Festival ödülleri dağıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Festival ödülleri dağıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2022 10:31

41. İstanbul Film Festivali’nin ödülleri önceki akşam Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda sahiplerini buldu. Altın Lale ödülünü kazanan Fransız yönetmen Gaspar Noe, sürpriz yaparak törene katıldı.

Haberin Devamı

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 41. İstanbul Film Festivali’nin ödülleri önceki akşam Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu. Festivalde ulusal ve uluslararası yarışmalarda toplam 56 film yarıştı. Cem Davran’ın sunuculuğu üstlendiği gecede “Altın Lale”yi Gaspar Noé’nin yönettiği “Vortex” kazandı. Jüri başkanı Bent Hamer ve Marie-Ange Luciani’nin açıkladığı ödülü Eczacıbaşı Topluluğu Kurumsal İletişim ve Doktor Nejat Eczacıbaşı Vakfı Direktörü İlkay Yıldırım Akalın, takdim etti.
Uluslararası Yarışma’da Jüri Özel Ödülü, Karim Aïnouz’un yönettiği “Mariner of the Mountains “ (Dağların Denizcisi) filmine verildi. 

Festival ödülleri dağıtıldı

Haberin Devamı

ULUSAL YARIŞMA ÖDÜLLERİ

* Altın Lale en iyi film: “Klondike” - Maryna Er Gorbach
* Jüri özel ödülü: “Çilingir Sofrası” - Ali Kemal Güven
* Mansiyon: “Ela ile Hilmi ve Ali” -Denizhan Akbaba
* En iyi yönetmen: Tayfun Pirselimoğlu-“Kerr”
* En iyi senaryo: Nazlı Elif Durlu, Ziya Demirel-“Zuhal & Ela ile Hilmi ve Ali”
* En iyi kadın oyuncu: Ece Yüksel–“Ela ile Hilmi ve Ali”
* En iyi erkek oyuncu: Ahmet Rıfat Şungar&Barış Gönenen-“Çilingir Sofrası”
* En iyi görüntü yönetmeni: Sviatoslav Bulakovskyi-”Klondike”
* En iyi kurgu: Buğra Dedeoğlu, Selda Taşkın-“Zuhal”
* En iyi sanat yönetmeni: Natali Yeres-“Kerr”
* En iyi özgün müzik: Taner Yücel-“Bana Karanlığını Anlat”

Nihal'in gecesi

Festivalde “Zuhal” filmiyle yer alan Nihal Yalçın, ödül törenine sevgilisi Berker Güven’le geldi. “Üç Kız Kardeş”te rol alan Güven, diziyle ilgili sorulara “Dizi harika gidiyor ama bu gece Nihal’in gecesi, sadece onu konuşalım” yanıtını verdi. “Zuhal” filmi geceden üç ödülle ayrıldı.

Festival ödülleri dağıtıldı

Hamilelik iyi gidiyor

Mavi adını vereceği kızını kucağına almak için gün sayan Demet Evgar, bu yıl festivalin jüri üyelerinden biri olduğunu söyledi ve ekledi: “Hamileliğim çok zevkli geçiyor. Çok mutluyum.”

Haberin Devamı

Festival ödülleri dağıtıldı

Popülerlik beni korkutmaz

Lara Tümer ile geçtiğimiz günlerde sade bir törenle dünya evine giren Selahattin Paşalı da ödül gecesine katılanlar arasındaydı. Oyuncu, “Kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Popülerlik beni korkutmaz tam tersine daha fazla başarılı ve mütevazi olmak için motive eder. Başka bir heyecanım da baba olacak olmam.”

Festival ödülleri dağıtıldı

BAKMADAN GEÇME!