Hediye tercihim: ÇİKOLATA

Güncelleme Tarihi:

Hediye tercihim: ÇİKOLATA
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2013 00:00

Mısırlı tasarımcı Karim Rashid, moda, sanat, dekorasyon, endüstriyel tasarım, mobilya ve aydınlatma tasarımları derken çikolataya da el attı! Rashid ile Sevgililer Günü’nün vazgeçilmezi çikolataya nasıl “bulaştığını” ve aşkı konuştuk.

Haberin Devamı

Aşk sizin için ne anlam ifade ediyor?          
 
- Aşık olmak, tasarlamak, yaratmaktır. Var olmak, ilerlemek, insan ırkının gelişmesidir. Benim hayalim de bütün iyi arkadaşlarım ve sevgilileriyle tek bir muhteşem çatı altında yaşamak!

Çikolata tasarlama fikri nasıl ortaya çıktı?

- Aşk ve çikolata kavramlarını her zaman zayıf yönüm olarak kabul etmişimdir. Şölen firması benden bir çikolata koleksiyonu tasarlamamı istedi. Bu da benim için hayallerimi birleştirmek oldu.

Firmanın teklifini kabul etmenizi sağlayan etkenler nelerdi?

- Şölen firmasıyla olan ilişkim oldukça kişisel. Şölen, büyük hayalleri olan, tutkulu bir şirket, ben de hayli tutkulu bir tasarımcıyım. Oldukça lezzetli tatlardan, karışık esanslardan ve dokulardan oluşan harika çikolatalar üretiyorlar. Bir tasarımcı olarak daha iyi bir müşteri isteyemezdim, özellikle de onlar benim en favori zaafımı üretirken!

Sizin Sevgililer Günü için hediye tercihiniz ne olacak?

- Aslına bakarsanız, Sevgililer Günü hediyesi olarak çikolata vermeyi tercih ederim. Ve seçimim de kesinlikle portakallı Milango siyah çikolatadan yana olur, ki bu eşimin favorisi. Ayrıca eşim için, kişiye özel bonbonlar gibi özel bir şeyler tasarlamak da hoşuma giderdi. Dışı organik dark çikolatadan içi ise gerçek siyah vişneden olurdu. Çiftler için masaj ya da spa seansı da Sevgililer Günü’ne özel ikinci seçimim...

İSTANBUL, KUVVETLİ BİR İLHAM KAYNAĞI

İstanbul’la ilgili ilk izlenimlerinizi de sormak istiyorum. Bu şehirde neler dikkatinizi çekti?

- İstanbul’un görkemli hayatı ve masaların üzerinde dans eden güzel insanları, batı ve doğunun birleşimiyle oluşan karışım, İslamiyet modernizmi, tekdüzeliğe karşı benzersiz gösterişli oluşu, çağdaş gençlik kültürü ile karışmış mimari klasisizmi ve gıdadaki çeşitli egzotik tatların bolluğu... Bu yerin enerjisi, gerçekten çok kuvvetli bir ilham kaynağı.

Böyle büyük şehirlerde yaşamanın, sanatçılara ilham vereceğini mi düşünüyorsunuz?

- Kesinlikle! Seyahatlerim sırasında gördüm ki, gelişmekte olan şehirler en fazla enerjiye sahip olanlar. Bu şiirsel, romantik, sanatsal ve entelektüel yerleri yeniden inşa etmek için herkes oldukça heyecanlı ve hevesli. Bu şehirlerde tanışmış olduğum herkes çok olumlu ve zeki insanlardı.

Endüstriyel tasarım alanında bir sonraki adımınız ne olacak? Yakın gelecekte ne tasarlayacaksınız?

- New York şehrinde üç apartman dairesi, Letonya Jurmala’da Kado Karim, bunların yanı sıra Tel Aviv, Maiami, St. Petersburg ve Toronto’da da bazı mülkler üzerinde çalışıyorum. İsrail, Rusya, Singapur ve Almanya’da oteller üzerine çalışmalar yürütüyorum. Ayrıca pek çok gıdanın, likörün ve şişenin paket tasarımlarını gerçekleştiriyorum. Bunların yanı sıra bagaj, araba içi tasarımı, masa üstü nesneleri, Milano Salone 2013 için kurulum, mobilya, ışıklandırma ve diğer pek çok nesnenin tasarımı üzerine çalışıyorum. Ofisimde, üzerinde çalıştığım yaklaşık 65 farklı proje var ve ben bunların her birini seviyorum. Gelecek planlarım ise daha çok bina üzerinde çalışmak, pratik alanımı genişletmek ve kendime ait bir moda çizgisine sahip olmak...

Haberin Devamı

En tatlı 14 Şubat

Online sipariş sitesi Betie’s, özel yapım tatlıların yeni adresi! Betie’s’in tatlı hediye seçenekleri, üzerlerinde sevgi mesajlarınızı taşıyarak bu özel günü daha da anlamlı kılıyor.

Haberin Devamı

Sepet dolusu “aşk”

Tadına doyulmaz bir Sevgililer Günü geçirmek isteyenler için cikolatasepeti.com’da hem lezzetli hem de şık sürprizler var. Dikkat çekici ambalajlarıyla kalp görünümlü çikolatalar, kalp şeklindeki kutuların içindeki leziz drajeler ve sevgililere özel birçok ürün, cikolatasepeti.com’un sanal raflarında çiftleri bekliyor.

Sevimli ayıcık gülümsetecek

Godiva, bu yıl da sevgilileri unutmadı. Sevgililer Günü’ne özel olarak tasarlanan kalp şeklindeki saten kutular ve sevimli Godiva ayıcığı, özel bir hediye vermek isteyen sevgililerin tercihlerinden olacak.

Belçika’dan gelen lezzet

El yapımı ve katkısız çikolatalarıyla adını duyuran, yüzde 100 gerçek Belçika çikolatası Cocoas Chocolat İstanbul, Sevgililer Günü’ne özel farklı bir kutu konsepti hazırladı. Cocoas Chocolat İstanbul, çikolata kutusuna kırmızı gülü ve sevgilinize özel mesajınızı yazdırabileceğiniz altın varaklı not kartı da ekleyerek sevgililer için farklı bir hediye seçeneği oluşturdu.

Haberin Devamı

Sevgiyi anlatmanın en lezzetli yolu

Marie Antoinette Chocolatier’nin aşıklara özel tatları, sevgiyi ifade etmenin en lezzetli yolu. Sevgililer Günü’ne özel olarak hazırlanan gül ve şeftali aromalı çikolatayla aşka bir kez daha yelken açacaksınız!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!