Herkes fark edilmek ister

Güncelleme Tarihi:

Herkes fark edilmek ister
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2004 01:06

Modaya ağırlığını koyan aksesuvarlarla özgünlüğün dozunu attırabilirsiniz. Süslü püslü ceketler, el yapımı kemerler, şaşalı takılar, çantalar, şapkalar, şallar... Şimdilerde, içeri girer girmez kendinizi özel hissedebileceğiniz konsept mekanlar çok moda!

Modaya ağırlığını koyan aksesuvar çılgınlığı kadınları en zayıf noktasından vuruyor; onları daha fazla alışverişe zorluyor. Eğer sizin de içinizde biraz ‘kokoşluk’ varsa, yani takıp takıştırmayı seviyorsanız, bu renkli serüvenin bir parçası olmakta zorlanmayacaksınız. Vitrinlerin önünden geçerken markaların detayları ne kadar ön planda tuttuklarına, hatta kimi zaman aksesuvarların kıyafetlerin önüne bile geçtiğini söyleyebilmek mümkün.

Yarı değerli incik boncuktan tasarlanan rengarenk takılar, el yapımı çantalar, çiçekler, broşlar, fiyonklarla süslenen ayakkabılar, kemerler... Sadece biriyle bile, gündüzleri giydiğiniz sade bir kıyafeti, geceye uygun hale getirebilmeniz mümkün. Nişantaşı, özellikle aksesuvar konusunda en çok çeşidi ve markayı bulabileceğiniz bir semt. Burada farklı markaların ithal takılarını, ayakkabı ve çantalarını bulabilmeniz mümkün.

Ama siz, biraz farklı olmak, daha sıra dışı ve herkesin üzerinde görmeyeceğiniz aksesuvarlara sahip olmak istiyorsanız o zaman, biraz önce bahsettiğimiz o ‘kokoş’luğu yaratan aksesuvarlarla dolu bu butiğin kapısını çalmadan bir alışveriş gününe daha veda etmeyin.

Butiğinde, ‘işte tam aradığım gibi!’ diyebileceğiniz birçok özel tasarıma yer veren Aslı Sargın, mayıs ayında, tasarımlarını sergilemek üzere açtığı bu mekanda bugün, kendi tasarımı olan ceketler, el yapımı çantalar, kemerler, Balocchi Preziosi, Calgaro, Ilario, Charles Garnier gibi tanınımış takı markalarına yer veriyor.

Özgün bir tarzınız varsa, buyrun içeri!

Belirtmekte fayda var. Burası bir kez dolaşarak keşfedilecek bir mekan değil. Fırsat buldukça uğrayıp, her gün yepyeni bir şeyler daha keşfetmekten keyif almanız için tasarlanmış. Daha önce Ralph Lauren’de yöneticilik yapan Sargın, o dönemde amatörce yaptığı takılarını, marka pazarından çekilince, bir butik açarak değerlendirmeye karar veriyor. Zamanla bu takılar ona yetmiyor, özellikle jean ile giyilecek, dantel, deri, kaşmir karışımı ceketler, avangard tarzda üstler tasarlıyor. Bu da yetmiyor; el yapımı kemerler, çantalar, şapkalar hazırlatıyor. Koleksiyona şallar, çizmeler ekliyor. Kendi konseptine uyan dünyanın en prestijli markalarının takı ve giysi koleksiyonlarını da listeye ekleyince, işte girdiğinizde kendinizi bambaşka bir dünyaya adım atmış gibi hissedebileceğiniz bu butik ortaya çıkıyor.

‘Değişik, etrafta çok fazla görülmeyen parçalar hazırlıyorum. Butikte özgün tarzlara uygun ne ararsanız var. Her şey içimden geldiği gibi hayata geçiyor. Jean üzerine deri dantel karışımı ceketler, güderiden kolları nakış işli fraglar... Hepsi de son derece modern. Her birinde çok emek harcandığı için de bir modelden en fazla üç tane yapıyoruz. İnsanların özellikli olmasını tercih ediyoruz’.

