Sezen Aksu: Ben her zaman kadından yanayım

Güncelleme Tarihi:

Sezen Aksu: Ben her zaman kadından yanayım
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2015 13:46

Sezen Aksu’yla, Kanlıca’daki yalısının bahçesinde, tatlı akşam güneşinin altında oturduk, merak ettiğimiz her şeyi konuştuk.

Haberin Devamı

Erkeğin hangisi makbuldür? Yakışıklısı mı, ele avuca sığmayanı mı, sadık olanı mı?
Ya aşkolsun Çınar! Ne biçim soru bu şimdi, ben sana ne diyeyim?

Kadınlara da geleceğim...
Gönül gidiyor, hiç aklına hayaline gelmeyecek bir şeye savrulabiliyor. “Hangi tipleri beğeniyorsun” dersen, bilmeyen kalmadı: Kel, sportif, motosiklet de kullanırsa başımın üstünde yeri var. Mithat Can mesela, sabahları onu çok erken arıyorum diye mustarip. “Sana şahane bir manita buldum anne” dedi. Motorcu, kel, uzun boylu, acayip sportifmiş... “Ve Kazdağları’nda yaşıyor” dedi. Nasıl böyle bir algı oluştu Mithat Can’da bilmiyorum ama dedim ki: “Yürü git, çok meraklıysan cici babanla Kazdağları’nda kendin otur!” Ben metropol kadınıyım. Köy, çiftlik yapacaksam da şehrin ortasında yaparım.

Haberin Devamı

Peki kadının hangisi makbuldür? Oğlunuz için bir sevgili hayaliniz var mı?
Ben hiç öyle bir anne olmadım. Ben her zaman kadından yanayım.

Oğlunuzun sevgilisi bile olsa?
Oğlumun sevgilisi bile olsa kadından yanayım. Kaldı ki karar tamamıyla onundur. Onun sevdiği benim başıma taç olur. O işlere müdahale etmem. Erkekle kadının doğası gereği bazı farklılıkları var. Sadık erkek mi dediniz? Doğası buna çok müsait değil. Kökü avcılıktan geliyor, soyunu devam ettirmeye programlı.

Ne soymuş bu da yahu...
Aslında başınızın belası. Çok da acıklı. Yani beyindeki bütün kan vücudun başka bir bölgesinde yoğunlaştığı için yavrum sonradan başına büyük felaketler açacak tuzaklara düşüyor. O yüzden kadın üstündür erkekten. Doğurgan bir yaratık. Beklentisiz sevgiyi bir tek kadın tanır dibine kadar. Doğursa da doğurmasa da... Ki bir insanın en hakiki üretimi odur bence. Doğurganlık kadına çok başka hasletler yüklemiş. çok yüksek bir varlık. Annemin babamınki gibi bir evlilik, tekeşli bir hayat çok saygı duyulası bir şey. Hâlâ birbirlerinin gözünün içine bakıyorlar. Gerçek aşkı gördüm, çok nadir rastlanan bir şeyin çok yakın tanığıyım. Bu da insanın tekamülü anlamında, nefsine hâkimiyeti anlamında çok ileri bir noktada olmayı gerektiren bir şey. Bende
hayranlık uyandırır daima.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!