Huzuru yogada buldu

Güncelleme Tarihi:

Huzuru yogada buldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2011 00:00

Otellerde yoga eğitimi veren Alexis Kiresepi ve Sandrina Kamhi’nin öğrencileri arasına cemiyet hayatının ünlü isimlerinden Martha Graeff de katıldı. ıç huzuru için başladığı yoga sayesinde sırt ağrılarından da kurtulan Graeff, yoga tutkusunu Hello!’ya anlattı: “En önemlisi yoga kişisel hayatımı etkiledi. Etrafımdaki insanların farkında olmamı ve pozitif, canlı, neşeli ilişkiler kurmamı sağladı. Yoga sadece haftada bir-iki saat yaptığım bir şey değil artık; hayatıma değer katıyor.”

Haberin Devamı

Yogaya başlama kararını nasıl verdiniz? Yani yogaya başlarken neyin ihtiyacını hissettiniz?

- Her zaman pratik yapmak için vakit ayırmaya çalıştım aslında... Bu pratiği alışkanlık haline getirmenin ne kadar iyi olacağını da biliyordum. Ama yoğun çalışma programı ve sık seyahatler yüzünden zordu. Sanırım Alexis ne kadar acil bir şekilde başlamam gerektiğini anlamama yardımcı oldu. Hayat tarzımızın konsantrasyona, aklımızı boşaltmamıza, vücudumuza dikkat etmemize izin vermediği zamanlarda, sakin iç huzuru bulma ihtiyacı yogaya başlamamı sağladı.

Hangi yogayı yapıyorsunuz?    

- Arada sırada yapabildiğim zamanlarda Vinyasa yoga yapıyordum. Vinyasa yoga spor salonunda yaptığım kardiyo çalışmasının tüm yararlarını barındıran bir yoga. Ancak stres dolu işimde rahatlamamı ve sakinleşmemi sağlayan ekstra yararları var. Bu tarz yoga tüm ekstra kalorileri yakıyor ve kaslarımın büyüyüp hantal görünmesini değil, güzel bir şekil almasını sağlıyor. Sürekli seyahat ediyorum ve omuzlarımdaki, boynumdaki stresi alacak bir şey yapabilmek çok iyi geliyor. Sırt problemleri yaşadım uzun zaman ve sürekli yoga yapmanın ağrılara iyi geldiğini biliyorum.

KENDİME ESKİSİNDEN DAHA ÇOK GÜVENİYORUM

Yoganın bedeninize ve ruhunuza ne gibi faydaları oldu?

- Kendimi çok daha rahatlamış hissediyorum. Aynı zamanda nereye gidersem gideyim yoga yapabilmeyi seviyorum. Tek ihtiyacınız yoga minderi. Ve artık her yerde yoga stüdyosu bulabiliyorsunuz. State of Yoga da seyahatteyken yoga hocalarını otelinize getiren bir servis... New York’ta da aynı servis sunuluyor ve giderek popüler olmaya başladı. ınsanlar evlerinden uzaktayken de yoga yapabilmek istiyor çünkü...

Peki yogaya başladıktan sonra ne gibi değişimler hissettiniz?

- Daha spiritüel ve kendi merkezime odaklı olmaya başladım. Daha kolay konsantre oluyorum ve bu bana ruhsal olarak huzur veriyor. Yoga benim için kendimi ileride gittikçe daha çok içinde gördüğüm bir şey; çünkü sağlıklı ve dengeli bir hayat yaşamaya çalışıyorum. şimdi kendime daha çok güveniyorum, rahatım, huzurluyum, aklımı boşaltmak için zaman ayırdığımı düşünüyorum ve bu benim çevreme karşı daha pozitif duygular beslememe yardım ediyor.

State of Yoga’daki Alexis Kiresepi ve Sandrine Kamhi ile nasıl bağlantıya geçtiniz?

- Alexis’i uzun zamandır tanıyordum, onunla çalışmaya başladım. Sonra da Sandrine’le tanıştım. Çok aktif biri olduğum için yogaya uyum sağlamam biraz zor oldu. Neyse ki Alexis alışmamı, baskı olmadan sakinleşmemi sağladı. Gittikçe bundan kaçmak yerine daha çok çalışmak istediğimi fark ettim. Çok yoğun hayatları olan ve sürekli seyahat eden insanlara öğretmek çok zor bir şey; sınıfa her çeşit ruh haliyle gelebiliyorsunuz. Ama Sandrine ve Alexis yogayı daha eğlenceli hale getiriyor. Onlarla çalışmanın farkını hissedebiliyorsunuz.

