Eğlence mi, özentilik mi? Cadılar Bayramı için ne düşünüyorsunuz?

Güncelleme Tarihi:

Eğlence mi, özentilik mi Cadılar Bayramı için ne düşünüyorsunuz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2016 08:34

Birbirinden ünlü isimler Cadılar Bayramı kostümleri ile magazin sayfalarını süslüyor. Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere dünyanın pek çok yerinde kutlanan Cadılar Bayramı Türkiye’nin de gündemine girdi. Peki sizce bu kutlamalar özentilik mi yoksa eğlenceli mi?

Haberin Devamı

İlginç kostümler, eğlenceli makyajlar ve balkabağı çılgınlığıyla son günlerin en çok konuşulan konusu Cadılar Bayramı. Haftasonu birçok ünlünün korku temalı partilere katılması sosyal medyada tartışma yarattı. Kimi bu geleneğin, bizim kültürümüzde yeri olmadığını söylerken, eğlence amaçlı kutlanabileceğini düşünenler de var.

Eğlence mi, özentilik mi Cadılar Bayramı için ne düşünüyorsunuz

Cadılar Bayramı’nın kökeni antik pagan ve Hristiyan geleneklerine dayanıyor. İlk olarak İrlanda’da ortaya çıktığına inanılıyor. Geleneğin aslına göre amaç korkunç kostümler giyerek o gün dünyaya gelen kötü ruhları korkutmak.

Eğlence mi, özentilik mi Cadılar Bayramı için ne düşünüyorsunuz

Haberin Devamı

Cadılar Bayramı sadece Amerikan filmlerinden aşina olduğumuz “şaka ya da şeker” isteyerek kapı kapı dolaşan çocuklardan ibaret değil. Bu gelenek dünyanın birçok yerinde farklı şekilde kutlanıyor. İspanya ve Meksika’daki Ölüler Günü, İtalya ve Polonya’daki Ruhlar Günü bunlardan birkaçı. Kuzey İrlanda ise hala Avrupa’nın en büyük Cadılar Bayramı karnavalına ev sahipliği yapıyor.

Eğlence mi, özentilik mi Cadılar Bayramı için ne düşünüyorsunuz

Türkiye’de de Cadılar Bayramı son yıllarda oldukça ilgi görmeye başladı. Bugünlerde beklenmediğimiz anda karşımıza vampirler ya da zombiler çıkabiliyor. Cadılar Bayramı kutlamaları İstanbul’da hafta sonunda başladı. Ünlüler birbirinden ilginç kostümleriyle katıldıkları lüks Cadılar Bayramı partilerinde boy gösterdiler. Burcu Esmersoy bu senenin en popüler karakteri Harvey Quinn kılığıyla, Şeyma Subaşı ise mavi peruğu ve simli makyajıyla ilgi çekenler arasındaydı.

Söz sırası sizde. Bu kutlamalar için ne düşünüyorsunuz? Siz de katılmak ister miydiniz?

BAKMADAN GEÇME!