Hıdrellez Bridge'de yeniden hayat buluyor

Güncelleme Tarihi:

Hıdrellez Bridgede yeniden hayat buluyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2012 15:08

Bridge Restaurant, baharın müjdecisi Hıdrellez etkinliğini yaşatma kararı aldı. “İstanbul kanatlarımın altında” hissini yaşatan Bridge, bu yıl başlayacak Bridge Hıdrellez Şenliği’ni geleneksel hale getirecek.

Haberin Devamı

Ahırkapı’da 11 yıl boyunca düzenlenen ve tüm dünyanın ilgi odağı haline gelen, ancak kalabalıkların artık alana sığmaması nedeniyle son verilen Hıdrellez Şenlikleri’ni, Bridge Restaurant bu yıldan itibaren hayata geçiriyor. Baharın gelişini müjdeleyen ve mutlaka yaşatılması gereken Hıdrellez geleneğini hayata geçiren Bridge’de ilki 5 Mayıs 2012 cumartesi gecesi gerçekleştirilecek olan Bridge Hıdrellez Şenliği, farklı sürprizleri içerisinde barındıracak.

Alan itibariyle kişi sayısının sınırlı tutulacağı 1. Bridge Hıdrellez Şenliği’nde ateş yakılacak, gül ağacına dilekler asılacak. Misafirler Murat Kaynak Orkestrası’nın söyleyeceği roman havaları ile eğlenirken, baharın ilk kuzu eti de şenliğin misafirlerine sunulacak.

/images/100/0x0/55ea46c1f018fbb8f8757fd3

Haberin Devamı

GÜL AĞACINA DİLEK YAZILACAK ATEŞİN ÜZERİNDEN ATLANACAK

Tüm kadın misafirlere birer tef de hediye edecek olan Bridge, oluşturulacak Bridge Hıdrellez Hatırası önünde çekilecek siyah beyaz fotoğraflarla misafirlerin nostaljik hatıralara sahip olmasını sağlayacak.  Bridge Cafe’de gerçekleşecek şenliğe yürürken, misafirlere rengârenk mumlar eşlik edecek. Dileklerin asılacağı gül ağacının yanında, her misafir için birer zarf, not kâğıdı ve kalem hazır bulundurulacak. Sınırlı sayıda rezervasyon yapılabilecek olan 1. Bridge Hıdrellez Şenliği’nde, misafirlerin özgürce dans edeceği geniş bir alan da bulunacak. Şenliğin başlamasıyla birlikte, Hıdrellez ateşi yanmaya başlayacak. Şenlik süresince bir kameraman ve bir fotoğrafçı, baharın gelişini kaydedecek. Şenliğe katılmak için 0 216 391 95 85 numaralı telefondan rezervasyon yaptırabilirsiniz.

Fiks Mönü: 60 TL

TÜM DÜNYADA BAHARIN MÜJDECİSİ OLARAK KUTLANIYOR

/images/100/0x0/55ea46c1f018fbb8f8757fd5

Hıdrellez inancı, birçok toplumlarda görülen bahar bayramları, bir başka değişle doğanın yeniden uyanmasını kutlayan geleneklerden geliyor. Ayrıca Hızır, baharın müjdecisi olarak kabul ediliyor. Türk dünyasında kutlanan mevsimlik bayramlardan biri olan Hıdrellez, Ruz-ı Hızır (Hızır günü) olarak adlandırılmasının yanında, Hızır ve İlyas’ın yeryüzünde buluştukları gün olduğu sayılarak da kutlanıyor. İnanışa göre Hızır, yaşam suyu (ab-ı hayat) içerek ölümsüzlüğe ulaşmış, özellikle de baharda insanların arasında dolanarak, bolluk ve sağlık dağıtır. Hızır bir kişiye verilen addan çok aslında bir doğasal durumu, baharla vücut bulan yaşamın tazelenmesini ifade ediyor. Türkiye'de Hıdrellez Bayramı 6 Mayıs (5 Mayıs Gecesi) tarihinde kutlanıyor. Ayrıca Hıdrellez, dünyanın pek çok yerinde baharın ve doğanın uyanmasının ilk günü olarak kabul edilerek kutlanıyor.

 

Haberin Devamı

Hıdrellez Bridgede yeniden hayat buluyor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!