Renk tercihini karakter belirliyor

Güncelleme Tarihi:

Renk tercihini karakter belirliyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2017 15:47

Milyonlarca kişi, günün önemli bir bölümünü, ya çalıştığı iş yerinde, ya evinde geçiriyor. Yaşadığımız yerlerdeki yapılarda kullanılan renklerin ise, insan psikolojisi üzerinde önemli bir etkisi var. Yapılan araştırmalar, kişilerin karakter özellikleri de, renk seçimleri üzerinde belirleyici bir etki yaratıyor.

Haberin Devamı


Konuya ilişkin değerlendirme yapan Coante Kurumsal İletişim ve Pazarlama Yöneticisi Nazlı Bahçeyaka, ‘’Yaşam alanlarında renklerin karaktere uygun kullanımı, enerjinin akışını değiştirerek iç mekanlarda istenilen ambiyansın yakalanmasını sağlar’’ dedi.

GÜÇLÜ KADINLAR SİYAHI...
Renklerin insanlar üzerindeki etkilerine işaret eden n Bahçeyaka, ‘’Beyaz saflığın ve barışın rengi. Işığı yansıtan ve ortama ferahlık katan beyaz; parlak, saf, mutluluk ve enerji verici… Çoğu ülkede matemi temsil eden siyah ise; her alanda gücü sembolize eden asil bir renk… Aynı zamanda konsantrasyonu artıran renklerin başında gelir. Mutfak ya da banyo seçimlerinde siyahı tercih eden kadınların genellikle güçlü kadınlar’’ dedi.

Renk tercihini karakter belirliyor

Haberin Devamı

HIZLI KADINLAR KAHVERENGİ’DEN YANA
‘’Kahverengi ise; doğalın, plan ve sistemin rengidir’’ diyen Bahçeyaka, ‘’Kahverengi aynı zamanda, toprağın rengidir ve insanlar üzerinde canlılık etkisi yaratarak hareketleri hızlandırır. Tasarımda bu rengi tercih eden kadınlar, yerinde duramayan, enerjik ve sürekli hareket halinde olan kadınlardır. Uzun süre aynı yerde oturduklarını göremezsiniz” dedi.

GRİ, DİPLOMATİK BİR RENK
Yorumlarına devam eden Bahçeyaka, ‘’Gri rengi diplomatik ve ağır bir renktir. Kahverenginin enerjisinin aksine, hareketsizliği ve yavaşlığı temsil eder. Uzlaştırıcı bir renk olan gri, daha atik kişiler için sadece tamamlayıcı bir tasarım rengidir ve onlar için fazla kullanıldığı ortamlarda bunaltıcı bir havaya neden olabilir. Ancak daha yavaş ve ciddi bir yapıya sahip kadınlar için bu durum farklıdır ve gri vazgeçilmez renkleridir denilebilir’’ şeklinde konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!