İki Yunan çocuğun Formula 1 dileği

Güncelleme Tarihi:

İki Yunan çocuğun Formula 1 dileği
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2006 00:00

İki hasta Yunan çocuğunun en büyük dileği, yarın İstanbul Park’ta yapılacak olan Formula 1 yarışlarını izlemek ve pilotlarla tanışmaktı. İmkansız gibi görünen bu dilek, "Bir Dilek Tut Derneği"nin ABD, Yunanistan ve Türkiye temsilciliklerince gerçekleştiriliyor.

Hastalıkları hayati tehlike içeren çocukların dileklerini yerine getirmek için kurulan "Bir Dilek Tut Derneği"nin Yunanistan’dan iki misafiri var. Atina’da tedavi gören 14 yaşındaki iki Yunan çocuğu, tek dileklerinin İstanbul’da yapılan Formula 1 yarışlarını izlemek olduğunu söyleyince uluslarası bir işbirliği başladı. Çocukların bu dileği önce ABD’deki Bir Dilek Tut merkezine (Make a wish international) bildirildi. Amerikalılar Türk muhataplarıyla temasa geçip organizasyon için yardım isteyince hummalı bir çalışma başladı. Masrafları "Bir Dilet Tut-Yunanistan" karşılıyor. "Bir Dilek Tut-Türkiye" ise İstanbul’daki organizasyonu ve programı yaptı. İstanbul Ticaret Odası biletleri temin etti. F1’in patronu Bernie Ecclestone’un yakın arkadaşı Mehmet Karabeyoğlu ise çocukların pilotlarla tanışabilmesi için uğraşıyor. Eğer bu gerçekleştirilebilirse iki çocuk hayallerinin çok ötesinde bir sürprizle karşılaşacak. Bir Dilek Tut (Make A Wish) felsefesi de tamamen buna dayanıyor.

Bir Dilek Tut (Make A Wish) dernekleri birbirinden bağımsız olarak 30 ülkede faaliyet gösteriyor. Türk Bir Dilek Tut derneği 6 yıldır faaliyette. Derneğin yönetiminde Carole Hakko ve ekibi var. Derneğe ulaşan dilekler eğer çocuğun doktoru da onay verirse, derneğin bağlantılarıyla gerçekleştirilmeye çalışılıyor. Derneğe ulaşmak için internet adresi www.birdilektut.org veya 0212 211 62 25 nolu telefonu arayabilirsiniz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!