MEDİTASYONA GEÇMEYİ DENEDİM AMA OLMADI

Meditasyon yapıyor musunuz?

- Birçok kez denedim ama derin meditasyona geçebilmek için hâlâ aklımı tamamen boşaltmayı beceremiyorum.

Yaşam biçiminizi ve hayat felsefenizi yogayla nasıl bağdaştırıyorsunuz?

- Brezilya’da büyüdüğüm için sürekli dışarıda güneş altında, suya yakın olmak bende her zaman rahatlatıcı bir etki yapmıştır. Sanırım neşeli, dışa dönük bir kişiliğimin olmasının sebeplerinden biri hayatı sevmem, seyahat etmem, yeni insanlarla tanışmam ve yeni zorlukları deneyebilme cesaretim... Benim için yoga aynı şeyleri temsil ediyor. Fiziksel bir zorluk, meydan okuma pratiği ve aynı zamanda da zihinsel olarak faydalı. Tüm bunların yanı sıra yoga, doğaya yeniden bağlanmayı, çevreye duyarlı olmayı, korumayı sağlıyor. Genel olarak bu yoğun şehir hayatında ya da yurtdışındayken huzur bulmamı, rahatlamamı sağlıyor. Yoganın en önemli felsefelerinden biri de etrafınızdaki herkese karşı merhametli olmanız, gerçekleri konuşmanız ve hayatınızı dolu dolu yaşamanızla ilgili. Tüm bunların doğru olduğuna inanıyorum ve hayatımı bu felsefe doğrultusunda yaşıyorum. Yaptığım yoga zamanla yavaş yavaş kişisel hayatımı da etkiliyor ve etrafımdaki insanların farkında olmamı, canlı, pozitif, neşeli ilişkiler kurmamı sağlıyor. Yoga sadece haftada bir iki saat yaptığım bir şey değil artık; hayatıma değer katıyor.

Uzakdoğu yolculuklarınız oldu mu?

- Birçok kez Tayland’a gittim ama Uzakdoğu meditasyonu yapma fırsatım olmadı.

DANSIN HAYATIMDA BÜYÜK YERİ VAR

Yoga dışında başka hangi sporları yapıyorsunuz? 

- Okulda voleybol oynardım. Yıllardır da haftada üç kez spor salonuna kardiyo çalışmasına gidiyorum.

Dans?

- Hayatımda büyük yeri var. Bana mutluluk, eğlence veriyor ama bunu spor olarak görmüyorum.

İstanbul’daki yaşam biçiminiz nasıl?

- Hafta içi genellikle hiç durmadan ofiste çalışıyorum. Hafta sonlarında ise sinema, arkadaşlarla buluşmak ya da sadece evde olmak gibi beni rahatlatan şeyler yapıyorum. Yılın yarısında iş için seyahat ediyorum ve bu seyahatlerden fırsat buldukça yoga yapmaya çalışıyorum.

Peki yurtdışına gittiğinizde spor yapıyor musunuz?

- İş için yurtdışındaysam gün sonunda kesinlikle enerjim ya da zamanım olmuyor ama eğer sadece keyif için seyahat ediyorsam her zaman yanımda eşyalarım olur ve otelin spor salonuna giderim.

Haberin Devamı

MASAJ HASTASIYIM

Nasıl besleniyorsunuz?     

- Hemen her şeyi yerim. Kendimi bu alışkanlığım konusunda eğitmem gerektiğini biliyorum. Daha çok evde ve taze yemek yemeğe alışmalıyım. Ancak şu anda bu programla çok zor.

Vücudunuza nasıl bakıyorsunuz? Özel kürler uygular mısınız?

- Hiçbir özel uygulama yapmıyorum. Cilt bakımı derseniz; sadece aklıma geldiğinde krem sürerim. Vücuduma kuru ciltler için Biotherm krem kullanıyorum. Ama masaj hastasıyımdır, haftada iki kez derin doku masajı yaptırırım ve bu da baskıyı azaltmaya yardımcı olur.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!