Hepimiz Otisabi’yiz

Güncelleme Tarihi:

Hepimiz Otisabi’yiz
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2013 00:00

Yılmaz Aslantürk’ün yarattığı 22 yıllık karakter Otisabi, Sinematv’de ete kemiğe bürünüp kadın-erkek ilişkilerine ışık tutuyor. Karakteri canlandıran Tim Seyfi, erkeklerden çok kadınlara taktikler verdiklerini söylüyor.

Haberin Devamı

Karakteri canlandıran kişi olarak sizin gözünüzden Otisabi nasıl bir adam?
- Herkesin kendinden bir şeyler bulabileceği evrensel bir karakter. Kadınları çok iyi anlayıp onlara fısıldıyor. Centilmen, uyanık, akıllı, bakımlı, temiz, cesur ve özgüvenli… Espri dolu, kötü niyetli değil. Aslında hepimiz Otisabi’yiz.
Çapkın bir karakter. Derdi ne?
- İlişkilerde varılacak son noktayı değil, o noktaya gidene kadar yaşanan yolculuğu seviyor. O sırada yaşanan cilveleşmelerden, flört ve oyunlardan keyif alıyor.
Kadınları tavlama taktikleri neler?
- Çapkınlık konusunda Allah vergisi bir yeteneğe sahip. Tabii bunun yanında bir de deneyimlerinden çıkardıkları var. Mesela neyi ne zaman söyleyeceğini çok iyi biliyor. Boxer giyen bir adam. Boxer’larını bile beraber olacağı kadının ruh haline, eğitimine, işine göre seçiyor.
Nasıl yani?
- ‘Aşkitom’ diye konuşan bir kadınla buluşacaksa üzerinde Sponge Bob resmi olan, daha seksi bir kadınla buluşacaksa üzerinde dudak izleri olan boxer tercih ediyor. İşini asla tesadüflere bırakmıyor. Karşısındaki kadının yaşam tarzına göre buzdolabını dolduruyor.
Peki diziyi izleyecek kadınlara da taktikler var mı?
- Aslında kadınların öğreneceği daha çok şey var. Çünkü hikâye erkekleri ve taktiklerini tamamen deşifre ediyor. Özellikle dizideki ‘kafa sesi’ kadınların çok işine yarayacak.
Nedir o?
- Bir erkeğin “Bebeğim” derken aslında alt metninde ne düşündüğünü iç ses sayesinde öğrenecekler. Sanırım bu yüzden Otisabi karakterini kadınlar da çok seviyor.
Otisabi’nin hayat mottosu ne?
- Hiçbir kadını ilişkiye zorlamıyor. Bu yüzden “İlişkiyi oluruna bırakırım. Olmazsa bırakırım” bakış açısında.
Evliliğe karşı mı?
- Evliliği sabahları bir bardak taze süt içmek için balkonda inek beslemeye benzetiyor. Bu kadar çok kadın ve bu kadar çok fırsat… Tek eşli olabilecek bir adam değil.
Kalp kırıcı mı?
- Hayır. Kadını terk etmiyor. Kendini terk ettiriyor. Otisabi’nin de kalbini kırıyorlar.
Siz Otisabi kadar çapkın mısınız?
- Çapkınlık bakışta ve konuşmada başlıyor. O kadar olduğumu sanmıyorum.
Bu karakter kadınlar ve erkekler hakkında size ne öğretti?
- Kadınları tavlamak için uğraşmak gerek. Yalnız kendinden de ödün vermeyeceksin.

Haberin Devamı

Sivas’tan Almanya’ya uzanan yol

Haberin Devamı

Sivas doğumluyum. 2 yaşımda ailem Almanya’ya göç etti. Fransızca, İngilizce tercümanlık okudum. Ardından Paris’te oyunculuk eğitimi aldım. Birçok filmde oynadım. Türkiye’de Fatih Akın, Murat Şeker gibi yönetmenlerle çalıştım. Otisabi karakterini her yerde aramışlar sonunda beni Almanya’da buldular. Otisabi hikâyelerini ‘Uykusuz’ dergisinde bir kere okumuştum. Teklif
gelince internetten araştırdım. Ve bayıldım.

Otisabi, güzel sanatlar mezunu ve grafiker

Otisabi 1990’larda grafik sanatçıcı ve karikatürist Yılmaz Aslantürk tarafından yaratıldı. 22 yıl Pişmiş Kelle ve Penguen mizah dergilerinden yayımlandı. Halen de Uykusuz’da yayımlanmaya devam ediyor. Çizgi hikâyeleri 350 bölüme ulaştı.
Otisabi, 30 yaşlarında, saçlarını geriye doğru yatıran favorili bir adam. Beyaz gömlek ve pardösü giyiyor. Bekâr ve çapkın. Sigara içmiyor.
Güzel Sanatlar Akademisi’nden mezun.
Bir reklam ajansında grafiker olarak çalışıyor.
Evi, Tarihi Yarımada’da ve deniz manzaralı. Bilgisayarı eski tip bir Apple Macintosh. Televizyonu eski tip ve tüplü. Mutfağında eski bir buzdolabı, salonundaysa berjer koltuğu bir kanepesi, kitaplığı ve bir bilgisayarı var.
Eski model bir Jaguar otomobil kullanıyor, kızlarla birlikte olmak için her yolu mübah sayıyor. Sık sık kendisiyle evlenmek isteyen kızlarla karşılaşıyor ve küçük entrikalarla onlardan sıyrılmayı başarıyor.
 Kızlarla genelde internette, barda ya da işyerinde tanışıyor. Kadınlarla ilişkisini kendi menfaati üzerine kurup bu şekilde yönlendirmeyi başarıyor.

Haberin Devamı

Her bölüm 12 dakika

OKAN OFLAZ (Dizinin yapımcısı)

Dizi bir sene önce başlayacaktı. Yalnız Otisabi karakteri konusunda farklı bir isimle ilerlemek istedik. Bir senedir 100’ün üzerinde ana karakter düşündük. Tim Seyfi ile çalışmaya karar verdik. İlk 13 bölümün çekimleri bitmek üzere. Her bölüm 12 dakika sürüyor. Bu süre hikâyenin ruhuna çok uyuduğu için sebepsiz yere uzatmak istemedik.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!