İktidarsızlığa mucize ilaç

Güncelleme Tarihi:

İktidarsızlığa mucize ilaç
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 1998 00:00

Haberin Devamı

İnsanoğlu binlerce yıldan bu yana aşk iksirlerinden, afrodizyaklardan medet umdu. Afrodizyak olarak satılan birçok ilaç ise insanda hayalkırıklığı yaratıyor. Ancak önümüzdeki sonbaharda piyasaya çıkacak bir ilacın hem iktidarsızlık çeken erkeklerde hem de cinsel soğukluk yaşayan kadınlarda mucizeler yaratacağı belirtiliyor.

Yıllar süren laboratuar çalışmaları sonucunda elde edilen ilaç, bilim çevrelerinde ‘‘kimyasal seks bombası’’ olarak adlandırılıyor. Pfizer İlaç Firması tarafından geliştirilen ve ‘Sildenafil’ kimyasalından elde edilen ilaç, önümüzdeki sonbaharda Almanya'da ‘Viagra’ adıyla piyasa sunulacak. Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi'nin (FDA) ise çok yakında bu mavi renkli tablete onay vermesi bekleniyor.

‘Sildenafil’ laboratuar çalışmalarında iktidarsızlık çeken erkeklerde yüzde 50 ila yüzde 80 oranında başarı sağlamış. Hatta ilaç, felç ve şeker hastalığı gibi fizyolojik rahatsızlıkları dolayısıyla ereksiyon zorluğu çeken erkeklerde bile etkili olmuş. İlaç, aynı şekilde psikolojik rahatsızlıkları dolayısıyla cinsel iktidarsızlık yaşayan erkeklerde de şikayeti ortadan kaldırmış.

Alman ürolog Hartmut Porst, ‘Sildenafil bir cinsel devrime yol açacak. Ereksiyon zorluğu yaşamayan erkekler bile bu ilaçtan kullanmak isteyecek’ diyor. Cinsel ilişkiden bir-iki saat önce alınan bu tablet, erkekte ilk önce hafif bir uyarılma sağlıyor. İlişki sırasında penise daha fazla kan gidiyor ve iktidarsızlık problemi ortadan kalkıyor.

Ancak Pfizer, ilacın bir ‘Afrodizyak’ olmadığı konusunda uyarıyor ve Sildenafil, erkeğin libidosunu artırmıyor, sadece peniste kan akışını düzenliyor’ diyor. Almanya'da reçeteyle satılacak olan ilacın yaklaşık 30 Mark'a piyasa çıkarılacağı tahmin ediliyor. Aynı ilacın cinsel şikayetleri bulunan kadınlarda da denendiği belirtiliyor. İlaç, erkeklerde penise olduğu gibi kadınlarda da klitorise daha fazla kan gitmesini sağlıyor.

Afrodizyak olarak kullanılan bitkileri araştıran Alman botanikçi Christian Raetsch, aşk iksiri olarak satılan birçok ilacın gerçekte yan etkileri bulunduğuna işaret ediyor. Hamburglu uzman Raetsch, ‘Yüzlerce afrodizyak denedim. Ancak reçetesiz satılan ilaçlar pek etkili değil, çünkü dozajı yeterli değil. Reçeteyle satılanlar ise daha etkili’ diye konuşuyor.

Her ne kadar aşk iksirlerinin etkili olmadığı söylense de Almanya'da afrodizyak pazarı 1996 yılında 16.7 milyar Mark'a yükseldi. Doktorlar, ereksiyon zorluğu çeken erkeklere 280 bin adet ilaç yazdılar.

Afrodit'in mutfağından

AFRODİZYAK niyetine kullanılan doğa nimetleri ve şifalı otlar saymakla bitecek gibi değil. Kimi çiçeklerin güzel kokularının, kimi bildiğimiz nohutun, kimi koç yumurtasının, kimi de kaplan penisinin cinsel gücü artırdığına inanıyor. İşte size aşk tanrıçası Afrodit'in mutfağından ‘‘şaşmaz’’ olarak nitelendirilen bazı ipuçları...

Koç yumurtası:

Erkek keçi ve koçlardan alınan yumurta şekerli sütte kaynatılır. Asya'da bu yemeğin cinsel iştahı artırdığına inanılıyor.

Çam fıstığı:

Erkek keçiden alınan safrayla beyaz yer mantarının kadınlarda cinsel isteği artırdığı söylenir. Erkeklere de bal, badem ve çam fıstığından elde edilen karışım tavsiye ediliyor.

Gergedan Boynuzu tozu:

Uzakdoğu'da gergedanboynuzu tozu, yaygın olarak kullanılan afrodizyakların başında geliyor. Kaplan Penisi ve Avustralya sahillerinde rastlanan katil midyeler de cinsel gücü artırıyor.

Baharatlar:

Ortaçağ'da küçük hindistan cevizinden elde edilen yağ ile curry baharatı en çok kullanılan afrodizyaklardı. Tarçın, karanfil ve zencefil kokularının ise cinsel isteği artırdığına inanılıyor.

Güzelavratotu: Cinsel iştahı

arttırıcı bitki.

Muira-Puama:

Birçok uyarıcının içinde bulunan toz.

Deniz üzümü :

Kadınlar da cinsel isteği arttırdığı sanılıyor.

Tabletler:

Bazı afrodizyak tabletleri reçeteyle satılıyor.

Testosteron :

Erkek hormonu cinsel iştahı artırıyor.

Mabet ağacı:

Afrodizyak olduğu sanılıyor, ancak pek etkisi yok.

Ginseng:

Asya'da yetişen ginseng kökü erkeklerde cinsel isteği çoğaltıyor.

Doğal bitkilerden elde edilen damlalar da afrodizyak olarak kullanılıyor.

Yohimbin tabletleri:

Protein ve çinko içeren bu tabletler seks isteğini artırıyor.

Şeytan elması:

Afrodizyak kremlerinde hammadde olarak kullanılıyor.

Gergedan

boynuzu tozu

Kokular:

Kadınlarda salatalık ve meyankökü, erkeklerde ise lavanta ve balkabağı kokusu uyarıcı nitelikte

Kuşkonmaz:

Afrodizyak etkisi gösteriyor.

Damiana:

Güney Afrika'da yetişen bir bitki özü.

İstiridye:

Yaygın olarak kullanılan afrodizyakların başında geliyor.

Yakı sineği:

Sineğin zehiri afrodizyak tabletlerinde ya da damlalarında kullanılıyor.

İktidarsızlık, erkeklerin en büyük korkularından biri. Tarih boyunca bu sorunla başa çıkabilmek için çeşitli yöntemler denendi. Doğa, bu konuda tıbbın en büyük yardımcısı oldu. Uzmanlar, doğal ürünlere sıcak baktıklarını açıklarken, kimyasal yöntemlerle elde edilen ilaçların faydasına dikkat çekmeyi de ihmal etmiyorlar.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!