Heroes ve Lost rekabeti

Güncelleme Tarihi:

Heroes ve Lost rekabeti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2007 00:00

Televizyon tarihinde şimdiden bir efsane haline gelen, ABD’deki ilk bölümüyle 18.6 milyon izleyiciyi TV başına çeken fenomen dizi Lost bu aralar tahtında rahat değil. Geçen yaz NBC’de yayınlanmaya başlayan Heroes, ABC’nin Lost’u kadar çok izlenmeye başladı. Doğaüstü olayları, gizemleri, yakışıklı ve seksi karakterleriyle birbiriyle yarışan bu iki dizi, izleyicileri böldü.

Heroes’u seven Lost’u, Lost’u seven Heroes’u internette eleştirmeye, iki diziyi farkları ve benzerlikleri üzerinden kıyaslamaya başladı. Biz de, Türkiye’de yayınlanan ve binlerce fanatiğe sahip Lost ve Heroes’u kıyasladık.

ÖZELLİKLERİ

İlk bölümü geçen yıl ABD’de, NBC kanalında yayınlandı. Şimdi 18. bölümde. İzleyici sayısı 14.3 milyon. Türkiye’de, CNBC-e’de gösteriliyor. Lost, yüksek bütçesi sebebiyle eleştirilince NBC de, Heroes’la ilgili rakamları vermekten kaçınıyor. Şu anda ABD’de beş haftalık bir tatilde. Yaratıcısı Tim Kring’in imzasını Chicago Hope’ta görmüştük. Dizinin konusu gereği Kring’in çizgi romanlar ve süper kahramanlarla içli dışlı olduğu sanılıyor.

2004’te ABD’de ABC kanalında başladı. Şimdi üçüncü sezonunun 17. bölümünde. Son sezonunda 17.8 milyon kişi tarafından izlendi. Türkiye’de Digitürk Dizimax’te üçüncü sezon 7. bölümü yayınlandı. TV ekranlarında yayınlanan ilk pilot bölümünün maliyeti 5 milyon dolardı. Sezon içinde sık sık altı-yedi haftalık aralar veriliyor ve hayranları merak içinde kalıyor. Yaratıcısı, TV dünyasının popüler isimlerinden, Görevimiz Tehlike’nin de yönetmeni J.J Abrams.

KONUSU

New York, Tokyo, Las Vegas, Madras gibi dünyanın farklı şehirlerinden 12 kişinin aniden süper güçlere sahip olduklarını keşfetmelerini anlatıyor. Kahramanlardan Nathan’ın uçma, Hiro’nun zamanda ve mekanlar arasında yolculuk yapma, Claire’in vücudundaki hasarları onarma, Isaac’ın geleceği görüp resme aktarma, Niki’nin kendisinin bile farkında olmadığı aynadaki farklı görüntüsü gibi güçleri var. Kahramanların ilk sezon görevi New York’taki bir felaketi engellemek!

Sydney-Los Angeles seferini yapan uçağın ıssız bir adaya düşmesiyle başlıyor. Sağ kalan yolcular bu adadaki gizemli olayları çözmeye uğraşıyor. Doğa üstü karakterlerden John Locke kazadan önce tekerlekli sandalyeye mahkumdu, sonra mucizevi bir şekilde yürümeye başladı. Desmond geleceği görme yeteneğine kavuştu. Dizinin gizemlerinden siyah duman hakkında henüz bir şey ortaya çıkmadı.

YAKIŞIKLISI

Venezüellalı Santiago Cabrera (Isaac Mendez). 1978 doğumlu, 1.88 boyunda ve kumral. Henüz dünyanın en seksi erkekleri listesine girmeyi başaramadı. Dizide uyuşturucu kullandığı zaman geleceği çizebilme yeteneğine sahip ressam Isaac Mendez karakterini canlandırıyor. Cabrera, Heroes’dan önce bazı televizyon dizilerinde ve sinemada ufak rollerde oynadı.

Lost ilk başladığı günden itibaren yakışıklı karakteriyle dikkat çekiyor. Dizinin ön plana çıkan yakışıklısı Matthew Fox, kazazedelerin lideri konumundaki Doktor Jack karakterini canlandırıyor. 1966 doğumlu Fox, 1.88 boyunda. People Dergisi’nin 1996’daki "Dünyanın En Güzel 50 İnsanı" listesindeydi. Saturn Awards 2006’da Televizyon Dizilerinin En İyi Erkek Oyuncusu ödülünü kazandı. 2006’da Drama dalında En İyi Erkek Oyuncu Altın Küre’sine aday oldu.

SEKSİ KIZI

Ali Larter, dizide geçimini sağlayabilmek için webcam önünde "striptiz" yaparak internette görüntülerini yayınlayan, kendisinin bile henüz tam farkında olmadığı doğaüstü bir güce sahip Niki Sanders karakterini canlandırıyor. 1976 doğumlu ve 1.73 boyundaki Larter, 2002’de Stuff Dergisi tarafından "Dünyadaki 102 Seksi Kadın" sıralamasında 40. sırada yer aldı.

Lost’un en seksi kızı, uçak kazasından önce çocukluk arkadaşını öldürmekle suçlanarak hapis cezasına çarptırılan Kate rolündeki, Evangeline Lilly. 1.65 boyundaki kumral oyuncu, 2005’te erkek dergisi Maxim’in "Yılın En Seksi 100 Kadını" listesinde ikinci, 2006’da FHM Dergisi’nin "En Seksi 100 Kadın" sıralamasında 8. oldu.

KÖTÜ ADAMI

Sylar (Zachary Quinto). Kahramanları öldürerek güçleri kendi üzerinde toplamaya çalışan bir seri katil.

Ben Linus (Michael Emerson), Diğerleri olarak tanımlanan grubun lideri. Hakkındaki sırların pek çoğu hálá çözülemeyen karakter kimseyi henüz öldürmedi.

SEVİMLİSİ

Hiro (Masi Oka). Tokyo’da bir ofiste çalışan Hiro, "uzayı ve zamanı bükme" gücüne sahip. Zamanda ve mekanda yolculuk yapabiliyor. Yıllarca maceralarını okuduğu süper kahramanlar gibi özel yetenekleri bulunduğunu öğrenmekten çok mutlu.

Lost izleyicilerinin en sevimli bulduğu karakter şüphesiz Hurley (Jorge Garcia). Dizide Hurley’nin kilolarından dolayı kendine güveni az. Ilımlı, arkadaş canlısı ve insanlara yardım etmeyi seviyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!