İkibinin kadını ÇOK TEHLİKELİ

Güncelleme Tarihi:

İkibinin kadını ÇOK TEHLİKELİ
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2000 00:00

Haberin Devamı

Elele Dergisi'nin son sayısında,‘‘Tehlikeli kadın imajı’’ aynen şöyle açıklanıyor: ‘‘Hayatı sınır koymadan dilediğince yaşayan ve tehlikeye gözü kapalı atılabilen kadınlar...

Onlar söylentilerden, başkalarının kendileri için öngördüğü ‘‘kötü’’ tanımlamasından korkmadan hayatın tam kalbinde yaşarlar.’’

Elele Dergisi'nde yer alan araştırmada tehlikeli kadınların tavrı şöyle açıklanıyor: Bu kadar cesur olmalarının en büyük nedeni içlerindeki vahşilikten korkmayıp onunla dostça yaşamayı öğrenmelerinden kaynaklanır. En önemli özellikleri içgüdülerinin söylediği gibi ruhlarından kopup gelenle yaşamaktır. İçgüdüleri tehlikeyi, denenmemişi, başkalarının uzak durduklarını söylese bile! Ne zaman ne yapacakları hiç belli değildir. Bir bakarsınız barın ortasında tek başına dans ediyor, gök delinmişçesine yağan yağmurun altında şemsiyesizken damlaların yüzüne vurmasının mutluluğunu yaşıyor. Çok sevmesine rağmen bir daha dönmemek üzere sevgilisini terkediyor.

Tehlikeli bir kadının en önemli özelliği üzüleceğinizi bile bile size herşeyin doğrusunu söylemeleridir. Açıklıktan yanadır onlar. Önce bir kırılırsınız. Ama bir süre sonra onların ne kadar dürüst olduğunu anlarsınız. Çok eleştirilseler de aslında dost kavramına en iyi uyan kadınlardır. Belki sivriliklerini biraz yumuşatabilmeye ihtiyaç duyarlar. Tehlikeli kadının mutlaka göz önünde olması gerekmez. Onlar ev kadını da olabilir. Tabii içlerinde bastırdıkları ‘‘Tehlikeli kadın’’ ruhu ile!

Elde edemeyecekleri şey yok

Hayat felsefelerini: ‘‘Her ne olursa olsun hayatını yaşa’’ olarak belirleyen kadınlar, içlerindeki iyilik kadar kötülüğü de severler. İçlerinde birşey sakladıkları zaman rahatsız oldukları o kadar belli olur ki; siz ısrar etmeden o herşeyi anlatır zaten. Bazen gerçekten anlaşılmaz olurlar. Kurnaz bakışları, kafasının içinden binlerce planın geçtiğini kanıtlarmışçasına parlar. O iki sevgiliyi ayırabilir, bir erkek gibi içebilir ya da tek başına dünyayı dolaşabilir. Hayatta en önem verdiği aslında kendisinden başkası değildir. İstediğini gerçekleştirmek pahasına herşeyi yapabilir. Başkalarının duygularından önce kendi duyguları, istekleri gelir. Onun için elde edilmeyecek erkek yoktur. Bir geceliğine dahi olsa! Ancak zamanla durularak, kişiliğindeki sivrilikleri yumuşatabilir.

Klasik kadının tam tersi kadınlardır. Geleneksel kadınlar her zaman çok duygusal, kırılgan ve gizemlidir. Oysa tehlikeli kadınlar kartlarını açık oynarlar. Korkmadan, kimseden çekinmeden... Normal bir ilişkide karşınızdaki kadın kapalı bir kutu gibi davranıyorsa, ne zaman ne demek istediğini anlamak zorlaşır. Ama bunun tam tersi bir kadında herşey belirgin ve çok nettir. Bu tür kadınlar kendi doğallıklarını kullandıkları için karşınızda kendi gibi olan birini bulmak sizi rahatlatır. Ama siz yine de rahatlamayın! Çünkü bu kadın sizi terk ettiği an bir daha geri dönmez. Onu unutmanız kolay olmaz.

