Derya Şensoy kimdir kaç yaşında? Derya Şensoy'un oynadığı filmler ve diziler

Güncelleme Tarihi:

Derya Şensoy kimdir kaç yaşında Derya Şensoyun oynadığı filmler ve diziler
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2021 16:00

Derya Şensoy kimdir sorusu, Rasim Öztekin'in veda töreninde yapmış olduğu konuşmanın ardından gündemde yer aldı. Duayen oyuncu Ferhan Şensoy'un kızı olan Derya Şensoy, tıpkı babası gibi tiyatroya adım atmıştır. Annesi ünlü isim Derya Baykal olan Derya Şensoy, Çakallarla Dans 4 filminde de rol almıştır. Peki, Derya Şensoy kimdir kaç yaşında? İşte, o isim hakkında detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Derya Şensoy, 7 Şubat 1990 tarihinde İstanbul'da doğdu. Tiyatro kökenli bir ailede yetişti, annesi tiyatro sanatçısı Derya Baykal babası ise sinema ve tiyatro sanatçısı Ferhan Şensoy'dur. Tiyatro sanatçısı ve yazarı Müjgan Ferhan Şensoy'un da kardeşidir. Üsküdar Amerikan Lisesi’nden mezun olmuş, illüstrasyon ve tasarım eğitimi almak için New York'a gitmiştir. ABD'de Parsons The New School for Design okulunda eğitim gördükten sonra bir dönem İngiltere'de takı üzerine çalışmalar yapmıştır. 2013 yılında babasının yazıp yönettiği Masal Müfettişi adlı oyunun dekor ve kostüm tasarımını yapmıştır. Aynı sene Doksanlar dizisinde Tuğba Karaman Tuncay karakterini canlandırarak ilk televizyon deneyimini yaşamıştır.

Sonraki sene Çakallarla Dans 3: Sıfır Sıkıntı filmiyle sinema adımını atmıştır. 2015 yılında Hesapta Aşk filminde Didem karakterini, Mayıs Kraliçesi dizisinde Dilara karakterine can vermiştir. Aynı yıl kardeşi Müjgan Ferhan Şensoy'un yazıp yönettiği Pera'daki Hayalet adlı oyunun dekor tasarımını yapmış, Aybike karakterini canlandırmıştır. Sonraki sene Deliormanlı, Çakallarla Dans 4 ve Mahsun Kırmızıgül'ün yönettiği Vezir Parmağı filminde rol almıştır. 2017 yılında Bu Sayılmaz dizisinde ve babası Ferhan Şensoy'un yazıp yönettiği Nereye de Gidiyor Lan Bu Gemi? adlı oyunda rol almıştır.

Film
YılYapımRol
2014Çakallarla Dans 3: Sıfır SıkıntıZeynep-Mihriban-Pelin
2015Hesapta AşkDidem
2016DeliormanlıDeliormanlının Ölen Eşi
2016Vezir ParmağıŞadiye
2017Çakallarla Dans 4Mihriban
Televizyon
YılYapımRol
2013DoksanlarTuğba Karaman Tuncay
2015Mayıs KraliçesiDilara
2017Bu SayılmazCansın
2018Sorma Neden
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!