Sen sus, emojin konuşsun!

Güncelleme Tarihi:

Sen sus, emojin konuşsun
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2015 11:50

Yoksa siz hâlâ kendinizi bir emojiye dönüştürmediniz mi?

Haberin Devamı

Arkadaşınızla mesajlaşırken bir bakıyorsunuz, yolladığı emoji, tıpatıp kendisi! Gözlüğü, kısa saçları hatta kaşı gözü... Evet, emojini de kendine benzetmenin bir uygulaması var, adı da ‘Bitmoji’. Emojinin, ‘kişiselleştirilmiş’ bir versiyonu bu.

Kıyafetten tutun, saçınızın boyutuna adım adım çalışarak kendi avatarınızdan bir emoji yani ‘bitmoji’ yaratıyorsunuz. Bunun için uygulamayı indirmeniz gerek. Facebook fotoğraflarınızı baz alarak size en yakın bitmoji tipi düşüyor ekranınıza. Siz de onun sağını solunu oynatarak kendinize ya da ‘olmak istediğiniz sen’e yakın bir şekle sokuyorsunuz.

Bu hafta, piyasaya sürüleli tam bir yıl oldu. Bugün 500 milyon kullanıcısı var. Buraya kadar her şey tamam: İlginç olan, her dört kullanıcıdan üçünün kendinden daha tarz görünümlü bir avatar yaratması. Yani: Kusurlarını örtebildiğin kadar ört, dijital dünyaya çok daha havalı bir versiyonunu takdim et.

Yarattığınız avatarı şekilden şekle sokabiliyor, mesajlarınızı bir çuval kelime kullanmadan, bin tane emoji tüketmeden tek bir ‘bitmoji’k hareketle verebiliyorsunuz. Sıkı kullanıcıları anlatıyor: Avatar emojinizi o kadar seviyorsunuz ki yanıtları bile onun sunduğu alternatiflere göre veriyorsunuz. Sen sus, avatarın konuşsun sendromu yakındır.

Haberin Devamı

Ünlü kullanıcıları arasında Victoria Beckham da var.

BAKMADAN GEÇME!