IKEA’nın içinde İsveç marketi açıldı

Güncelleme Tarihi:

IKEA’nın içinde İsveç marketi açıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2005 00:00

İsveçli mobilya ve ev aksesuvarları mağazası IKEA’nın ülkemizdeki ilk şubesi geçen mayısta Ümraniye’de açılmıştı. IKEA’nın açılışıyla birlikte, İsveç yemekleri sunan bir restoran hizmete girmişti. Şimdi dev mağazanın içinde, İsveç malı gıda ürünlerinin satıldığı bir de market açıldı.

İsveç Gıda Marketi, 35 bin metrekarelik mağazada, kasaların hemen çıkışında bulunuyor. Markette, bu ülkede üretilmiş reçel, şurup, çikolata, kurabiye çeşitlerini bulabilirsiniz. İsveç kahvesi, wafer denilen vanilyalı gofretler, kolesterol sorunu olanların tercih edebileceği yağsız ve şekersiz atıştırmalık yiyecekler, üzüm reçeli bunlardan birkaçı. Ayrıca IKEA restoranında servis edilen ve çok sevilen İsveç köftesi ve marine somonları da markette satılmaya başladı. Yılda 100 ton İsveç köftesi tüketilmesi bekleniyor.

İskandinav ülkeleri dışında yer alan IKEA mağazalarının hepsinde bir İsveç Gıda Marketi bulunuyor. Markette hangi ürünlerin satılacağına IKEA’nın ana merkezindeki IFS AB isimli gıda bölümü karar veriyor. Ürünlerin tümü İsveç’ten geliyor.

Yetmiş metrekare alanda hizmet veren markette şu anda 25 farklı ürün satılıyor. Bir yıl içinde ürün çeşidi 70’e çıkacak. Bisküvi, çikolata ve şekerlemeleri 2 ile 10 YTL arasında değişen fiyatlara bulabilirsiniz. Füme ve marine edilmiş somon balığı 250 gramlık paketlerde 15 YTL’ye satılıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!