Hollywood romantizmini kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Hollywood romantizmini kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2012 22:20

Hollywood’un başarılı isimlerinden yazar, senarist, yapımcı ve yönetmen Nora Ephron 71 yaşında yaşamını yitirdi. Ephron ‘Sleepless in Seattle’, ‘You’ve Got Mail’ gibi romantik komedi türündeki filmleriyle tanınıyordu.

Haberin Devamı

ERKEK egemen Hollywood sinema sektörünün en önemli kadın figürlerinden biri olarak gösterilen yazar, senarist, yapımcı ve yönetmen Nora Ephron 71 yaşında gözlerini yumdu. Lösemi hastalığına yenilerek yaşamını yitiren Ephron, birkaç kez Oscar’a aday gösterilmiş, Altın Küre dahil çok sayıda önemli ödül kazanmıştı. ‘Sleepless in Seattle’, ‘You’ve Got Mail’ gibi haftalarca kapalı gişe oynayan ve sinemaseverlerin hafızasında yer eden çok sayıda filmi yazan ve yöneten Ephron’ın ölümü büyük yankı buldu. New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg, “Nora Ephron’ın kaybı, New York’un sanat ve kültür dünyası için kahredici. Gazetelerde çalıştığı ilk günlerden, Hollywood’daki en yüksek başarılarını elde ettiği günlere kadar Nora hep iyi bir New York hikâyesinin peşinden koştu. O hikâyeleri hiç kimsenin anlatamadığı gibi anlattı” şeklinde konuştu. Ephron’ın ‘When Harry Met Sally’ filminde başrol oynayan aktör Billy Crystal ise duygularını “Nora’yı kaybetmemizden ötürü büyük üzüntü duyuyorum. Çok parlak bir yazar ve mizah ustasıydı” sözleriyle ifade etti.

Haberin Devamı

Üç kez evlendi

Yaşamı boyunca feminist harekete gönülden bağlı kalan ve aktivizminden ödün vermeyen Ephron, bu konuda çok sayıda eleştirel deneme de kaleme aldı. Toplam üç kez evlenen Ephron, ilk evliliğini yazar Dan Greenburg’la yapmış, ardından önce Watergate skandalını ortaya çıkaran iki gazeteciden biri olan Carl Bernstein, son olarak da senarist Nicholas Pileggi’yle dünya evine girmişti.

Listesinde İstanbul vardı

NORA Ephron, hastalığı ve yaşlılığı nedeniyle muhtemelen bir süredir en çok ölümü düşünüyordu. Nitekim denemelerinden oluşan son kitabı ‘I Remember Nothing’in (Hiçbir Şey Hatırlamıyorum) son kısımında ‘Neyi Özlemeyeceğim’ ve ‘Neyi Özleyeceğim’ başlıklı iki tane liste sunmuştu. Ephron’un özleyecekleri arasındaysa İstanbul da yer alıyordu. Zira bu listedeki maddelerden biri de, ‘Önümüzdeki yıl İstanbul’du.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!