İlk ‘Yemek Okulu’

Güncelleme Tarihi:

İlk ‘Yemek Okulu’
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2004 00:00

Yüzyıllar boyunca Avrupa Aristokrasisi hep yeni tadlar ve arayışlar peşinde olmuş. Bu konuda kendilerine hizmet sunan herkesi de mutlaka ödüllendirmiş.Fransa Kralı III. Henri’nin şövalyeleri, Afrika, Asya ve Osmanlı topraklarındaki savaşlardan dönerken yanlarında; köri, safran gibi değişik baharatlar getirirlermiş. Oralarda gördükleri farklı tatları, baharatları krala sunan şövalyeler, mavi kordonlu ve pırlantalı madalyonlarla ödüllendirilirlermiş. İşte bu gelenek 1895’te Paris’te kurulan ilk mutfak okulunun temelini oluşturmuş. Özellikle Fransız kızlarının kendi mutfak kültürlerini, yemek çeşnilerini öğrenmek için gittiği bu okula, mavi kordon anlamında "le cordon bleu" adı verilmiş. Şimdi ise 12 ülkede 24 şubesi ve 18 bin öğrencisi olan en prestijli yemek okulu. İnce NoktalarPeynirli yiyecekler hazırlarken, hardal ve pul biber katkısının peynirin tadını açığa çıkaracağını unutmayın.HAFİF VE KEYİFLİGünaydın çöreğiYapılışı:Ispanakları veya pazıyı ayıklayıp yıkayın ve süzdürün.Tencerede1 yemek kaşığı zeytinyağı ile kuru soğanları sarartın, doğranmış ıspanakları ilave edin. Tuz ve baharatları katıp ıspanakları kavurun.Hamburger ekmeklerinin üst kısımlarını kapak gibi kesip içlerini oyun, kavrulmuş ıspanakları hepsine paylaştırın. Tam ortasına da yumurta kırın, hamburger ekmeklerinin kenarlarını fırçayla yağlayın. Üzerlerine rende peyniri serpiştirerek, 175 dereceye ayarlanmış fırında yumurtalar pişene kadar çörekleri pişirin. Bekletmeden servis yapın.6 kişilikHazırlama süresi 15 dakikaPişirme süresi 15 dakikaMalzeme listesi6 adet hamburger ekmeği6 adet yumurta1 demet ıspanak veya pazı1 adet kuru soğan (çok küçük doğranmış)3 yemek kaşığı zeytinyağı1 çay kaşığı tuz, karabiber, kırmızı pul biber3 yemek kaşığı rendelenmiş çedar peyniri veya tost kaşarKaradutlu muhallebiYapılışı:Bir tencerede; yumurta ve toz eşkeri 2 dakika kadar mikserin yüksek deviriyle çırpın.Üzerine; un, nişasta, vanilya ve süt ekleyerek 2 dakika daha çırpın. .Kısık ateşte muhallebiyi devamlı karıştırarak katılaşıp, koyulaşana kadar pişirin.Altı adet muhallebi kasesine paylaştırıp, buzdolabında iki saat bekletin.Muhallebilerin üzerini karadutla ya da mevsim meyveleriyle süsleyip servis yapın.6 kişilikHazırlama süresi 10 dakikaPişirme süresi 15 dakikaMalzeme listesi1 adet yumurta1 su bardağı toz şeker2 yemek kaşığı un1 yemek kaşığı buğday nişastası1 paket vanilya4 su bardağı sütÜzeri için1 su bardağı karadutYa da taze mevsim meyveleri
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!