Güldüren filmler yine davalık

Güncelleme Tarihi:

Güldüren filmler yine davalık
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2024 10:18

Kemal Sunal’ın ailesi, ‘Kemal Sunal Filmleri’ olarak anılan 25 yapımı TV kanallarında ve dijital platformlarda izinsiz yayınladığı iddiasıyla Hülya Koçyiğit ve Selim Soydan’a ait Gülşah Film’e dava açtı. Sanatçının ailesi, 150 bin liralık tazminat ile filmlerin yayınlanmasının önlenmesi için tedbir talep etti.

Haberin Devamı

KEMAL Sunal’ın eşi Gül Sunal, oğlu Ali Sunal ve kızı Ezo Sunal, usta oyuncuya ait filmleri yıllarca televizyon kanallarına sattığı ve sayısız kez yayınladığı iddiasıyla önceden mahkemelik olduğu Hülya Koçyiğit ve Selim Soydan’a ait Gülşah Film’e yine dava açtı.

 İstanbul Fikri Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’ndeki davaya göre Gülşah Film, ‘Kemal Sunal Filmleri’ olarak anılan 25 yapımı izinsiz şekilde televizyon kanallarında ve dijital platformlarda izleyici ile buluşturdu.

Güldüren filmler yine davalık

İbo ile Güllüşah

Kemal Sunal’ın ailesinin avukatı Uğur Güven, filmlerin önemine vurgu yaptı:

“Yapımların üzerinden uzun yıllar geçmesine rağmen halen tüm yayın kuşaklarında yayınlanmakta ve izlenmektedir. Gülşah Film tarafından elde edilen büyük gelirlere rağmen, filmlerin yapıldığı dönemde Kemal Sunal sadece oyunculuğu ve o dönemki sinema gösterimi için ücret almıştır. Kemal Sunal’ın icracı sanatçı sıfatıyla sahip olduğu hakların Gülşah Film tarafından ancak yazılı bir devir karşılığı kullanabileceği de kanunun açık düzenlemesinin sonucudur.”

Haberin Devamı

Güldüren filmler yine davalık

Meraklı Köfteci

FİLMLERİN YAYINLANMASI DURDURULSUN

Avukat Uğur Güven, dilekçesine şu sözlerle devam etti:

“Bu filmler en pahalı yayın kuşaklarında sayısız kez yayınlanmaktadır. Gülşah Film bu sayede ciddi bir maddi gelir elde etmektedir. Buna rağmen Kemal Sunal’ın tek mirasçısı olan müvekkillerin ilgili filmlerden doğan haklarının karşılığı ise bugüne kadar ödenmemektedir. Gülşah Film tarafından dava konusu filmlerin sinema gösterimi dışında satışının yapılması ve ticari amaçla kullanılması hukuka aykırıdır. Kemal Sunal’ın sahip olduğu haklar ihlal edilmiştir. Müvekkiller, gelirden mahrum kalmaktadır. Bu nedenle şimdilik 150 bin lira maddi tazminatın Gülşah Film’den tahsilini istiyoruz. Mahkemece üç katı üzerinden tazminat hesabı yapılmasını talep ediyoruz. Ayrıca RTÜK ve televizyon kanallarına, internet paylaşımlarının durdurulmasına yönelik mahkemece tedbir verilmesini istiyoruz.”

Haberin Devamı

Güldüren filmler yine davalık

Atla Gel Şaban

BAKMADAN GEÇME!