Hollanda’da bizi temsil edecekler

Güncelleme Tarihi:

Hollanda’da bizi temsil edecekler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2006 00:00

31 ülkenin katıldığı First LEGO Ligi’nin Türkiye finali tamamlandı. Türk öğrencilerin "Boğaz Akıntısını Kullanarak Elektrik Enerjisi Üretimi" ve "Zebra Midyeler ve Katil Yosunların Önlenmesi" projeleri, 5-7 Mayıs’ta Hollanda’daki dünya şampiyonasında Türkiye’yi temsil edecek.

Haberin Devamı

Çocuklara bilim ve teknolojiyi sevdirmek, yaratıcılıklarını geliştirmek amacı ile düzenlenen First Lego Turnuvaları’nın Türkiye finali tamamlandı. Bu yıl Denizlere Yolculuk teması ile gerçekleştirilen Türkiye finalinde, denizleri kirleten atıkların engellenmesi, katil yosunların durdurulması, Haliç’in doğal akvaryuma çevrilmesi gibi çeşitli projeler yarıştı. Yaklaşık 6 ay önce başlayan yarışmaya 42 takım katılırken finalde 24 takım yarıştı. Yarışmada dereceye giren devlet okulu öğrencilerinden oluşan Interconti Kids takımı şampiyon oldu.

Sponsorları olmadığı için özel okul öğrencilerinden daha fazla çalışmak zorunda kaldıklarını belirten Interconti Kids üyesi Yedikule Lisesi öğrencisi Gizem Gülem, "6 aylık çalışmamızın emeğini aldık. Devlet okulu öğrencileri olarak özel okulların arasından birinci olduğumuz için çok mutluyuz. Umarım Hollanda’dan en iyi sonucu alarak döneriz" diye konuştu. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey ise "Bizim çocuklarımız Alman, İngiliz ve Ruslardan daha zeki. Tek bir kusurumuz var, o da çalışmamak. Önce hayal etmeli sonra da hayallerimizi gerçekleştirmek için çalışmalıyız" diye konuştu.

Katil yosunlar Türkiye’ye yaklaşıyor

"Zebra Midyeler ve Katil Yosunların Önlenmesi" başlıklı proje ile en iyi proje ödülünü alan Great White Sharks takımı üyeleri, zebra midyeler ve katil yosunların kontrolsüz şekilde yayılarak doğal dengenin bozulmasına neden olduğunu söylediler. Akdeniz’de de bulunan bu canlıların Türkiye kıyılarına yaklaştığını belirten öğrenciler, derhal önlem alınması gerektiğini yoksa çeşitli deniz canlılarının tehlike altında kalacağını belirttiler.

Karnaval devam ediyor

Haberin Devamı

Yaprak Sandalcı’nın yazıp sahneye uyarladığı, Ayla Algan’ın ise anlatıcı olarak yer aldığı "Hayvanlar Karnavalı", yoğun istek üzerine 22 Nisan günü bir kez daha İş Sanat’ta çocuklarla buluşuyor.

"Çocuklar İçin Klasik Müzik Projesi" ile bir ilke imza atan İş Sanat, proje çerçevesinde Saint Saens’ın ünlü eseri "Hayvanlar Karnavalı"nı çocuklarla buluşturmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

Ayla Algan’ın anlatıcı olarak yer aldığı bu görsel şölende, 5-21 yaş arası çocuk ve gençlerden oluşan Koroporte, Işıl Kasapoğlu’nun yönetiminde ve orkestra eşliğinde sahnede şarkı söyleyip dans ediyor, kukla oynatıyor.

İş Sanat’ta her ay tekrarlanacak bu gösterilerle eşzamanlı olarak İş Bankası Kültür Yayınları tarafından Hayvanlar Karnavalı kitapları da yayınlanıyor. 22 Nisan’da İş Sanat Kültür Merkezi’nde sahnelenecek Hayvanlar Karnavalı’na gitmek isteyenler için İş Sanat Ana Gişe Tel: (0 212) 316 10 83.

Ormanda 23 Nisan şenliği

/images/100/0x0/55eb4c9bf018fbb8f8b84886

23 Nisan hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. Farklı ülkelerden gelen çocuklar, 22-23 Nisan tarihlerinde de İstanbul Parkorman’da düzenlenecek şenlikte bir araya gelecek.

Haberin Devamı

22-23 Nisan tarihlerinde Parkorman’da gerçekleşecek olan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı şenliğinde, birbirinden farklı, eğlenceli ve eğitici aktiviteler düzenlenecek. Tek Süt ve Parkorman işbirliği ile gerçekleşecek olan şenlikte, Teksüt Çiftliği sayesinde çocuklar ancak kitaplarda gördükleri pek çok hayvanın gerçeğini görme fırsatı bulacak, Teksüt Kütüphanesi ile de ihtiyaç duyduklarında başvurabilecekleri önemli bir bilgi hazinesine sahip olacaklar.

Şenlik kapsamında, daha önce duyurusu yapılan okullar arası resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Erkan Yolaç tarafından verilecek. Kukla gösterileri, konserler, animasyonlar, sanat atölye çalışmaları ve yarışmalarla renklenecek olan şenlikte, çocuklar gönüllerince eğlenecek. Tüm çocukların davetli olduğu şenliğe giriş ise ücretsiz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!