Hiç app indirmiyorsun Jon Snow!

Güncelleme Tarihi:

Hiç app indirmiyorsun Jon Snow
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2017 12:59

Game of Thrones (GOT) dizisinin 7’nci sezonu 17 Temmuz’da başlayacak...

Haberin Devamı

 Bir başka deyişle; Starks familyasına George RR Martin tarafından layık görülen, ‘Yaprak Dökümü’ dizisini mumla aratacak miktarda acı ve hüzün sağanağına sayılı günler kaldı. Tek kurban Starklar da değil. Altıncı sezonda kimsenin vefat etmediği sadece 5 bölüme yer veren GOT’ta, diziye aşiret gibi başlayan hanedanlar dört kişilik ailenin mutfak maliyetini hesaplarken bulmuşlardı kendilerini. Tabii ki bu “Her an her şey olabilir!” hissiyatı ‘Game of Thrones’un çok popüler olmasının nedenlerinden biri. Söz konusu popülerlikten ötürü mobil uygulama dünyasında karşılığı olan az sayıda diziden biri de aynı zamanda GOT.

Bu noktadan yola çıkıp diziyi özleyenlere, ‘Game of Thrones’la ilgili birkaç uygulama önereceğim. Çünkü bir Özdemiroğlu her zaman uygulama tavsiye eder.

İyi hafta sonları!

Haberin Devamı

Trivia for Game of Thrones

Dizilerin genelde sezonlar arasında bir yıl mola vermesi izleyicilerin konuyu, ana karakterlerin isimlerini, kimlerin kafalarının hâlâ yerinde olduğunu ve hatta verilen tüm spoiler’ları unutmasına neden olabiliyor. Hafızanızı GOT ile ilgili bu bilgi yarışması uygulamasıyla tazeleme imkânınız var.

Dothraki Companion

Dizideki en kanı kaynayan kavim Dothrakiler, anadillerinde konuşmayı tercih ediyor. Siz de ‘bir lisan bir insan, iki lisan iki insan’ diye düşünenlerdenseniz, bu mobil uygulama ile Dothrakice öğrenebilirsiniz. App, dizi için bu lisanı yaratan David J. Peterson tarafından geliştirilmiş.

Shame Bell

Cersei’nin 5’inci sezondaki utanç yürüyüşü bir internet fenomeni haline gelmişti. Bir akraba laf soktuğunda, iş toplantısında pasif agresif bir atak geldiğinde, arkadaş kötü bir espri yaptığında telefonu sallayın. Çan ötecek, onu rahibe kadının sesi takip edecek: “Shame! (Utan)”

 

BAKMADAN GEÇME!