İftar sofrası

Güncelleme Tarihi:

İftar sofrası
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2004 00:00

Pembe Köşk’te et çeÅŸitleriEmirgan Korusu’nun içindeki Pembe Köşk, 1870’lerde Hıdiv ailesi tarafından yaptırılmış iki katlı tarihi bir mekan. Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi’nin ÅŸirketlerinden Beltur tarafından iÅŸletilen Pembe Köşk, et yemeklerinde uzman bir lokanta haline geldi. Ä°ftar zamanı lokantanın ilginç yemeklerini tatmak mümkün: Kaşık salata, gavurdağı salata, Antalya piyazı (5.-5.5 milyon lira), baÅŸlangıç olarak fırında mantar güveç, karides güveç (6-11 milyon lira), et yemeÄŸi olarak güveçte tantuni, sarmısaklı kebap veya ısırganlı köfte (9-12 milyon lira), tatlı olarak da dondurma kızartması (4.5-5 milyon lira) gibi. Rezervasyon: 0212-277 76 58. Tahta Saray’da fıstıklı pideTahta Saray, Levent’in merkezinde, yeÅŸillikler içinde sakin bir GüneydoÄŸu mutfağı lokantası. Pastırmalı humus, lahmacun ve çöp ÅŸiÅŸi beÄŸeniliyor. Ä°ftar sofrasında ise ÅŸu yemekler var. Günün çorbası, iftariyelikler (gül reçeli, lor peyniri, tereyağı, zeytin, pastırma, domates, salatalık, hurma), salata (gavurdaÄŸ, Toros, yeÅŸil), fındık lahmacun, fıstıklı pide, çöp ÅŸiÅŸ tabağı, et veya kebap çeÅŸitleri, tatlı (sütlaç, güllaç, kemalpaÅŸa, ayva) ve içecek. Bu fiks mönünün fiyatı 29 milyon lira. MeÅŸeli Sokak No. 25 4. Levent. Tel: 0212-269 18 70- 283 21 92.Â
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!