Elin emojisiyle dert anlatmaya son

Güncelleme Tarihi:

Elin emojisiyle dert anlatmaya son
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2016 14:55

Akşam arkadaşlarınızla rakı-balık keyfi mi yapmak istiyorsunuz? Sünnet törenine gidip altın mı takacaksınız? Maç programınız mı var? Yoksa okeye dörtlü mü arıyorsunuz? Derdinize halkın emoji klavyesi ‘Emojum’ yetişiyor!

Haberin Devamı

Akşam düğüne gidip altın takacağım” Kolaysa bu cümleyi, telefonunuzdaki halihazırda kullandığınız emojilerle anlatın. Ama bu hafta itibariyle bu dertler sona erdi. ‘Emojum’ sayesinde...

450’nin üzerinde ikon var

Elin emojisiyle dert anlatmaya son

Klavyede sadece çay-simit sembolleri yok: Şu an App Store’dan bedavaya indirebileceğiniz bu eğlenceli ve hayli lokal emoji klavyesinin içinde yüzden fazla Türk emojisi var. Üstelik, 1.29 TL karşılığında alınan ek paketle sayı 450’yi buluyor. Hepsi de hayli eğlenceli: Havaya peçete atan bıyıklı amcadan piyanist şantöre, dört büyüklerin formalarından, ramazan davulcusuna, halay
ekibine pek çok figür var.

Haberin Devamı

İhtiyaçtan ortaya çıktı

Elin emojisiyle dert anlatmaya son

Atletli-pijamalı amcadan, pazarda torba taşıyan babaanneye, düğünde altın ve parayla donatılmış damada kadar çeşit bol.

Aplikasyonun yaratıcısı, 31 yaşındaki Deniz Hotamışlıgil. Boston’da ‘Tufts Üniversitesi’ ve ‘Güzel Sanatlar Akademi’sini bitiren, 2009’da Los Angeles’a taşınarak, firması HotLabs’i kuran girişimci, bu aplikasyonu ihtiyaçtan yarattığını anlatıyor: “Türkiye’nin ilk yerel emoji klavyesi ‘emojum’ halkın klavyesidir, toplumun her kademesine hitap eden bir yapıya sahip. Dünya çapında günde 2 milyar emoji paylaşılıyor. Ben de bu insanlardan biriyim. Türkçe mesajlaşmalarımda vermek istediğim hissi tam olarak karşılayan emojileri bulamamak sıkıntıyı tanımlamaya yetti. Böyle çıktık yola. Tabii bir ölçüde mizahı da kattık içine...”

İstersen kendin tasarla!

Elin emojisiyle dert anlatmaya son

‘Gidenin ardından su dökme’ adeti de emojilendi.

Aplikasyonun en can alıcı özelliklerinden biri ‘kendi emojini tasarlama’ imkânı sağlaması. Bunun için adres, ‘emojum’un mönüsünde olan ‘Sözün Bittiği Yer’: “Hiçbir emojinin duygularımıza tercüman olamadığı anlar için bu özelliği de tasarladık. Parmak ikonuna tıklıyoruz, bu alanda hem parmağınızla çizimler yapıp mesaj olarak atabiliyorsunuz hem de sağ yukardaki gülen yüz ikonuna basarak istediğiniz emojiyi seçip, boyutunu değiştirerek, kendi emojilerinizi yaratabiliyorsunuz. Kullanıcılarımızın bizimle paylaşacakları emoji önerilerini değerlendirip en popüler olanlarını tasarlayıp ekleyeceğiz.” 

Haberin Devamı

Sünnet düğününde altın takma emojisi

Elin emojisiyle dert anlatmaya son

 

Aplikasyonda size birkaç emojiyle derdinizi anlatmanızı sağlayacak çoklu emoji sistemi de var. Yani, Emojum klavyesinin sağ üst köşesindeki mavi konuşma balonuna bastığınızda sırasıyla ikilemeler, üçlemeler yaratabiliyor, üst üste değil, yan yana emojiler gönderebiliyorsunuz. Hemen örnekleyelim: “Vapura binsek, martılara simit atıp bir çay içsek” mi demek istiyorsunuz? Yana yana vapur simit, martı, emojilerini yollamanız yeterli.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!