Hem karizmatik, hem yakışıklı

Güncelleme Tarihi:

Hem karizmatik, hem yakışıklı
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 01, 2005 11:44

Çin- Hawai melezi bir baba ile İngiliz bir annenin oğlu olan Keanu Reeves, 2 Eylül 1964'de, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta doğdu. Annesi Patricia Taylor, aralarında Alice Cooper'ın da bulunduğu bir çok rock yıldızının kostüm tasarımcısı.

Haberin Devamı

Yakışıklı aktörün adının çok hoş bir anlamı var. Keanu Hawai dilinde "dağlardan esen meltem" demek.

İki kız kardeşi olan Keanu Reeves, kardeşlerinden birinin kansere yakalanmasının ardından tedavisi süresince onun yanında olabilmek için sinemayı bırakacağını açıklamıştı.

Sinemaya başlamadan önce pek çok işte çalışan aktörün iki büyük tutkusu var. Buz hokeyi oynamak ve gitar çalmak. 23 yaşından itibaren gitar çalan Reeves'in bir müzik grubu var. Hatta bir ara Bon Jovi konserinin öncesinde alt grup olarak da sahneye çıktılar.

1. 85 boyundaki Reeves'in buz hokeyinden gelen bir de lakabı var. Onu bazı arkadaşları "Duvar" diye çağırıyor.

Reeves bir dönem uyuşturucu kullandığını da açık yüreklilikle kamuoyuyla paylaşmıştı.

Bir ara eşcinsel olduğu yolunda dedikodular çıkan Reeves, 2000 yılında büyük bir acı yaşadı. Sevgilisi Jennifer Syme'den bir kız çocuğu sahibi olmayı bekleyen Reeves bebeğinin ölü doğması üzerine yıkıldı. Kızına "Eva" adını vermeyi düşünen aktör bu olaydan sonra uzun süre toparlanamadı.

Haberin Devamı

Reeves, her ne kadar soğuk görünse de aslında son derece merhameti bir insan. Matrix Reolaeded filminin çekimleri sırasında rol gereği dövdüğü 12 figüranın gönlünü almak için her birine milyonlarca dolar değerinde bir Harley Davidson aldı.

Reeves, ilk olarak "Dream To Believe" adlı Kanada yapımıyla kameralar öünde boy gösterdi. Ancak 1986 tarihli Under The Influence adlı TV filmiyle aını duyurdu.

Önce Speed sonra da Matrix serisiyle sinemaseverlerin gönlünde taht kuran Keanu ReeveS'in diÄŸer önemli fimleri arasında Åžeytanın Avukatı, Chain Reaction, Walk in the Clouds, Küçük Buda, My Own Private Idaho sayılabilir.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!