Uygulama çağında aşk

Güncelleme Tarihi:

Uygulama çağında aşk
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2016 11:59

OkCupid’in kurucu ortağı ve Dataclysm kitabının yazarı Christian Rudder ve New York Üniversitesi’nde sosyolog ve Aziz Ansari’yle birlikte Modern Romance kitabının yazarı Eric Klinenberg'den internet çağı aşklarına dair tespitler ve uyarılar...

Haberin Devamı

ERIC KLINENBERG: 'TINDER SAYESİNDE HİÇ TANIŞMAYACAK İNSANLAR BİR ARAYA GELİYOR'

Uygulama çağında aşk


Günümüzün insanları meşgul. Dolayısıyla daha uzun süre bekâr kalıyor, aygıtlarına daha sıkı bağlanıyorlar. Bir bakıma, teknoloji insan etkileşimini geliştiriyor. Akıllı telefonlar ve dizüstü bilgisayarlar annemizden kedi bakıcısına, hatta anaokulundan en samimi arkadaşımıza kadar herkesle iletişimimizi değiştirdi. Kiminle çıktığımız, kiminle cinsellik yaşadığımız da bu değişimden kesinlikle payını aldı. Tinder gibi uygulamalar normalde tanışamayacak insanları tanıştırabiliyor ve bunda giderek daha verimli bir hal alıyor.

Haberin Devamı


CHRISTIAN RUDDER: 'ARTIK ÇIKMA TEKLİF ETMEK DAHA KOLAY' 

Uygulama çağında aşk


Uygulamalar seçimlerimizi yönetiyor,  yabancılara çıkma teklifinde bulunmamızı kolaylaştırıyor ve ilk buluşmaların riskini (ve soğuk soğuk terler dökmeyi) büyük oranda azaltıyor. Bununla beraber çevrimiçi randevulaşma da gerçek hayattakilerle aynı sosyal kurallara tabi. Dolayısıyla aynı insani hatalardan payını alıyor. Fakat veriler işe yaradığını ortaya koyuyor. Piyasaya daha fazla çöpçatanlık yazılımı girdikçe, girişimciler yeni özellikler ve algoritmalarla denemeler yapacaklar. Kimileri başarısız olacak. Fakat başarıya erişenler, ilişkilerin temelini hayal bile etmediğimiz yöntemlerle atacak.


ERIC KLINENBERG: 'SNAPCHAT FLÖRTÜN EN POPÜLER YÖNTEMİ OLDU' 

Uygulama çağında aşk


“Paylaşılan resimler, metinler, hatta emojiler aracılığıyla teknoloji tüm ilişkilerimizi yönetiyor.”

“Ekranlar sayesinde, daha önce mümkün olmayan biçimlerde sosyalleşebiliyoruz. Fakat internetten sohbet etmek yüz yüze görüşmenin tamamlayıcısı olmalı; onun yerini almamalı. Bu hataya düşerek kendimizi tehlikeye atıyoruz.”

Haberin Devamı

Snapchat flörtün son derece popüler bir yöntemine dönüştü. İnsanlar, görüntüleri kullanarak, sözcüklerle yapamadıkları biçimlerde iletişim kuruyor.”

“Çevrimiçi randevu sitelerini tanıştırma hizmeti gibi düşünün. Bu teknolojileri kullanmanın en iyi yolu, insan insana ilişkileri hızlandırmalarına izin vermek.”

“Match.com gibi geleneksel sitelerde randevulaşmak ikinci bir iş gibi geliyor. Diğer yandan Tinder, çevrimiçi randevulaşmayı bir oyuna dönüştürüyor.”

 

CHRISTIAN RUDDER: 'İNTERNETTEN TANIŞMA FOTOĞRAFLA OLMAYA DEVAM EDECEK' 

Uygulama çağında aşk


“İnternet insanları ve romantik olsun ya da olmasın fikirleri daha harcanabilir hale getirdi. Ama daha çok fikrin de insanların gözüne çarpmasını sağladı. O yüzden faydası zararını örtüyor.”

Haberin Devamı

“Dünya genelde yabancıların bir araya gelmesini hoş karşılamaz. O yüzden bar denilen yerler var. İnternetten randevulaşma, insanlarla tanışmak için yaratılmış en yeni ortam.”

“Evinizin mahremiyetinden ayrılmadan da kendinize bir randevu ayarlayabilirsiniz. Bazı bakımlardan daha bile güvenli, çünkü biriyle tanışırken üç bira içmiş olmuyorsunuz.”

“İnsanlar ne istediklerini bilme konusunda iyi değildir. Farkında olmadıkları ya da sahiplenmek istemedikleri inançları ve yanlı davranışları vardır.”

“Daha şimdiden, her üç evlilikten biri internette tanışarak başlıyor. Dahası, evlilikler zaman alır. O yüzden, bu oranın önümüzdeki üç yıl içinde ne hal alacağını siz düşünün.”

Haberin Devamı

“İnternetten randevulaşma, birileri nasıl video yapacağını öğrenene kadar fotoğraf tabanlı olacak. Fakat video içeriğini denetlemek çok daha zor. Chatroulette bunun en büyük örneği. Kullanıcıların istedikleri her şeyin videosunu yüklemesine izin verip iyi şeyler olmasını bekleyemezsiniz çünkü siteniz batar.”

Uygulama çağında aşk
 tarafından hazırlanmıştır. 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!