Cansu Tosun kimdir, nereli, kaç yaşında? Cansu Tosun hangi dizilerde ve filmlerde oynadı

Güncelleme Tarihi:

Cansu Tosun kimdir, nereli, kaç yaşında Cansu Tosun hangi dizilerde ve filmlerde oynadı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2023 17:41

Cansu Tosun, son günlerde magazin gündemindeki isim olmaya devam ediyor. Almanya doğumlu olan güzel oyuncu, 4 yaşından itibaren birçok Alman markasının fotomodelliğini yapmış, bu esnada bale ve dans eğitimleri de görmüştür. Türkiye'ye geldiğinde oyunculuğa adım atan Cansu Tosun, pek çok dizide rol almış ve beğenileri üzerine toplamıştır. Peki, Cansu Tosun kimdir ve kaç yaşında? İşte, Cansu Tosun'un rol aldığı diziler ve filmler hakkında bazı bilgiler

Haberin Devamı

Cansu Tosun, 26 Ocak 1988’de Nümberg’de doğdu. 

15 sene Alman Operası’nda bale eğitimi aldı. Daha sonra Jazz, Hip-hop ve Modern Dans eğitimi almaya başladı. 4 yaşından beri bir çok Alman markası için fotomodellik yaptı. 

İlk dizisi, TRT1'de yayınlanan "Küçük Hanımefendi"de iki sezon başrol oynadı. Ardından 2012 yılında Kanal D'de yayınlanan "Kayıp Şehir" dizisinde ve sonrasında iki sezon ATV dizisi "Bugünün Saraylısı"nda rol aldı. 

1 yıl yurtdışında kalıp, bu süre içinde Mike Bernardin'den ActorsSpace'de eğitim aldı. Daha sonra, Ivanna Chubbuck derslerine katıldı. Star TV'de "Göç Zamanı" dizisi ile ekranlara geri döndü. Hemen ardından FOX TV'nin "Familya" dizisinde oynadı. 2017 yılında Show TV'nin "Bir Deli Sevda" dizisinde rol aldı. 

Yapımcılığını Lawrence Bender yaptığı, yönetmenliğini Amerikalı yönetmen Sonia Nassery Cole yönettiği, yurt dışında bir çok film festivallerine katılacak olan “I Am You” filmi Eylül ayında da Türkiye'de izleyiciyle buluşacak.

Ünlü Fransız yönetmen Luc Besson'un son filmi "Anna"'da casus rolünü üstlenen Tosun, son olarak ise TRT1'in sevilen dizisi "Mehmetçik Kûtulamâre"de Fatma karakterine hayat verdi.

Haberin Devamı

Cansu Tosun, kendisi gibi oyuncu olan Erkan Kolçak Köstendil ile evlidir.

Rol aldığı film ve diziler;

Televizyon
YılYapımRolNotlar
2011-2012Küçük HanımefendiNerimanBaşrol oyuncusu
2012-2013Kayıp ŞehirZehra
2013-2014Bugünün SaraylısıAyşen Yılmaz
2016Göç ZamanıZümrütYardımcı oyuncu
FamilyaHare Bilgiç
2017Bir Deli SevdaBahar YılmazBaşrol oyuncusu
2018-2019Mehmetçik Kut'ül AmareFatma
2023-Kirli SepetiMedine

 

Sinema
YılYapımRolNotlar
2013İksirBuseSinema filmi
2019I am youNazooFestival filmi
YakındaBeni SevYaseminSinema filmi

BAKMADAN GEÇME!