Gereğinden fazla makyaj yaptığınızda başınıza gelebilecek 4 şey

Güncelleme Tarihi:

Gereğinden fazla makyaj yaptığınızda başınıza gelebilecek 4 şey
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2018 14:06

 Çok fazla makyaj yapıp yapmadığınızı nereden bilebilirsiniz? Ve bu durum çok da önemli mi? Siz nasıl isterseniz öyle ve asıl önemli olan o. Ancak uzmanlar ve dermatologlar  yüzümüze sürdüğümüz ürünlerin artmasıyla birlikte daha fazla riske girdiğimiz noktasında hem fikir. O halde gelin çok fazla makyajın size getirebileceği risklere bir bakalım. 

Haberin Devamı

 1-Tıkanmış gözeneklere merhaba deyin!

 Makyaj bizim gözeneklerimizi kaplar, bu nedenle cilt solumak için daha da fazla gözenek oluşturur. Yüzümüzdeki gözenekler kaplandığında, cilt tahrişlerine ve kırışıklara neden olabilir. 

Güzellik uzmanları çok fazla makyaj yapmanın en olası sonucunun tıkanmış gözenekler ve tahriş olmuş bir cilt olduğunu söylüyor. Hindistan cevizi yağı, sentetik silikonlar ve petrokimyasallar gibi doğal malzemelerden elde edilen, makyaj ürünlerindeki bileşenlerin çoğu oldukça komedogeniktür veya gözenek tıkanıklığına neden olur. Bu son derece kompojen maddeler, gözeneklerimizde kir ve bakterilerle birlikte sıkışıp, siyah noktalara ve kopmalara neden olur.

 Çok fazla makyaj yapmanın keyfini çıkarmak istiyorsanız, gözeneklerinize boş zaman vermek için yüzünüzü her gece iyice yıkadığınızdan emin olmalısınız.

Haberin Devamı

Gereğinden fazla makyaj yaptığınızda başınıza gelebilecek 4 şey

 2-Enfeksiyon riski altında olacaksınız.

 Yüzünüz temizlemeniz gereken tek şey değil. Makyaj çantanız ne kadar temiz? Makyaj malzemelerimiz sadece bir kullanımdan sonra bakteri üretmeye başlayabilir. Maskara çubukları gibi gözünüze yaklaşan makyaj araçları, özellikle zararlı bakterilerin gelişmesine karşı hassastır. Makyajımızın çoğu, vücudumuza, gözler ve ağız gibi önemli noktalara dokunuyor, bu yüzden o bakterileri vücudumuza alıp hasta olabiliriz.

 Bunu önlemek için, eski makyaj malzemelerinizi attığınızdan emin olun ve asla ürün veya araçları arkadaşlarınızla paylaşmayın. 

Gereğinden fazla makyaj yaptığınızda başınıza gelebilecek 4 şey

3-Kırışıklıklarınız daha kötü görünebilir.

 Cildimize ne kadar dokunur ve makyaj yaparsak, kırışıklıklar için o derece risk altındayız.  Dermatologlar, gözlerinizin etrafındaki hassas cilde yaptığınız sürtünme ve çekme hareketinin, göz kapaklarının elastikiyetini kaybetmesine ve daha fazla buruşmasına neden olacağını söylüyor. Daha fazla makyaj yaptıkça, gözünüzün etrafındaki bu hassas cilt çekilir ve daha fazla kırışıklığa yol açar.

Haberin Devamı

Gereğinden fazla makyaj yaptığınızda başınıza gelebilecek 4 şey

4- Yan etkiler için risk altında olabilirsiniz.

 Birçoğumuz temiz beslenmek ve geleneksel olarak yetiştirilen organik yiecekler tüketmek konusunda çok endişeliyiz, ama makyaj ürünlerimiz ne olacak? Hangi ürünleri kullandığınıza bağlı olarak, cildinizi ve vücudunuzu her sabah toksinlere maruz bırakıyorsunuz. Kullandığınız fazla makyaj, maruz kaldığınız fazla toksin anlamına geliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!