Hoşgeldin Küçük Vatandaş

Güncelleme Tarihi:

Hoşgeldin Küçük Vatandaş
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 1999 00:00

Haberin Devamı

Çocuklarda vatandaşlık bilincini oluşturmak amacıyla öncü niteliğinde bir kitap yayınlandı: Küçük Vatandaş. Orum Yayıncılık tarafından çıkarılan kitap, okur olarak 10-15 yaş arası çocukları hedeflemesine karşın, büyüklerin de ilgisini çekiyor. 50 sayfalık kitap, Erol Özkoray, Tuğrul Şavkay, Nuray Çiftçi, Handan Durgut, A. Çağatay Yılmaz ve Satı Kaya'nın ortak çalışmasıyla üç ayda tamamlandı.

‘‘Demokrasi, özgürlük, kişi hak ve özgürlüklerine sahip çıkacak yeni bir nesil yetişirken, bunda bizim de katkımız olsun istedik’’ diyen Erol Özkoray, vatandaşlık bilincini oluşturmayı sivil girişim olarak görev bildiklerini belirtiyor.

Küçük Vatandaş, ‘‘Yalnız değiliz’’ bölümüyle başlıyor. Sivil toplum örgütlerinin işlev ve öneminden, yaşadığımız yere geliyor, belediyeye bakıyor, bir seçim gününü yaşıyor, ‘‘Hepimiz seçmen ve vatandaşız’’ sonucunu çıkarıyor. Yönetenleri, karar verenleri ayırıyor, özgürlük, eşitlik, dayanışma bölümünde Anayasa'nın sayfalarını karıştırıyor, haklar ve ödevlerin yanı sıra yasakları da inceliyor.

Bugünün çocuklarına, barış içinde birarada yaşamaları, özgürlüğü ve dayanışmayı öğrenmeleri, yarının uygar dünyasında ‘‘vatandaş’’ olmaları için bir girişmde bulunan Küçük Vatandaş, aslında bir dizinin ilk kitabı. Sırada onlarca kitap daha var.

Küçük Vatandaş, önce kendini tanımak için küçük bir adım attı, ama demokrasi ve laikliği adamakıllı öğrenecek, yaşadığı dünyayı keşfedecek, bir zaman yolculuğuna çıkacak. Küçük Vatandaş sanatla da ilgilenecek, müzik dinleyecek, ressamlarla tanışacak, heykeller arasında dolaşacak. Uygar bir yaşamın kurallarını sıralayacak, adalet için savaşacak, çok soracak, araştıracak, ne yapıp edip bilgiye ulaşacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!