Ticari kaygımız yok müzik odaklıyız

Güncelleme Tarihi:

Ticari kaygımız yok müzik odaklıyız
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2023 08:13

2013 yılında müzisyen Özgür Ordulu tarafından kurulan Orka Orkestrası, 10’uncu yılında cover şarkılarla dikkat çekti. Orkestra, Ordulu haricinde Neylan Yedikel, Eser Kabaali, Petek Ocaklı, Serkan Çevik, Özgül Bolat gibi önemli müzisyenlerden oluşuyor. 90’ların hit şarkıları “Bende Hüküm Sür” ve “Mevsim Bahar”ı yorumlayan ekip, önümüzdeki günlerde Sezen Aksu imzalı üç farklı eserle karşımızda olacak. Özgür Ordulu ile orkestrayı ve 2024 planlarını konuştuk.

Haberin Devamı

 Orka Orkestrası son dönemde adından söz ettiren ekiplerden. Nasıl bir araya geldi bu ekip?

- 16 yaşında başladığım müzik yolculuğunda hayatım Türkiye’nin çok önemli ve ünlü isimleriyle kesişti. 20 yıl sahnede ünlü isimlere eşlik ettikten sonra 2013 yılında Orka Orkestrası’nı kurmaya karar verdim. Orka Orkestrası’nı kurma amacım müziğe gönül vermiş, Türkiye’nin çok önemli müzisyenleriyle ve aynı zamanda dostlarımla iyi müzik yapmaktı, ki bunu gerçekleştirdiğim için çok mutluyum.

 Müzik dünyasına her geçen gün yeni isimler, yeni gruplar eklenirken; sizin aralarından sıyrılmanız nasıl oldu?

- Ekibin her bir bireyi çok çalışıyor, trendleri takip ediyor, istikrarlı ve saygılı. Atacağımız her adımda önce birey olarak sonra da Orka Orkestrası adını korumak ve geliştirmek üzerine ilerliyoruz. Ekip olarak her koşulda saygı ve sevgi çerçevesinde yaşamayı kendimize düstur edindik. Ütopik gibi görünse de yıllar içerisindeki artan başarımızı bu standartlara uymaya borçluyuz.

Haberin Devamı

Gelin damat eğlenince biz de mutluyuz

 Düğünlerin aranan orkestraları arasındasınız. Nasıl bir repertuvar hazırlıyorsunuz?

- Her düğün repertuvarı o gün evlenen geline ve damada özel oluyor aslında... Düğünlerde önceliğimiz gelinimizi ve damadımızı tanımak. Onların ve ailelerinin eğlence anlayışları bizim için çok önemli, haliyle de çok özel oluyor. Biz onların çözüm ortağıyız, butik bir orkestrayız. O gün sadece o çift için sahnedeyiz. Çiftimizle görüşmeler sonucunda bir repertuvar hazırlıyoruz.

Ambiyans ve akışı en yüksek enerjide tutmak için çiftlerimizi iyi tanımamız, aile büyükleri, arkadaşları ve çevresine uygun müzikleri seçmemiz çok önemli. Tabii bu seçimleri etkileyen önemli bir unsur da çiftimizin hangi coğrafi bölgemizde olduğu. Bu da bizim repertuvarı oluşturmamızda büyük etken. Onlar ne kadar eğleniyorsa biz de o kadar mutlu oluyoruz. Sonuç olarak biz hep mutluyuz.

Ticari kaygımız yok müzik odaklıyız

Haberin Devamı

En büyük dileğimiz sıfır şarkımızı sunmak

 Sıfır kilometre bir şarkı gelecek mi sizden?

- Ekip olarak en büyük dileğimiz bu. 2023 bizim cover yılımızdı. 2024 yılının ilk aylarında yayınlamayı planladığımız bir adet sıfır şarkımız var, şu an stüdyo aşamasındayız.

 Ekip olarak en büyük hedefiniz ne?

- Ulaşmak istediğimiz iki nokta var. Onlar da Orka Orkestrası’nın yıllar içerisinde oluşan adını daha da ileriye taşımak ve Orka Music Company’nin yıllar içerisinde büyüyerek ülkemizin sayılı yapım şirketleri içerisinde yer alması. Bunların adımlarını attığımız ve dönüşlerini aldığımız için de çok mutluyuz.

 Solo projeleriniz var mı?

- Biz bir orkestrayız, yıllar önce yola bu şekilde çıktık ve hep çok sesli olduk, olmaya da devam edeceğiz.

Haberin Devamı

90’ların birleştirici gücü var

 90’ların sevilen şarkıları “Bende Hüküm Sür” ve “Mevsim Bahar”ı cover’ladınız. Neden 90’lar?

- 90’lar müzik için çok başarılı şarkıların yayınlandığı bir dönem. O dönem yayınlanan şarkılar 7’den 70’e her yaşa, her kuşağa hitap ediyordu. 90’lı yıllara doğan çocuklar şu an 20’li, 30’lu yaşlarında ve biz onları hem eğlendiriyoruz hem de evlendiriyoruz. Bugün hitap ettiğimiz kuşakların 90’larda unutamadıkları anıları var, bu şarkılar onlar için de bizim için de çok özel. 90’ların birleştirici bir gücü var.

 Nostaljik çalışmalara devam edecek misiniz? Sırada hangi şarkı var?

- Üç tane, sözü ve müziği Sezen Aksu’ya ait olan, stüdyo ve video klip süreci tamamlanmış şarkımız daha var. 2023 yılı içerisinde Sezen Aksu cover’larımızı yayınlamaya devam edeceğiz. 2024 biraz sürprizli olacak.

Haberin Devamı

Müzik odaklı projeler

 Şarkılarınız Orka Music Company ve Özgür Ordulu yapımcılığında yayınlanıyor. Kendi yapım şirketinize sahip olmanın ne gibi avantajları var?

- Öncelikle şarkılarımızı kendi yapım şirketimizden dağıtmamızın en avantajlı noktaları ticari kaygımızın olmaması ve bir projeye başlarken tamamen müzik odaklı başlayıp bunu sonlandırabilme lüksümüzün olması. Kararlarımızı daha sağlıklı bir şekilde verebiliyoruz, şarkılar üzerine rahat rahat düşünebiliyoruz, kendi takvimimizi ekibimize bağlı olarak sorunsuz bir şekilde çıkarıp akış sağlayabiliyoruz.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!