AKMAYAN GÖZ KALEMİ

Ben plajda hiç makyaj yapılmamasından yanayım ama maalesef deniz makyajı diye bir şey de var. Gözler suya dayanıklı kalemle sürmeleniyor, dudakların içi ve dışı pembe ve turuncu tonlarında dudak kalemiyle boyanıyor. Bazıları rimel ve göz altı kapatıcısı da sürüyor ama bence bunu güneş tepedeyken yapmak abesle iştigal.

SİYAHIN CAZİBESİ

Ben renk sevmem, takıp takıştıramam, havuza giderken sıkıntıya giremem diyorsanız sizin kurtuluşunuz siyahtan geçer. Siyah dümdüz üçgen bikini veya siyah mayo için tüm zamanların bir numarası diyebilirim. Asil, gizemli ve cazibeli durur. Vücudu daha güzel gösterir, üstüne, altına ne giyseniz taşır. Üstünde küçük detayları olan siyah bir bikini seçerseniz avantaj sizden yana olur. Fotoğrafta gördüğünüz altı çiçekli, üstü midye kabuğuna benzeyen Kom bikiniye ne dersiniz?
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!