Huzurlarınızda Gripin&Emre Aydın

Güncelleme Tarihi:

Huzurlarınızda Gripin&Emre Aydın
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2007 00:00

"Sensiz İstanbul’a Düşmanım" şarkısını birlikte yazan Gripin ile Emre Aydın, yine birlikte çektikleri klip ve çıktıkları turnenin ardından ilk kez Tırtıl için bir arada...

Rock’n Coke’da Gripin’in yanında Emre Aydın yoktu...

ÆEmre Aydın: Festivalin bir gün önce ve bir gün sonrasında konserlerim olduğu için İstanbul dışındaydım, o yüzden gidemedim. Ama öğrendiğim kadarıyla konser çok keyifli geçmiş.

Birlikte turneye çıktınız, o nasıl geçti peki?

ÆEmre Aydın: Çıktığım birçok turne içinde en çok eğlendiğim, en iyi vakit geçirdiğim turne buydu. Bir de hep yazlık yerlere gittik.

Deniz, kum, güneş yani...

ÆEmre Aydın: Denize girmedik tabii ama eğlenceliydi. Bir de her zamankinden farklı olarak beraber sahneye çıktığımız bir set yaptık. Gripin şarkıları, benim şarkılarım ve ortak şarkılardan oluşan bir set... Herkes çok beğendi.

Emre Aydın’la ortak şarkı yaptınız gerçi, ama aynı sahnede olmak nasıl bir duygu?

ÆGripin: Onunla çalışmak çok keyifli... Ortak bir şarkı yaptık ve hiçbir kopukluk olmadı. Tek bir duygu çıktı ortaya. Turneye çıkmaksa bambaşka bir keyifti. Denizsiz de olsa tatil yapmak, birlikte vakit geçirecek zaman bulmak güzeldi.

Artık yerli gruplar ya da şarkıcılar, sahnelerine renk katacak görsel şovlar hazırlıyorlar. Siz de düşünüyor musunuz?

ÆGripin: Bu yıl Rock’n Coke’da yapacaktık ama yetiştiremedik. Ferman (Manga) çıktı bizimle değişiklik olarak. Denk gelirsek yaparız.

ÆEmre Aydın: Bir de orada şöyle bir ayrım var. Tamam sahne de görsellik önemli, ama grubun konsepti de çok önemli. Mesela Gripin’den çok fazla hoplayıp zıpladıkları bir performans ya da görsel şov beklememek lazım, çünkü duruşları öyle değil. Belki ışık şov yapılabilir, ama yerli gruplar gündüz çıkıyor. Bir de Türkiye’nin birçok yerine gidiyorsunuz, oralarda konser salonu bulmayı bir kenara bırakın sinema salonu falan yok. Sinema, tiyatro, konser salonu olmayan o kadar çok şehir var ki, haliyle oralarda çalamadık. Oturağı yok, kapasitesi yok, sesi kuramıyorsunuz içine... Oralara nasıl ışık kuracaksın ya da sahne için özel gösteriyi nasıl ayarlayacaksın?

Albümleriniz için yeni klipler düşünüyor musunuz?

ÆGripin: Bu ay "Sustuklarım Büyür İçimde" ya da "Hiç Gelme Gideceksen"e klip çekmeyi düşünüyoruz. Şu anda sitemizde oylanıyor ama "Sustuklarım Büyür İçimde" daha önde gözüküyor. Aslında Ferman’la düet yaptığımız "Baba Mesleği" şarkısı var, ama düet yaptığımız bir şarkıya daha yeni klip çektiğimiz için onu sonraya erteledik.

ÆEmre Aydın: "Git"in videosu tamamlanmak üzere, hatta Ferman’dan dünya kadar yardım aldık. Bütün teknik işleriyle o ilgilendi. Yine Şebnem Dönmez var, ama o narsist kadının hikayesinin sonlandığı bir klip olacak. Hikayeyi böylece bitireceğiz. Ondan sonrası sürpriz.

Yeni albüm çalışmalarınız başladı mı?

ÆGripin: Bizim de küçük bir İngilizce projemiz var. Onu bu senenin sonuna yetiştirmeye çalışacağız.

ÆEmre Aydın: Ufak ufak demolarını hazırlıyoruz.

Yeni albümde Emre Aydın’ın konsepti nasıl olacak, yine melankolik bir adam mı göreceğiz?

ÆEmre Aydın: Biraz daha değişik bir çalışma olabilir, ama şimdiden konuşmak doğru değil. Stüdyoda şekillenecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!