Hayatımı Formula 1 değiştirdi

Güncelleme Tarihi:

Hayatımı Formula 1 değiştirdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2008 00:00

Eski Türkiye 4. güzeli Burcu Esmersoy, hayatının nasıl değiştiğini anlattı.

Haberin Devamı

Burcu Esmersoy fotoğrafları

Röportajda, ekranlarda en fazla 4-5 yıl daha kalabileceğini, ardından görsel yönetmenliğe geçeceğini anlatan spor spikeri, “İşim benim için her şeyin önünde” dedi.

Hayatınızı kısaca özetleyin desem neler anlatırsınız?

- Her şeyimden çok memnunum. Biraz çabuk geçtiğini düşünüyorum sadece. Geriye baktığımda 24 yaşımı falan hatırlıyorum, aradaki altı sene nasıl geçti bilmiyorum. Söylüyorlardı aslında, "24-28 çok çabuk geçiyor" diyorlardı ama, gerçekten öyleymiş.

Hayatımı Formula 1 değiştirdi
Tempo ile mi ilgili?

- Hem tempodan hem de o kısa süre içinde bir sürü şey halletmek ve bitirmiş olmak için çok çalışmaktan herhalde. 24 yaşından sonra her şey hızlanıverdi.

Haberin Devamı

Ne oldu 24 yaşında?

- Bilmem, bir dönüm noktası falan değil. Hayatımda herhangi bir değişiklik de olmamıştı. Sadece artık bazı şeyleri tırmalamamaya başlamıştım. 24 yaşımda evlenmek, 26’da çocuğum olsun istiyordum. Bunların hepsini bırakınca her şey daha çabuk oluyor.

Evlilik dışında neler oldu?

- İşle ilgili çok ilginç şeyler oldu hayatımda. Formula 1’e gitme şansı doğması çok önemli bir dönüm noktası oldu benim için. Bizim işte mesela Şampiyonlar Ligi muhabiri değilseniz çok fazla seyahat etme imkanınız olmuyor. Olimpiyat dediğiniz kaç yılda bir oluyor? Formula 1’le birlikte aklımın köşesinde olmayan birçok yerini gördüm dünyanın. İnsanın dünya görüşü değişiyor. Daha olumlu, daha kendine güvenen bir insan haline geldim.

Atasözümüz doğru yani...

- Evet. Çok gezen bilirmiş.

Kaldı ki eğitiminiz de aslında turizm-otelcilik üzerine.

- Evet, üniversite okudum ama bize servis, ahçılık falan öğretilmedi. İngilizce, muhasebe, işletme, insan kaynakları gibi dersler verildi. Staja başladığımız ilk gün elimizde bezler, bardak parlatıyorduk. Hiç unutmuyorum, sabah 07.00’de başlamıştık staja, ertesi gün 03.00’te bitti. Altı ay böyle, çok zor geçti. Bana göre olmadığına karar verdim.

Haberin Devamı

Bardak temizlemek çok ilginç değil tabii...

/images/100/0x0/55ea877af018fbb8f885ee1c
- Tabii o kadar da söylememek lazım. Şu anda "Televizyoncuyum" diyorum ama gerçekten işteki her şeyi yaptıktan sonra öğreniyorsunuz. Bizde bir tabir vardır, kaset taşımak diye. Onu yapmasam şu an bulunduğum yere gelemezdim. Gençken bunu göremiyorsunuz. "Bardak temizleyerek nasıl müdür olabilirim ki?" diye düşünüyordum. Hayallerimde hemen müdür olmak vardı herhalde. İyi ki de bırakmışım. Çünkü şimdi hayatımdan çok memnunum. İşimi çok seviyorum.

İşinizin sizin için anlamı ne?

- Böyle dile getirince insanlar kızacaklar belki ama her şeyin önünde diyebilirim. Çok çok önünde.

Haberin Devamı

Spor sunuculuğu kadınlar için alışılmamış bir meslek. Bundan sonrası ile ilgili planınız var mı?

- Kariyer planlaması yapmadım. Tek istediğim yaptığım işi iyi yapmak. Hálá bir sürü eksiğim var. Dersimi çalışıyorum en azından. Ama bir kadın olarak ekranda çok fazla kalmak gibi bir imkan olduğunu zannetmiyorum.

Devamlılık olarak mı?

Hayatımı Formula 1 değiştirdi
- Evet. Toplasanız çıkarsanız, bir 4-5 yıl daha ekranda olurum. Daha sonra görsel yönetmen olmak isterim. Televizyonu bırakıp başka bir yerde çalışamayacağımı düşünüyorum.

Epey bir zamandır da çalışıyorsunuz sanırım.

- Geçen gün SSK’dan baktık, 15 yıl olmuş. Bu süre içinde iki kere işten ayrıldım. İkisi de erkek arkadaş, sevgili, eş sebebiyleydi. Birincisinde çok pişman olmuştum ama sonra unutmuşum. İnsan unutuyor demek ki aldığı dersleri. Sonra evliliğim için de işimden ve ülkemden ayrıldım. Üç ay yurtdışında çalışmadan yaşadım. Bu bir kadın için çok büyük bir eksik bence. Sıralama yapmak gerekirse, birinci ve ikinci sırada medya ve iş var hayatımda.

Haberin Devamı

Boğaz Köprüsü’nü göremediğim an İstanbul’dan giderim

- Eşiniz işinden ayrılıp İstanbul’a yerleşti...

Kocam kısa zamanda Ferrari’de sponsor departmanının müdürü olmuş. Bütün İtalyanlar’ın hayalinde Ferrari’de çalışmak var, bunu gerçekleştirmiş. Artık çok sıkılmıştı zaten. 35 yaşında hayatını değiştirmek istedi. Michael Schumacher’in takımdan ayrılması ona yüzyılın sonu gibi geldi. Hep, birlikte çalışmışlardı. İstanbul’u çok sevdiği için "Hadi İstanbul’da yaşayalım" dedi. İstanbul’dan gerçekten illallah dediğimizde, Cenevre’ye yerleşebiliriz. Aşk Kahvesi’nden Boğaz Köprüsü’nü göremediğimiz gün taşınırım buradan.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!