Her anı neşelendirmek benim işim

Güncelleme Tarihi:

Her anı neşelendirmek benim işim
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2012 20:02

Markus Schulz, Türkiye’deki elektronik müzikseverlerin yakından tanıdığı bir isim. Ülkemize daha önce üç kez gelen Alman yapımcı ve DJ Schulz; Depeche Mode, Madonna, Everything But The Girl, Jewel, Telepopmusik, Fat Boy Slim gibi sanatçılara remiks yaptı. Schulz’la İstanbul Electronica Festivali öncesi konuştuk.

Haberin Devamı

*  DJ’liğin yanı sıra Coldharbour plak firmasının sahibisiniz. Böyle bir firmayı yönetmek için gereklilikler neler?
- Fazla üründen çok, kalite önde gelir. Kişisel olarak zevk alarak dinlemeyeceğin hiçbir şeyi yayınlamaman lazım. Ben yayınladığım pek çok albümden parçaları setlerimde de çalıyorum. Bu da işimi ilginç kılıyor.
*  Bu piyasaya ilk girdiğinizde neler hissetmiştiniz?
- Sadece müzik yapmak ve bu müziği olabildiğince çok insana dinletmek istediğimi biliyordum. Gerçekten ötesini hiç düşünmedim.
*  Peki, sahnede müzik yapmak için gerekli ilhamı neyden alırsınız?
- Sanırım sorunun içinde cevap da var: Müzik yapmak! Markus Schulz adı altında müzik yapabiliyor olmak ilhamımın çoğunu oluşturuyor.
*  Biraz çocukluğunuzdan bahseder misiniz? Elektronik müziğe nasıl başladınız?
- Ergenlik yıllarımda, break dans olaylarının fazlasıyla içindeydim. Bir gün kalabalık bir ekiple parti düzenledik. Herkes sırayla DJ’lik yapacaktı. Ve parti benim çalmamla başladı. İnanılmaz bir ilgi gördüm ve gecenin sonuna kadar da ben çaldım, yaptığım şey beni bile çarpmıştı.
*  İdolleriniz kimlerdir? Kime ‘müzikal deha’ diyebilirsiniz?
- DJ ve prodüktör Larry Levan, Pink Floyd gitaristi Syd Barrett ve Drum
& Bass prodüktörü Aphrodite. Bu isimlerin hepsi deha sayarak saygı duyduklarımdır.
*  Konu müzik olunca en büyük hayaliniz nedir?
- Sanırım olabildiğince büyük bir kitleye ulaşıp hepsinin yüzüne koca bir gülümseme koymak. Bu olunca da toplu halde güzelce dans etmelerini sağlamak her zaman büyük hayalimdir.

Haberin Devamı

DUBSTEP’İN GELECEĞİ NOKTAYI KESTİREMİYORUM

*  Son yılın fenomeni Dubstep hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce uzun ömürlü bir tür mü?
- Çoğu elektronik tür, Dubstep’in ulaştığı dereceye ulaşıyor. EDM denen genel türde her alt tür, adını altın harflerle kazıyor elektronik müziğe. Benim çaldığım bir tarz değil Dubstep, hatta çok uzağımda. Dubstep’in geleceğine gelirsek, şimdiden kestirmek güç olsa da kendini diğer elektronik türlere nasıl entegre edip yayılacağını göreceğiz. Mutlaka bir şeyler gelişip değişecek. Dediğim gibi kestirmek güç.
*  Babanız da eskiden bir DJ’miş. Ondan bir DJ ve bir baba olarak öğrendiğiniz en önemli şey nedir?
- Açıkçası, babamla üç yıl önce tanıştım. Kendisiyle el sıkışıp tanışmadan önce DJ’liğin büyük bir kısmını ondan öğrenmişim meğer. Bunun da sonradan ‘her anı neşelendirmek’ olduğunu anladım.

Haberin Devamı

Burn Electronica Festival’de kimler var

FG Radyo 93.7 tarafından düzenlenen, Burn Electronica Festival, bugün dans ve elektronik müzik sevenleri Parkorman’da bir araya getirecek. ‘A new era’ (Yeni Bir Çağ) sloganıyla gerçekleşecek festivalde bu yıl Indie, dance ve disco gibi türlere ağırlık veriliyor. Üç farklı sahnede 30 DJ ve grubun sahne alacağı festivalde Markus Schulz dışında Crookers, Hercules & Love Affair live, Who Made Who vive, W&W, Kaiserdisco, Yolanda Be Cool, Johnwaynes feat. Stee Downes live, The Discotexas Band live feat. Moullinex & Xinobi, The Revenge, Kasper Bjørke, Ahmet Şendil, Murat Uncuoğlu, U.F.U.K., Low Earth, Alican Yüksel, Ferhat Albayrak, İlker Aksungar, Erhan Kesen, Gökçe Özer, Ömür Sarı, Orkun Bozdemir, Altan Balgır, Queto, Hasan Mogol, Doğuş Cihan Sinan Çatak, Koray T, Aziz Kılıç, Gadi Mitrani, Murat Tokuz, Lisa Kay, Cenk Unis dinlenebilecek.
? 52 ve 67 liralık biletler, Biletix’te.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!