Hayatları eğlence

Güncelleme Tarihi:

Hayatları eğlence
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 1998 00:00

Haberin Devamı

KANAL D'de yayımlanan ‘‘Şahane Pazar’’ın sunucuları Behzat ve Süheyl Uygur kardeşler, hayatı büyük bir eğlence olarak görüyor. İkili, Amica'nın şubat sayısında yer alan ilginç pozları ve sorulara verdikleri şaşırtıcı yanıtlarla tiyatro yeteneklerini bir kez daha gözler önüne serdi.

Babaları Nejat Uygur'un yolundan yürüyen iki kardeş, ailenin diğer tüm fertleri gibi tiyatronun içinde olduklarını ama, dört yıldır yayımlanan ‘‘Şahane Pazar’’ sayesinde tanındıklarını söylüyor. Kendilerini sokaktaki insanla akraba gibi gören ikiliden Süheyl, özellikle çocuklar ve yaşlılar tarafından çok sevildiklerini vurguluyor. ‘‘Bazı sanatçılar insanların ilgisinden sıkıldıklarını söylüyorlar. Bu kesinlikle yalan’’derken tanınmak kadar güzel bir şey olmadığını anlatıyor. Behzat ise, pop sanatçılarının bodyguard'larla dolaşmasıyla dalga geçiyor ve ‘‘Onlara sormak istiyorum, kimi kimden koruyorlar? Seyircisini dövdürtmek gibi gaflete düşenler var. Bence bu dünyanın en büyük hainliği’’ diyor.

BİRBİRİMİZDEN BIKTIK

İki kardeş birbirlerini tarif ederken, çocuksuluklarına ve saflıklarına dikkat çekiyorlar. Tiyatroyu olduğu kadar hayatı da da eğlence olarak gören ikiliden Behzat, ‘‘Hayata çok matrak bakıyoruz. Zaten Süheyl'le en anlaştığımız yönlerden biri de o. Her şeye gülebiliyoruz. O yüzden televizyon ve tiyatronun dışında da hayata gülmeyi seviyoruz’’ sözleriyle bakış açılarını anlatıyor. Sürekli espri üretmenin zorluğuna da değinen ikili, ‘‘Bazen tükendiğimizi hissediyoruz. Bazen de gerçekten kötü espriler çıkabiliyor. Ama onlarla dalga geçiyoruz o zaman yine komik şeyler çıkıyor ortaya’’ diyor.Özel yaşantılarında çok fazla görüşmediklerini de itiraf eden ikili, kendi arkadaşlarıyla birlikte olmayı tercih ettiklerini, birbirlerinden bıktıklarını söylüyor. Dünyaya kadın olarak gelme konusunda ise Süheyl, ‘‘Kesinlikle dünyaya kadın olarak gelmeyi istemezdim. Eğer kadın olsaydım, yaşlılığım mutlaka Huysuz Virjin'e benzerdi diye düşünüyorum’’ derken, Behzat ‘‘Bana göre kadın ya da erkek olarak dünyaya gelmek dert değil. Özellikle Türkiye'de kadınların hayatlarının çok zor olduğuna inanıyorum. Ama başka bir ülkede kadın olmak benim için fazla dert olmazdı’’ sözleriyle düşüncelerini açıklıyor.

Makyajı sevmiyorlar ama...

Her ne kadar oyunculukları dolayısıyla yüzlerce kez makyaj yayıp sahneye çıkmış olsalar da makyaja pek sıcak bakmayan Behzat ve Süheyl Uygur kardeşler, Amica için ‘‘İşimizin bir parçası’’ diyerek bu pozları verdiler.

Birbirinden ilginç konuların işlendiği Amica'nın şubat sayısında ayrıca Methodist Hastanesi'nin işbirliğiyle hazırlanan bir kadın sağlığı eki de veriliyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!