Takıp takıştırmayı sevenler için butiğin konseptini süslü püslü ürünler oluşturuyor. Örneğin ithal markalardan Jtex’in sweatshirt’lerinin sırtı stras taşlarla kaplı. Capuccino’nun vintage paltosunun ise kenarları dantellerle süslü. Bir tarafından sallanan Swarovski taşlar göz alıyor, arkasında ise saten güller dikkat çekiyor. Tasarımlarında kumaş seçimine ve dikiş kalitesine çok dikkat eden Sargın, kişiye özel gece elbiseleri de hazırlıyor. Ancak tercihlerin kendi yarattığı modellerden çok uzak olmaması ve tarzına ters düşmemesi kaydıyla.

Gözümüze çarpanlar

Trendler tasarımlara yön veriyor. Gece bir davete de giyebileceğiniz, dantel, deri ve kaşmir karışımı ceketler.

Hakiki gümüş, firuze, amatis ve akikle tasarlanan el yapımı kemerler. Sınırlı sayıda yapılan ürün, tıpkı değerli bir mücevher gibi.

Hem ithal, hem kendi tasarımları şapkalar. Çiçek ve broşlarla tamamlanıyor.

El yapımı şallar, kaşkollar konseptin ruhuna uygun payetlerle süsleniyor.

Taşlı ve içi kürklü çizmeler dikkat çekiyor.

Şık küçük keseler davet için ideal. İpek şantuk, kristallerle süslenen spor tarzda sırt çantası sınırları zorluyor!

Butikte Aslı Sargın tasarımı ceketler yoğunlukta.

Mücevher değerindeki Balocchi Preziosi, hakiki taşlarla yarattığı takılarına butiğin konseptine uygun sınırlı sayıda ürettiği bazı tasarımlar da eklemiş. Calgaro modellerininse kesinlikle karşı konulmaz bir cazibesi var..

Uygun fiyata şık adımlar

Podyumlarda görüp de beğendiğiniz şık ayakkabı ve çizme modelleri artık kimse için ulaşılmaz değil. Çünkü, bu modelleri sizin için uygun fiyata tasarlayan bir marka var.

Moda, stille buluşuyor. Ve ortaya uygun fiyatlara satın alabileceğiniz en moda ayakkabı ve çizme modelleri çıkıyor. İngiltere’nin tanınmış ayakkabı markası Faith’in farkı da burada. Podyumlarda beğendiğiniz şık tasarım ayakkabılarını, herkesin ulaşabileceği fiyatlarla vitrinlere taşıyor. Aslında bu markayla ilk kez tanışmıyoruz. Bundan kısa bir süre öncesine kadar, Top Shop’un ayakkabılarında onun imzası vardı. Top Shop, kendi koleksiyonunu üretmeye başlayınca, temelleri 1964 yılında atılan marka, Avrupa’da mağaza zincirleri açmaya başladı. Ülkemizde, Metrocity’de açılan ilk mağazası özellikle trend takipçileri tarafından kuşatma altında alınmış durumda!

Faith Marka Müdürü Bike Geçkine: ‘Markanın konsepti uygun fiyat politikasıyla en moda tasarımlar yaratmak. Stil sahibi, yeniliklere açık herkese, kısacası her tarza uygun zengin bir koleksiyona sahip. Faith, İngiltere’de 200’ün üzerinde mağazaya sahip. Avrupa’da ise henüz yeni bir marka’.

Alışveriş Sepeti

Guess. Türkiye’deki ilk mağazasını Akmerkez’de açtı. Bu yıl, Paris Hilton’u Guess kızı olarak seçen marka, kış koleksiyonunda, modada cesaretini kullanan tüm kadınlara sesleniyor. Mağazada, Guess Jeans’in yanı sıra, kadınsı çizgilere sahip Guess By Marciano ve aksesuvarlar da bulunuyor.

Her şey moda!

Dünya trendlerini yakından takip eden Mango, kış koleksiyonunda canlı renklere ve sezonun en trendi detaylarına yer veriyor. Palto ve ceketlerin ön plana çıktığı koleksiyonda, uzun hırkalar, renkli şallar, kısa pantolonlar, kareli kumaşlar, tüvitler, kaşmirler dikkat çekiyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!