İyi rol yaparlar

Ama bazen öyle bir an gelir ki; tehlikeli kadınlar imajlarını saklamayı tercih ederler. Bu onlar için zor olmaz. Çünkü istedikleri zaman iyi, istedikleri zaman da kötü olabilirler. Bunun en belirgin örneklerinden biri Drew Barrymore. Bir zamanlar içki ve uyuşturucu batağı içindeki genç kadın, artık aranan aktristler arasında. Tabii önceden içinde barındırdığı vahşilikten kurtulup kurtulmadığı bilinmez. Hiç belli etmese de öyle bir an gelir ki; eski huylarına geri dönüş yapıp birden tehlikeli kadın oluverir. Aynı durum Courtney Love için de geçerli. Onca kötü zamandan sonra iyiye dönmesi onun için büyük başarı.

Onlar ne diyor?

Hakan Ural

Bu tip kadınlar bana çok egoist geliyor. Bu nedenle itici buluyorum. Ama açıksözlülük, dürüstlük, özü sözü bir olması gibi özelliklerine bakacak olursak bunlar sayesinde aranan insan olabilirler. İş ve özel hayatımda böyle insanlarla birlikte olmayı isterim. Ama böylesini bulmak çok zor olsa gerek.

Zeynep Tunuslu

Tehlikeli kadın sözü bence çok iddialı. Kendi mutluluğum için herşeyi yaparım. Tehlikeli kadınların bir diğer özelliği de bencil olmalarıdır. Ben bu bakımdan çok rahat davranırım. Yani bencilimdir ve bunu saklamam. Asıl tehlikeli kadınlar sıradan, duygularını bastıran ev kadınları. Çünkü onlar patladığı zaman gerçekten tehlikeli olurlar. Bazen keşke tehlikeli olsam diye düşünmüyor da değilim. Mata Hari ve Perihan Mağden tehlikeli kadınlar arasında ilk sırayı alyır bence.

Burak Hakkı

Daha önce hayatımda tehlikeli kadınlar oldu. Ama onlarla beraber olmak çok zor. Aslında bana çok çekici geliyorlar ama artık tercih etmiyorum. Çünkü etraflarına çok zarar veriyorlar. Özel ilişkilerimde sizin verdiğiniz şekilde tehlikeli kadınları tercih ediyorum. Çünkü bir ilişkinin açık yaşanmasını isterim. Ama diğer yönlerden de onlarla beraber olmaktan korkarım.

Soner Arıca

Bu tür kadınlar aslında hayatın içinde olduğu zaman iyi olabilir. Nitekim benim en iyi arkadaşlarım böyledir. Ama özel hayatımda böyle kadınlara yer vermek istemem. Daha ölçülü ve duygusal kadınları tercih ederim. İş hayatında tehlikeli bulduğum kadınlar arasında Tansu Çiller başı çekiyor. Çünkü kimseden korkmadan kendi bildiğini yapıyor.

Tehlikeli yabancılar

Madonna, Björk, Sharon Stone, Demi Moore, Drew Barrymore, Tina Turner, Helena Bonham Carter, Tyra Banks, Milla Jovovich, Kate Moss, Donatella Versace, Catherine Zeta Jones, Nicole Kidman, Uma Thurman

Tehlikeli yerliler

Sezen Aksu, Hande Ataizi, Hülya Avşar, Seda Sayan, Ebru Şallı, Demet Şener, Selin Toktay, Billur Kalkavan, Özlem Tekin, Yonca Evcimik, Esin Maraşlıoğlu, Leyla Umar, Lale Mansur, Berna Laçin, Elif Dağdeviren, Ayşegül Cinisli, Gülben Ergen, Semra Özal, Tansu Çiller

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!