‘Hişt Hişt’ kapı açık

Güncelleme Tarihi:

‘Hişt Hişt’ kapı açık
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2013 00:52

Yazar Sait Faik Abasıyanık’ın Burgazada’daki müze evi 2009’dan beri süren restorasyon çalışmalarından sonra geçen cumartesi günü düzenlenen törenle yeniden açıldı. Darüşşafakalı öğrenciler açılışta yazarın ‘Hişt Hişt’ adlı hikâyesini yorumladılar.

Haberin Devamı

TÜRK hikâyeciliğinin büyük ismi Sait Faik Abasıyanık, vefatının 59’uncu yılında Sait Faik Abasıyanık Müzesi’nin yeniden açılışıyla anıldı. Burgazada’da bulunan Sait Faik Abasıyanık Müzesi, Darüşşafaka Cemiyeti’nin 2009’dan beri sürdürdüğü restorasyonun tamamlanmasının ardından, kapılarını açtı. Açılış öncesinde Darüşşafaka Cemiyeti ve Adalar Belediyesi işbirliğiyle Sait Faik’i Anma Etkinliği düzenlendi. Açılış töreninde Adalar Belediye Başkanı Dr. Mustafa Farsakoğlu, Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Talha Çamaş ve üyeleri, İş Bankası Kültür Yayınları Genel Müdürü Ahmet Salcan ve 59’uncu Sait Faik Hikâye Armağanı’nı kazanan Sine Ergün, adalı sanatçılar, Darüşşafakalı öğrenciler ve Sait Faik Abasıyanık severler bir araya geldi. Törende Darüşşafakalı öğrenciler de yazarın ‘Hişt Hişt’ adlı hikâyesini yorumladılar.

Haberin Devamı

SON YILLARINI BU EVDE GEÇİRDİ

1959’da halkın ziyaretine açılan Sait Faik Abasıyanık Müzesi, Sait Faik’in annesi Makbule Abasıyanık’ın vasiyetinin Darüşşafaka Cemiyeti’ne intikal ettiği 1964 yılından beri Darüşşafaka Cemiyeti’nin sorumluluğunda yaşatılıyor. Bu tarihten 45 yıl sonra restorasyon çalışmalarının başlatıldığı müze ev, önemli özel müzelerimizden biri. Babasının vefatından sonra kışları Şişli’de, yazları ise Burgazada Çayır Sokak 15 numaradaki köşkte yaşamını sürdüren Sait Faik, 1945’te hastalandıktan sonra zamanının büyük kısmını burada geçirmişti. Türk hikâyeciliğinin usta isimlerinden Sait Faik Abasıyanık’ın pek çok hikâyesini kaleme aldığı evde, yazarın el yazması öyküleri, mektupları ve fotoğraflarının da içinde bulunduğu kişisel eşyası yer alıyor.

‘Hişt Hişt’ kapı açık

Sine Ergün, 59’uncu Sait Faik Abasıyanık Hikâye Armağanı’nı Can Yayınları tarafından yayımlanan  ‘Bazen Hayat’ adlı öykü kitabıyla kazandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!