Gordon Ramsay kimdir nereli kaç yaşında? Ünlü şefin hayatına dair bilgiler

Güncelleme Tarihi:

Gordon Ramsay kimdir nereli kaç yaşında Ünlü şefin hayatına dair bilgiler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2020 15:53

Gordon Ramsay, 8 Kasım 1966 yılında İngiltere'de dünyaya geldi. Hayatına bir sporcu olarak futbola adım atarak başlamak isteyen Ramsay, geçirdiği sakatlığın ardından otel ve işletmecilik alanlarında eğitim almıştır ve kendisini bir anda mutfakta bulmuştur. Uzun süren eğitimlerinin ardından kendi restoranlarını açmaya başlayan Gordon Ramsay'in toplamda 16 Michelin yıldızı toplamayı başarmıştır. 2018 yılında yıllık kazancı Forbes tarafından 62 milyon dolar olarak açıklanan Ramsay, dünyanın en çok kazanan 33. ünlüsü olarak listeye girmiştir. İşte, Gordon Ramsay'in hayatı hakkında detaylı bilgiler

Haberin Devamı

2001'den beri Londra'daki 3 Michelin yıldızlı restoranı Restaurant Gordon Ramsay, futbolla başladığı iş yaşamına çok farklı mesleklerle devam etti. 

Küçük yaşta futbolcu olma hayalleri kuran Gordon Ramsay geçirdiği bir sakatlık nedeniyle sahalardaki kariyerine sonlandırmak zorunda kaldı. Eğitimini otel ve işletmecilik alanlarında devam ettiren ünlü şef dünyaca ünlü şeflerden Albert Roux, Marco Pierre, Guy Savoy ve Joel Robuchon gibi isimlerden dersler alarak mutfak becerilerini geliştirme şansı elde etti. Londra’da bulunan Michelin yıldızlı Aubergine restaurantta baş şef olan Gordon Ramsay, 35 yaşına geldiğinde, bugün İngiltere’nin en iyi restaurantlarından biri olan Restaurant Gordon Ramsay’i açtı.

3 Michelin yıldızına sahip olan Gordon Ramsay Restaurant dışında 1 Michelin yıldızı bulunan Petrus isimli mekanın da sahibi olan Gordon Ramsay, İtalya’dan Amerika’ya kadar tüm dünyanın farklı yerlerinde restaurantların kuruculuğunu gerçekleştirmiştir.

Haberin Devamı

Gordon Ramsay sadece ünlü bir televizyon sunucusu değil, aynı zamanda kitapları dünyanın birçok yerinde “bestseller” olan ünlü bir yazar olarak da dikkat çekiyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!