Hep bir gün doktor olacağımı düşünüyordum

Güncelleme Tarihi:

Hep bir gün doktor olacağımı düşünüyordum
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2005 00:00

Çelik Motor’un 45’inci yıldönümü ve Kia’nın yenilenen aracı Rio’nun tanıtımı için Türkiye’ye gelen Adriana Karembeu, tıp fakültesinin üçüncü sınıfında okurken keşfedilerek model olmuş. ‘Hep bir gün doktor olacağımı düşünüyordum’ diyen ünlü model, şimdilerde sinemada kariyer yapmayı hedefliyor ve rol alacağı aksiyon filmi için dövüş dersleri alıyor.

Model olmadan önce tıp okuyordunuz. Okulu bitirmediğinize hiç pişman olmadınız mı?

Üç sene okudum, daha sonra keşfedildim ve Paris’e gittim. O zamana kadar hep bir gün doktor olacağımı düşünüyordum. Annem doktor, anneannem hemşireydi. Tıpla çevrili bir ortamda büyüdüm. Böyle bir kariyer istiyordum, ama hayatım farklı bir yön aldı ve o kadar güzel bir hayat yaşıyorum ki pişmanlık duymam mümkün değil.

- Çok güzel bir kadınsınız, yine de ‘Vücudumun şu kısmını beğenmiyorum’ dediğiniz oluyor mu?

Kendime her zaman şunu söylerim: Ne olursa olsun sen böylesin ve bunu değiştiremezsin. Tabii ki günümüzde estetikle değişebiliyorsun, ama ben bu cümleyi tekrarlarmayı tercih ediyorum. Herkesin memnun olmadığı yönleri, vücuduyla ilgili kompleksleri vardır. Zaten olmayan kusurları yaratmakta kadınların üstüne yoktur.

- Size göre kariyerinizin dönüm noktası neydi?
/images/100/0x0/55ea0a5af018fbb8f86625f2


Wonderbra’yla imzaladığım anlaşma benim çok önemliydi. Çok geniş kitlelere hitap eden bir marka. Eminim ki her kadın bir kere Wonderbra’yı denemiştir.

PARTİ KIZI DEĞİLİM

- Kızılhaç için çalışıyorsunuz, çeşitli yardım organizasyonlarında yer alıyorsunuz. Sanırım pek parti kızı değilsiniz...

Haklısınız, kesinlikle parti kızı değilim. Eşim Christian’da dışarı çıkmayı pek sevmiyor. Arada bir arkadaşlarla çıkıyoruz, yemek yiyoruz ve sonra sadece dans etmek için bir kulübe gidiyoruz çünkü ben dans etmeye bayılıyorum. Ama aslında çok kapalı yaşıyoruz.

- Eşiniz Christian Karembeu çok ünlü bir futbolcu. Futbolcu eşi olmak nasıl bir duygu?

Ben hiç bir zaman kendimi ‘....’ karısı olarak düşünmedim. Çünkü çalışıyorum, bağımsızım. Tabii ki eşimle de ilgileniyorum, ama bu benim ilgilendiğim tek şey değil çünkü yapacak çok şeyim var. Kendimi bu şekilde kategorize etmek istemiyorum.

- Futbolu seviyor musunuz peki?

Evet, seviyorum. Eşimi futbol oynarken seyrettiğimde o kadar gurur duyuyordum ki, ağlamak ya da bağırmak istiyordum. Anlatması çok güç bir duygu.

DÖVÜŞ DERSİ ALIYORUM

- ‘Trois Petites Filles’ adlı filmde oynadınız. Oyunculuğa devam etmeyi düşünüyor musunuz?

Bir aksiyon filminde rol alacağım. Şu anda dövüş dersleri alıyorum, çünkü filmde çok kötü birisiyim. Silah da kullanmam gerekiyor. Sinema gerçekten çok keyifli. Farklı rollere bürünmek çok güzel bir şey.

- Beraber oynamayı hayal ettiğiniz oyuncular var mı?

O kadar çok var ki! Daha bu yolun çok başındayım, o yüzden her şeyi denemek istiyorum.

- Geçtiğimiz günlerde adınızı taşıyan kozmetik ürünlerini piyasaya sürdünüz...

Evet, bu proje üzerinde bir yıl çalıştım. Ürünleri ben geliştirdim. İşim sayesinde birçok kremi deneme şansım oldu ve gerçekten işe yarayan ürünler yaratmak istedim. Gerçekten sihirli ürünler... Şu anda Paris’te Galeries Lafayette’de satılıyorlar, ama yakında diğer ülkelerde de satışa çıkacaklar.

İSTERSEM DOĞURURUM

- Top modellik, oyunculuk, işkadınlığı... Yenilikleri seviyorsunuz değil mi?

Şunu da eklemeliyiz, Uluslararası İnsan Hakları Federasyonu’nun elçisi oldum. Yeni yılda Fas’ta kadın haklarıyla ilgili bir basın toplantısı düzenlemeyi planlıyorum. Her şeyi denemeyi seviyorum.

- Çocuk sahibi olmaktan korktuğunuz doğru mu?

Paris Match’a verdiğim röportajda söylemiştim bunu ve çok ses getirmişti. Ben sadece dürüst olmaya ve hissettiklerimi olduğu gibi yansıtmaya çalışmıştım. Henüz bir çocuğum yok diye hayatımın sona erdiğini düşünmüyorum. Christian ve ben bugüne kadar çok yoğun bir şekilde çalıştık. Çocuk sahibi olmak istediğimi hissetmek istiyorum ve bunu daha hissetmedim. Herkes yapıyor diye çocuk doğurmak istemiyorum. Canım isterse doğururum.

UÇAKTA TANIŞTILAR

34 yaşındaki Slovak top model Adriana Karembeu, uçakta tanıştığı ünlü futbolcu Christian Karembeu’yla 1998 yılında evlendi. Christian Karembeu, Real Madrid ve Olympiakos gibi takımlarda oynadı; Fransız Milli Takımı’yla Dünya ve Avrupa şampiyonluğunu tattı. Bu sene futbol kariyerini bitiren Christian Karembeu ve Adriana Karembeu, Paris’te yaşıyorlar.

Türkiye’ye ilk kez annemle otobüsle geldim

Bu, benim Türkiye’ye beşinci gelişim. İlk kez modelliğe başlamadan önce, 19 yaşındayken annemle otobüsle gelmiştim. Türkiye o günden bugüne gerçekten çok değişti, gelişmeyi çok net görebiliyorum. Kültürünüz harika! İstanbul’u tam anlamıyla gezebilmek için bir ay gerekir diye düşünüyorum. Ülkenizi seviyorum. 
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!