Hollywood’un enstrümantal ödülü bizim

Güncelleme Tarihi:

Hollywood’un enstrümantal ödülü bizim
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2011 00:00

Reklam müzikleri yapan üniversite öğrencileri Uğur Ateş ve Serhat Karan, Hollywood Medya ve Müzik Ödülleri’ne katılmaya karar verdi. Üflemeli ustası Eren Erdoğan’la şarkılarını bir haftada kaydedip yarışmaya gönderdiler. ‘Nokta’ (Dot) adlı eser ‘Enstrümantal’ dalında birinci oldu ve Los Angeles’taki Kodak Theater’da ödüllendirildi.

Haberin Devamı

Erdal Erzincan ve Radiohead hayranı

UĞUR ATEŞ (24)

Lise 2’de bağlama çalmaya başladım. 2009’da Haliç Üniversitesi Halk Müziği Bölümü’nden mezun oldum. Lavta sazıyla karşılaşınca hayatım ve müziğim değişti. Ağırlığı reklam müziklerine verdim. Sonra Erdal Erzincan’ın ‘Anadolu’ albümüyle tanıştım. Radiohead ve Sezen Aksu hayranıyım. Son sınıfta King Prodüksiyon’da Mehmet Ali Turgay’la tanışıp ilk reklam müziğimi yaptım. Okuldan arkadaşım Serhat (Karan) da aynı stüdyoda çalışmaya başlayınca prodüksiyonu birlikte öğrendik ve yarışmaya katıldığımız şarkıyı da birlikte aranje ettik. ‘Adım Bayram Bayram’ adlı TRT dizisinin, Derviş Zaim’in ‘Gölgeler ve Suretler’ filminin kamera arkası müziklerini Serhat’la birlikte yaptık. Ve Kültür A.Ş.’den çıkan ‘İstanbul’ adlı bir albümümüz var. Müzik Bilimciliği’yle ilgili master yapıp Farabi üzerine tez yazıyorum.

Haberin Devamı

Hollywood’un enstrümantal ödülü bizim

Üflemeli merakı aileden

EREN ERDOĞAN (22)

Ailemin tamamı nefesli enstrümanlar çalıyor. Dedem zurnacıydı. Büyük dedemse Rus Harbi’nde Ruslara esir düşmüş ve klarinet öğrenmiş. Babam tar, ud, gibi mızraplı enstrümanlarının ustası. 11 yaşımda nefeslilerle tanıştım.  15 yaşımda babamla halk müziği orkestra ve korolarında çalarak profesyonel oldum. 2000’de konservatuvar için İzmir’den İstanbul’a geldim. Piyanist arkadaşım Ali Akaçça’yla ‘Kavalname’ isimli bir albüm çıkarttım. Haliç Üniversitesi’nde Halk Müziği okuyorum. Hint Bansuri’sinden Japon Şakuaçi’sine kadar iki yüze yakın üflemeliye sahibim ve çoğunu internetten araştırarak çalmayı öğrendim. Elektro kavalla caz yapacağım bir projeye çalışıyorum.

Otomotivden müziğe geçti

SERHAT KARAN (27)

14 yaşımda gitar çalmaya, 17’imde gruplarla sahneye çıkmaya başladım. Kadıköy ve Beyoğlu barlarında solist gitaristlik yaptığım grubumla sahneye çıkıyordum. Okula gitmiyor sadece müzikle ilgileniyordum. O okulu bırakıp Haliç Üniversitesi’ne girdim. Uğur (Ateş) ile tanışıp çalışmaya başladık. Birkaç iş yaptıktan sonra tek işimiz bu oldu. Yarışmaya şarkı yollarken kazanmamıza pek ihtimal vermiyordum. Şansımız enstrümanlarımızın farklı olmasıydı sanırım. Ödül töreninde şok olup kazandığımızı hiç anlamadım bile. Uğur ve Emre koşunca kazandığımızı anlayıp ben de sahneye koştum. Şu sıralar Reklam Müzikleri üzerine Haliç Üniversitesi’nde yüksek lisans yapıyor ve Bakırköy Sanatı Severler Derneği’nde (SASED) gitar dersi veriyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!