Led Zeppelin'in ünlü şarkısı 'Stairway to Heaven' çalıntı mı?

Güncelleme Tarihi:

Led Zeppelinin ünlü şarkısı Stairway to Heaven çalıntı mı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2016 12:18

Tüm zamanların en iyi bestelerinden biri olarak bilinen Led Zeppelin'in efsane şarkısı 'Stairway to Heaven'ın açılış notalarının, 1960'ların ünlü grubu Spirit'in 'Taurus' adlı enstrümantal şarkısı ile aynı olduğu iddia edildi.

Haberin Devamı

1971 yılında yayınlanan ve müzik otoritelerince tüm zamanların en iyi bestelerinden biri olarak kabul edilen Led Zeppelin'in 'Stairway to Heaven' şarkısının çalıntı olduğu iddia ediliyor.

The Guardian'da yer alan habere göre ünlü grubun solisti Robert Plant ve gitaristi Jimmy Page, 10 Mayıs'ta telif hakları nedeniyle hakim karşısına çıkacak. 

JÜRİ 'AŞIRI BENZERLİK' BULABİLİR 

Led Zeppelinin ünlü şarkısı Stairway to Heaven çalıntı mı

Robert Plant ve Jimmy Page

Spirit grubunun gitaristi ve 'Taurus'un bestecisi merhum Randy Wolfe'un (Randy California olarak da biliniyor) vekili Michael Skidmore; Led Zeppelin'in bu şarkıyı Spirit'le birlikte 1968-69 yılında çıktıkları turne esnasında duyup esinlenmiş olabileceğini söylüyor. Skidmore, 'Stairway to Heaven'da Wolfe'un adının hiçbir zaman kullanılmadığını iddia ediyor.

Haberin Devamı

Los Angeles'ta görülecek dava hakkında yargıç Gary Klausner, jürinin 'Stairway to Heaven' ve 'Taurus'un ilk iki dakikasının aşırı derecede benzediği sonucuna varabileceğini söylüyor.

Jimmy Page ise bu iddiaları reddediyor.

'Stairway to Heaven', Led Zeppelin'in 'Led Zeppelin IV' olarak da bilinen dördüncü stüdyo albümünde yer almıştı.

 

LED ZEPPELIN- STAIRWAY TO HEAVEN

SPIRIT- TAURUS 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!