Sabahları gergin uyanan insanlarla baş etmenin 5 yöntemi

Güncelleme Tarihi:

Sabahları gergin uyanan insanlarla baş etmenin 5 yöntemi
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2017 09:32

Bazı insanlar vardır, her güne adeta yeniden doğarlar. Uyanır uyanmaz yüzlerinde bir gülümsemeyle etrafa neşe saçarlar. Ve bazı insanlar vardır, her güne adeta yeniden yüklenirler. İnsan formunu alabilmeleri için aradan nereden baksanız bir 40-50 dakika geçmesi gerekir. Ve eğer siz ilk seçeneğin insanıysanız böyle bir insanla güne uyandığınızda sınavınız büyüktür. Gülümseseniz ayrı dert, konuşmaya çalışsanız apayrı bir dert. Öylece ne yapacağınızı bilmez bir halde karşı taraftan tepki almayı beklersiniz ya da herhangi bir tepki almamayı umarsınız. İşte sizin için, bu gibi bir insanla birlikte uyandığınızda bu durumla nasıl baş edebileceğinize dair bir kaç tavsiyeyi derledik.

Haberin Devamı

1- ÜZERİNİZE ALINMAYIN

Şimdi siz sanacaksınız ki bu şahıs size özel böyle uyandı. Yok, yanılıyorsunuz. Sadece sabah insanı değil. Siz ona alınırken, o tüm hayatının beynine tekrardan yüklenmesini bekliyor. Bu sırada da henüz insaniyet, kibarlık, gülümseme gibi dosyalara sıra gelmediğinden tepkisizce etrafına bakıyor ya da otomatik hareketlerle kahvaltısını ediyor. Bir soru sorduğunuzda homhonohm gibi bir cevap almanız da bundan kaynaklı. Dosyalar yüklenmedi. Bu nedenle ona alınmak yerine hayatınıza devam edin. Bir kaç dakikaya sanki az önce uyanan o öküz değilmiş gibi size günaydın diyecek.

Sabahları gergin uyanan insanlarla baş etmenin 5 yöntemi

2- ÇOK FAZLA SORU SORMAYIN

Haberin Devamı

Şimdi siz pürüpak uyandınız ya, heh işte o uyanmadı. Bu nedenle ona gergin havayı yumuşatmak adına durmadan sorular sormayın. Bu karşılıklı olarak daha fazla gerilmenize neden olacak. Çünkü henüz insan sıfatına erememiş bu kişimize sorduğunuz sorular gerekli prosesten geçene kadar siz çoktan bozulmuş olacaksınız. O bunu içgüdüsel olarak hissedip daha da gerilecek. Kısacık bir cevap verecek. Bekleyin, aradığınız kişiye ulaşılamıyor, lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.

3- AŞIRI ENERJİK HAREKETLERDEN KAÇININ

Bu insanların hayatta en nefret ettiği şeylerden biri sabah enerjisine sahip insanlardır. Bu nedenle siz de bu hataya düşmeyin. Enerjiniz varsa da koşuyla, sabah sporuyla, kahvaltı sofrası hazırlamakla bu enerjinizi kendinize harcayın. Enerjiyle boyuna atlamalar, sabahları müzik çalmalar, dansa kaldırmalar… Bunlar en büyük günahlar listesinde olan davranışlar. Sakın yapmayın.

Sabahları gergin uyanan insanlarla baş etmenin 5 yöntemi

4- FAZLA OPSİYON SUNMAYIN

Gün içerisinde neler yapmak istediğinizi mi paylaşmak istiyorsunuz? Doğru zaman değil. Bunu sabahın bu saatlerine sıkıştırmayın. Çünkü istediğiniz cevabı duyma olasılığınız % 0. Boşuna sinirlenecek ve kendinizi değersiz hissedeceksiniz. Eğer kararınızı sabah erkenden almanız gerekiyorsa da fazla opsiyon sunmayın. Günün planını siz yapın.

Haberin Devamı

5- OLDUĞU GİBİ BIRAKIN

Birlikte uyanacak kadar yakınsanız, demek ki bu insanın hayatınızdaki yeri aslında önemli. İşte tam da bu nedenle ayar çekmeye çalışmayın, düzelmez. Çünkü insanlar; sabah insanları ve sabah gerginleri olarak ikiye ayrılır. Siz de durumu olduğu gibi kabullenin ve mutluluğunuzu, enerjinizi kendinizi yükseltmek için kullanın. Onu olduğu gibi bırakın.

 

BAKMADAN GEÇME!