İlk top model jenerasyonu ne kadar akıllı olduğunu gösterdi

Güncelleme Tarihi:

İlk top model jenerasyonu ne kadar akıllı olduğunu gösterdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2008 00:00

Fransız Paris Match Dergisi, 80’li yıllarda dünyayı sarsan ilk süpermodel jenerasyonunu yeniden masaya yatırdı. 1989’da Stephanie Seymour, Cindy Crawford, Christy Turlington, Tatjana Patitz, Naomi Campbell’in birlikte çektirdikleri çırılçıplak pozu hatırlıyor musunuz? Mart 2007’de Elton John’un AIDS’e karşı mücadele için kurduğu vakfın yararına bir açık artırmada orijinali 100 bin Euro’ya satılan Herb Ritts’in bu fotoğrafı, hálá insanların hafızalarında.

Paris Match’da çıkan yazı, bu starların yanısıra, Estelle Lefebure, Elle Mcpherson, Claudia Schiffer, Linda Evangelista gibi modellerin zamana nasıl dayanıklı çıktığını ortaya koyuyor. Sadece fiziksel görünüşlerini bugün 40’lı yaşlarında bile sürdürdükleri için değil, servetlerini ve hayatlarını genelde iyi bir şekilde yönettikleri, modelliği bıraktıktan sonra kendilerine yeni bir yaşam yolu çizdikleri için de bu jenerasyonun zaman sınavını şimdiye kadar başarıyla vermiş olduğu anlaşılıyor.

Üstelik onların işe başladıkları 80’li yıllarda moda dünyası bugünkü gibi para içinde yüzmüyordu ve böyle bir sektör haline gelmemişti. Linda Evangelista "15 bin doların altına sabahleyin yatağımdan bile kalkmam!" dediğinde herkesin dili tutulmuş, ünlü model de şımarık ve açgözlü olmakla suçlanmıştı. Oysa bugün, söylenen rakam komik kalıyor çünkü günümüzün top modeli 28 yaşındaki Gisele Bündchen’in sadece 2007 yılında 36 milyon dolar kazandığı biliniyor.

İlk süpermodel jenerasyonunun parladığı yıllarda havada bugünkü gibi paralar uçuşmamasına rağmen, bugün hiçbiri fakir değil.

Örneğin 44 yaşındaki Avustralyalı model Elle Macpherson, bugün 40 milyon Euro’luk bir servete sahip ve ülkesinin en çok kazanan iç çamaşırı şirketini yönetiyor.

42 yaşındaki Cindy Crawford, gece kulübü zinciri patronu Rande Gerber ile yaşıyor, iki çocuğuna bakıyor, kozmetik markasını, fitness videolarını, mobilya markasını yönettiği gibi, Omega, Revlon ve Pepsi için reklam yıldızı olarak çalışmaya devam ediyor.

Prodüktör Edward Burns ile evli olan Amerikalı Christy Turlington spora ve alternatif yaşam tarzına çok meraklı. Nuala ve Mahanuala adında iki giyim markasını ve ayurveda kremini pazarlıyor.

İngiliz film prodüktörü Matthew Vaughn ile evli olan iki çocuk annesi Claudia Schiffer, 38 yaşında. Son olarak Chanel ile bir anlaşma imzaladı.

Bütün bu modeller arasında hayatı en karışık olan Naomi Campbell’e gelince. Bütün problemlerine rağmen 45 milyon Euro’luk bir servetin sahibi olduğu söylenen Jamaika asıllı İngiliz model, şimdi de sinemada şansını deneyecek. Erotik filmleriyle tanınan Fransız kadın yönetmen Catherine Breillat’nın yeni filmi Bad Love’da oynayacağı söyleniyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!