Uyutmayalım yaşatalım

Güncelleme Tarihi:

Uyutmayalım yaşatalım
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2024 09:43

Sanat dünyasının ünlü isimleri sosyal medyadan sahipsiz sokak hayvanlarının uyutulmasına ilişkin düzenleme tasarısına tepki gösterdi. Sokak hayvanlarının uyutulmasına karşı çıkan sanatçılar “Uyutmayalım yaşatalım” çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

Ajda Pekkan: Hayvanseverler sandığınız gibi Facebook, Instagram’da hayvan sayfaları olan insanlar değildir. 15 tane sahte hesap yürütüp bütün gün sokak hayvanlarına düşmanlık eden insanların lafına bakıp hareket ediyorsunuz. Hata yapıyorsunuz. Bu ülkede daha önce hiç karşı karşıya kalmadığımız vicdanlı merhametli milyonlarca insan, sonu ne olursa olsun asla buna izin vermeyecektir ki bunu savunmak için hayvansever olmak gerekli değil, vicdanlı olmak yeterlidir.

Uyutmayalım yaşatalım

TarkanCan almanın bahanesi olmaz.

Seren Serengil: Kısırlaştırma bir devlet politikası olmalıdır. Tek başıma ben 5 bin köpeğe bakarım. Direnirim canımı veririm, onları vermem.

Haberin Devamı

Uyutmayalım yaşatalım

Ceylan Ertem: Katliamdan yasa tasarısı olmaz.

Uyutmayalım yaşatalım

Nebahat Çehre: Sokak hayvanları sahipsiz değildir.

Sezen Aksu: Tarihimizdeki Sivriada hikâyesi vicdanıma, kalbime batıyor. 80 bin köpeğin; kâh bir turiste saldırdılar diye kâh sayıları arttığından, toplanıp Sivriada’ya götürülmelerini, açlığa ve ölüme terk edilmelerini okurken seslerini duydum. Biz orayı hak edilmiş sıfatıyla “Hayırsız Ada” diye anarız. Açlıktan olduğu yazılsa da, vefasızlığa attıklarından emin olduğum çığlıkları hepimizin gökyüzünün bir yerlerinde kayıtlı, bundan eminim. Hayırsızlığın başı ademoğlunca tutulmuş, adanın günahı yok. Bir asırdan fazla zamanın affına sığınacak yüzümüz de.

Uyutmayalım yaşatalım

Demet Sağıroğlu: Bu hayvanlar bugüne kadar itinayla kısırlaştırılsalardı, üremeleri engellenseydi bugün bunu konuşmayacaktık. Çoluğu, çocuğu korumak, çareler üretmek bu kararla sonuca bağlanamaz, bağlanmamalı!

Haberin Devamı

Cenk Eren: İnsani ve vicdani çözüm üretin. Sokak hayvanları sahipsiz değildir.

Simge:  Dünyada olabilecek en büyük günah bir canlının hayatını almaktır. Başka yollar vardır ve muhakkak doğru bir
şekilde yapılmalıdır.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!