Sanat Güneşi yeniden doğacak

Güncelleme Tarihi:

Sanat Güneşi yeniden doğacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2023 10:32

Yapımcı Mustafa Uslu, Zeki Müren’in hayatını beyazperdeye aktarmak için hazırlıklara başladı. Zeki Müren’in yeğeni Özlem Güner ile anlaşan Uslu, heyecanlı olduklarını söyledi.

Haberin Devamı

“Ayla”, “Müslüm”, “Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu”, “Kesişme: İyi ki Varsın Eren” gibi filmlere imza atan yapımcı Mustafa Uslu, yeni projesi için kolları sıvadı. Uslu, Türk sanat müziğinin “Sanat Güneşi” lakaplı ismi Zeki Müren’in hayatını film yapıyor. Filmin yönetmen koltuğuna Özer Feyzioğlu oturacak. Hikâyesiyle ses getirmeye hazırlanan filmin senaristliğini ise Mustafa Uslu ve Özer Feyzioğlu birlikte üstlenecek. Yapımın ilk tanıtım fragmanı 29 Eylül’de Bodrum Film Festivali’nde gösterilecek.

Zeki Müren’in hayatını kimin canlandıracağı şimdilik açıklanmazken, filmde sürpriz isimlerin olması bekleniyor. Mustafa Uslu, film için oldukça heyecanlı olduklarını söyledi: “Gerekli hazırlıkları yaptık. Zeki Müren’in yeğeni Özlem Güner ile görüştük. Detayları konuşup birlikte yola çıkma kararı aldık. Zeki Müren emanetinin usta ellerden çıkmasını istediklerini söylediler.”

Haberin Devamı

Sanat Güneşi yeniden doğacak

GÜN YÜZÜNE ÇIKMAMIŞ HER ŞEY FİLM OLACAK

Zeki Müren’in yeğeni Özlem Güner, büyük bir sorumluluk aldıklarını ifade ederek şöyle konuştu:

“Ben ve eşim gece gündüz uykusuz haldeyiz. Büyük bir sorumluluğumuz var. 26 senedir böyle bir şeye ‘evet’ demedim. Herkes için ‘Sanat Güneşi’ olabilir ama o benim güneşimdi. Bu film güneşin yeniden doğuşu olacak. Zeki Müren, hayatımızın en önemli parçası. Sadece gururum değil, büyük bir sorumluluk teslim etti. Yaşama veda etmeden bir gün önce arayıp ‘Ben herkes için Zeki Müren olabilirim ama sadece sizin dayınızım. Bunu unutmayın’ dedi. Bu yüzden onu en güzel şekilde tanıtmak, yansıtmak, gerçekleri sevenlerine aktarmak istiyorum. Mustafa Uslu ile benim ‘Masal Tadında’ romanımdan yola çıktık.”

Sanat Güneşi yeniden doğacak

Filmde Zeki Müren’in bilinmeyen birçok yönüne parmak basacaklarını belirten Özlem Güner, “Gün yüzüne çıkmamış her şey, tüm gerçekliğiyle, tüm çıplaklığıyla bu filmde olacak. Evindeki yaşamından, çocukluğundan, anılardan, hayallerinden, umutsuzluklarından, acılarından, hüzünlerinden her şeyi bu filmde göreceksiniz” dedi.

Haberin Devamı

Sanat Güneşi yeniden doğacak
Özlem Güner’in dayısı Zeki Müren’i anlattığı “Masal Tadında” kitabı senaryoya uyarlandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!