Pedofiller çocuklara yakın olabilecekleri meslekleri seçiyor

Güncelleme Tarihi:

Pedofiller çocuklara  yakın olabilecekleri meslekleri seçiyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2016 14:06

Eski cinayet masası dedektifi Mesut Demirbilek, ikinci kitabı ‘Hepimiz Katiliz’de son yıllarda artan ‘pedofili’ye de değindi. Demirbilek’e göre, bu tür olaylarda bir artış yok. Sadece kamuoyuna daha fazla yansıyor.

Haberin Devamı

Herkes cinayet işleyebilir mi?

- “Melek gibi insandı, sineği bile öldürmezdi” denilen insanların cinayet işlediğini çok kereler görmüşüzdür. İllaki  menfaat, kıskançlık, ihtiras gibi sık görülen motivasyonlar olması gerekmiyor, bazen bir annenin çocuğunu korumak adına kimsenin gözünün yaşına  bakmadan katil olabileceğine de şahit oluyoruz. Ya da 60 yaşında mülayim bir adam, öyle bir cinnet getiriyor ki bütün ailesini katledebiliyor. O yüzden evet, motivasyon, şartlar ve doğru zaman üçlüsü bir araya geldiğinde herkesin katil olabileceğini düşünüyorum. Ancak bence bunun bir istisnası var: Herkes seri katil olamaz.

Neden?

- Çünkü onu seri katil olmaya iten sebepleri bu genellemenin içine koyamayız. Çocukluğunda yaşamış olduğu bir olay, ruhsal veya fiziksel bir travma ya da yaşadığı bir hastalık da onu seri katil haline getirebilir.

Haberin Devamı

Seri katiller küçükken hayvanlara zarar verir, ateşle oynar ve altını ıslatırmış.

- Birçoğunda IQ’larının yüksek olduğunu ama hiçbir şekilde vicdan ve empati duygularının olmadığını da görürsünüz. Bunlar özellikle organize olmuş seri katillerde sık görülen tespitler.

 

Pedofiller çocuklara  yakın olabilecekleri meslekleri seçiyor

 

Kitapta “Aramızda dolaşan pek çok seri katil olduğunu düşünüyorum” demişsiniz.

- Türkiye’de yakalanan seri katil sayısı az ama bu, ülkemizde çok fazla seri katil yok anlamına gelmiyor. Bu konuyu seri katil türüne göre anlatmak daha doğru olur:  Organize seri katillerin sosyal ve aile hayatının güçlü olduğu yerlerde daha az ama Amerika, Rusya gibi bireyselliğin ön planda olduğu ülkelerde de daha fazla olduğunu düşünüyorum. Türkiye’de ise bugüne kadar görünen seri katiller büyük oranda organize olmayan seri katillerdir ve misyonlarını tamamladıklarında -halen yakalanmadılarsa- bırakma eğilimindedirler.

Ne demek organize olmayan seri katil?

- Mobilyacıları öldüren bir seri katili anlatayım: Çocukken, bir arkadaşıyla beraber, yanında çırak olarak çalıştığı bir marangoz mobilyacının tecavüzüne uğramış. O zaman 11 yaşındalar. Yıllar sonra arkadaşının geçmişteki bu travmaya dayanamayıp intihar ettiğini duymuş ve kendine bir misyon edinmiş. O da, 11 mobilyacı öldürmek. Tanımadığı bu 11 kişiyi öldürdüğünde, intikamını alacak, misyonu bitecek ve normal hayata karışacaktı. Ama üçüncü cinayetinden sonra yakalandı. Yıllar önce Kadıköy’de doktor muayenehanelerinde çalışan kızları öldüren genç bir kadın vardı. O katil bulunamadı ama bana göre bu türden bir seri katildi. Bence o misyonunu tamamladı, durdu, çoluğa çocuğa karıştı, belki de yan evinizde oturuyor. Bir başka örnek de  ağır bir travma sonucu akıl hastalığı yaşamış ve seri katil olmuşlar arasından verilebilir.

Haberin Devamı

Kitapta bir vaka vardı: Bir kadın, komşusunu bileğindeki bir bilezik için öldürüyor ve cesedi parçalara ayırıyor. Bu kadın yakalanacağını bilmiyor mu?

- Cinayet olayları “Acaba yakalanır mıyım” gibi sorularla başlamaz. Bir cinayet işlenmesine kadar oluşan şartlarla cinayet işledikten sonraki şartlar farklı değerlendirilmeli. Bu olayda ilk motivasyon bileziklere sahip olmak. Cinayet işlendikten sonraysa motivasyonun şekli değişiyor ve bir an önce cesetten kurtulmaya çalışıyor. Amacı bilezikleri gasp etmek ve sonuçta da cinayet işlemekti, değil mi? İşledi, bitirdi. Ancak cinayeti işlemesine sebep olan hırsı onu öyle kör eder ki sonrasında ne yapacağını bilemez ve bir an önce yaptığı caniliği yok etmek için başka bir caniliğin kapısını açar. Kimisi Özgecan olayında olduğu gibi yakarak kurtulmaya çalışır, kimi gömer, kimi de yine rahmetli Münevver Karabulut’un olayındaki gibi parçalayarak uzak bir yere atar.

 

Haberin Devamı

İNSAN PEDOFİL OLMAYI KENDİSİ TERCİH EDER

Pedofiller çocuklara  yakın olabilecekleri meslekleri seçiyor

 

Çocuklara tecavüz edip öldürenleri nasıl anlatırsınız?

- Bir an için her ne kadar içinde böyle bir dürtü olduğunu kabul etsek de insan pedofil olmayı kendisi tercih eder. “Bu bir hastalık, ne yapabiliriz ki...” diyerek hiç kimse bu kadar ağır bir konuyu hafifletemez. “Pedofilim, kendime hâkim olamıyorum.” O zaman gidip tedavi olacaksın! Üstelik, pedofil olaylarının cinayetle sonuçlanma oranı yüksektir, faillerin yaklaşık yüzde 90’ı da çocuk kurbanların birinci ya da ikinci halkasındaki yakınlarından çıkıyor: Aile, akraba, okul, komşu vb. Diğer önemli bir tespitse pedofillerin özellikle çocuklara yakın olabilecekleri meslekleri ve lokasyonları seçiyor olmaları. Servis şoförü, öğretmen, anaokulu öğretmeni...

Haberin Devamı

Hemen her gün tecavüz, cinayet haberi okuyoruz. Vakaların sayısı arttı mı?

- Geçmişte yoktu, devir değişti, tecavüz, cinayet arttı gibi bir şey yok. Günümüzde sosyal, kültürel alandaki değişimler bu tarz olayların geçmişe göre daha fazla kamuoyuna yansımasına neden oluyor.

 

** Türkiye’deki katillerin yüzde 90’a yakını erkek.  
** Yaşları, 25-40 arasında değişiyor. 
** Eğitim durumları ilkokul-lise arası.  
** Bekâr olanlar daha çok cinayet işliyor çünkü kaybedecek bir şeyi yok.  
** Parayla ilgili cinayetler en çok tahsilat günü olan cumaları işleniyor.
** Aile içi cinayetlerse herkesin evde olduğu pazar günü... 

 

BAKMADAN GEÇME!