'İş hayatında kadın' emojileri geliyor

Güncelleme Tarihi:

İş hayatında kadın emojileri geliyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2016 14:35

Akıllı telefonlar ve sosyal medya sayesinde vazgeçilmez bir ifade biçimi haline gelen 'emoji'ler gelişiyor. Google ekibi, iş hayatındaki kadınları temsil edecek yeni emojiler tasarladı.

Haberin Devamı

Wired'ın haberine göre Google ekibi, mobil cihazlardaki emojilere onay veren ve emojileri standart hale getiren Unicode'a 'iş hayatında kadın emojileri' sunumu yaptı. 

 

İş hayatında kadın emojileri geliyor

 

Emojiler içinde kadınların yalnızca pembe oje süren, Playboy tavşanı olan, gelinlik giyen veya kuaföre giden şekilde resmedilmesinden rahatsızlık duyan ekip, 'iş hayatında kadınlar' konulu emojiler için kolları sıvadı.

 

MESLEKLERİNDE YÜKSELEN KADINLAR İÇİN EMOJI

İş hayatında kadın emojileri geliyor

 

Haberin Devamı

Google ekibinden art direktör Rachel Been, ürün pazarlamadan Nicole Bluel, ürün yönetiminden Mark Davis ve bir de yazılım mühendisi; mesleklerinde yükselen kadınların da emojiler içinde yer alması gerektiğinin altını çizdi. 

Geçtiğimiz şubat ayında Apple, emoji klavyesini güncellemiş, böylece emojiler içine hem eşcinsel bireyleri hem de farklı ten rengindeki kişileri kapsayan geniş bir klavye yeni iOS sürümüyle birlikte kullanılmaya başlanmıştı.

Tasarlanan yeni kadın emojileri içinde; cerrah, mühendis, çiftçi, bilim insanı ve rockstar gibi pek çok seçenek mevcut. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!